Laserbehandling

Måndag skrittade vi ut med Turbo och Kassi. Vi uppsittning var det spänningar men gick ok. Så vi red en härlig skritt runda:)
Tisdag longering och han var itne riktigt nöjd i galoppen så avbröt och tarvade ner honom och skrittade av runt lilla sjön.
Onsdag vila.
Torsdag och dags för laserbehandling för min pärla. Jag hade utsläppet,så fixade och grejade. Gick sen en promenad själv,riktigt härligt. Tog sen in Turbo och bortstade och masserade lite, han var på riktigt mys humör och stod helt stilla och njöt.
Sen kom LaserHelena och kände direkt att han hade spänningar och låsningar i buken,revbenen ja hur man nu ska förklara. Turbo markerade med hela sin kropp att det gjorde så ont! Hon började behandla med laser och till en början var Turbo inte riktigt nöjd, men sen så slappna han av och frösta ut.) Helena sa att han troligtvis orsakat detta med att bralla i hagen, han är ju inte precis slö i hagen emellanåt... Och det var inget som orsakats av "fel" ridning,och det var skönt att höra:) Hon behandlade ganska kraftig på vänster sidan och sen gick hon över till höger,där var det lite känningar men ändå ok. Efter en stund var han en go gele pärla hela han :) Alla spänningar släppte så han kissade på gången,har sällan hänt så det var ett positivt tecken på avslappning och nöjd:) Helena visade mig lite jag skulle göra innan jag började rida och att detta skulle få honom på bättre tankar och humör. Jag skulle rida som vanligt,gärna galoppera och skritta mkt om vartannat.
Hon berömde honom mycket för att han var fin i bena,hullet,glansig och ståtlig:)! Alltid roligt att få höra som ägare:) !!
På med ett täcke och ut i hagen igen,ingen ridning idag utan han får beararbeta dagens upplevelser! Nöjd häst gick ut i hagen igen:)

Process

Torsdag vila för Turbo. Har ridit varannan dag och det är väl inte riktigt det jag tänkte men mycket jobb för mig blir de emellanåt!!

Fredag framridning i skogen med en tjej i stallet och hennes valack:) Turbo var super cool och pigg. Red sen ett genomkörande pass på banan, galoppen var väldig jobbig för Turbo idag så vi fokuserade mest på traven.länga och korta och i slutet av passet var det som att vi svävade fram, nöjd:)!
Lördag vila, Var i Göteborg med familjen och det ösregnade så han fick massage på stallgången,mys!

Söndag,en tjej provred Turbo igen för medryttare och de var likadant vid uppsittning men hon fick ordning på honom efter några steg,och dom jobbade på tillsammans och gjorde det bra. Avslutade när det gick som bäst och Turbo verkade hel nöjd:)
Men jag har känslan av att det sitter något i hans kropp som tar emot,kan vara sadel,sträckning ja vem vet...så nu blir det fortsatt ridning men skall ringa både massören och laserbehandlaren och sadelutprovaren, startat en process då han inte riktigt är bekväm i mer krävande pass! Han förtjänar det allra bästa min pärla.

Trök väder!

Detta trök väder gör inte att man blir på bättre humör! Trök!
Fredag och lördag fick Turbo vila. Söndag ett dressyrpass på banan först,sen skulle en tjej prova Turbo för eventuell medryttare...Hon hoppade upp och han gå 2meter sen drog Turbo rätt över diagonalen och hon ramlade av:(! Jätte obehagligt att se på, hon blev inte rädd men fick lite ont....Han var spänd resten och vi lät honom skrittas runt några varv sen avslutade vi och gick in till stallet.
Tråkgit och läskigt när sånt här händer. VIi kom fram till att vi skulle ha kontakt men att Turbo nog inte riktigt är redo för några större förändringar såsom nya ryttare än..
Så ska ta det lugnt och rida mkt i skogen.
Måndag, Longerings genomkörare. Till en början mkt motstånd från Turbo,jag gav mig absolut inte och sen fick han ge med sig och allt funkade fint:)
Tisdag vila.
Idag onsdag,ute ridning i blåst! BRRRR! Red ut med Mallan och hennes Prins:) Turbo var super laddad men det gick bra och han skötte sig bra :)

Vackra dagar.

Härligt härligt med denna höst :)! Friska mornar,vacker natur, andas frisk fräsch luft på hästryggen!

Onsdag red jag och Victoria ut på hästarna. Skrittade och travade på.Turbo kändes jättefin så jag fattade en galopp och då fick Kassi fnatt och ja mer eller mindre drog iväg med Victoria... Ja skrek STANNA och hon skrek tillbaka de går inte,tillslut lyckligt nog kunde hon svänga ut honom på åker och fick stop på honom,och de gick bra. Jag och Turbo stannade en bit innan dom och Turbo undrade nog vad de tog åt den gamle...hihi ! Kassi var uppe i sitt esse en bra stund efter,vi rullade på i trav och skrittade emellanåt. Turbo var super cool:) Fartfylld morgon !

Torsdagmorgon, utsläppet och red Kassi som idag inte var 25 bast utan 3år! Skrittade ut på honom själv, och han såg spöken hela vägen runt stora sjön. Raskt tempo och en galen herre men skön start på dagen för hans kropp iaf! :)

Planen för mig och Turbo var ett dressyrpass på banan,men banan hade inte tinat upp vid 8 imorses.Gick upp till stora stallet för att hämta hösislage och då höll Alice på att göra iordning sin häst för ett pass på banan men insåg precis som jag att det gick inte...
Så vi bestämde oss för att rida ut. Hon och hennes valack kom ner t mitt stall och vi red iväg för första gången ihop Hästarna uppskattade varandras sällskap:) Vi skrittade ca 1timma i den vackra naturen och pratade om allt möjligt. Super trevligt.

När vi kom tillbaka till gården var banan ridbar och jag red Turbo en stund på banan. Han var väldigt mjuk i kroppen och samarbetsvillig,dock väääldigt väldigt pigg och stark i galoppen. Men gick mycket på volt och de var bättre :) Fina övergångarter och positiv. Skrittade av sen en stunds täcke på i stallet innan Turbo fick gå ut och mumsa gott gräs :) Jätte nöjd med hans insats i träning och med nya kompisen :) !!

Förändringar kommer och går!

Nu var det ett tag sen jag skrev men skall skriva en kort sammanfattning!

Opererade mig som sagt i måndags de 24/9. Den veckan fick Turbo vila måndag till onsdag. Longerade på torsdagen,gick bra. Fredag vila. Lördag red jag dressyr på banan,även fast att jag hade svin ont i munnen... Turbo var jättefin och härlig träning.
Sen var det dags för Turbo att åka iväg till en tjej i Ulricehamn som skulle ha honom på foder. Så vi gjorde iordning alla saker, körde fram trailern m.m
Och så krånglar Turbo och vill inte gå in i transporten..Efter 2timmars försök ringer jag min underbara vän Mallan som kommer ut och lastar honom på 10min:) TACK!
Färden bar av mot Ulricehamn,något sena men iväg. Resan gick bra, framme i nya stallet stor njöt Turbo i sin nya box och snälla kompisar.
Pussade min pärla och vi åkte hemåt med en bra känsla:)

Söndag och måndag gick och Tisdag....Sen så ringde fodertjejen och berättade att hon inte våga rida honom då han stegrat med henne på ridbanan i ett dressyrpass.
Jag blev först väldigt förvånad då jag inte kände igen Turbo i det beetendet... Jag sa till henne att han behöver tid och låt honom vara ett par dagar utan någon ridning.
Efter en överenskommelse bestämde vi på onsdagen att jag skulle hämta hem honom på fredagen.
Fredagen kom och jag och Mallan åkte iväg. Blev så glad att se min fina häst igen,och han la sitt huvud i min famn:) Turbo var jätte lugn och mådde bra:)
Lastade och efter 45min var vi påväg hemåt och Hushagen! :)
Känns bra att han är hemma igen och han stor trivs hemma i sin box,hage och polarna, och det värmer i mitt hjärta.Han var överlycklig första morgonen i hagen:)!!
Så nu är min pärla hemma igen och vi ändrar om i planerna och börjar på ny kula :) Men jag är som sagt glad att han är tillbaka.Synd att dom inte passade ihop i ridningen men jag ser det så som att Turbo har fått erfarenhet av att vara på annat ställe med allt vad det innebär,ett äventyr! Önskar tjejen i Ulricehamn att hon finner rätt häst!

Turbo har fått vila Lördag och Söndag, Promenerat lite runt på gården bara.
Igår Måndag red jag honom på banan ett lättare pass,Super fin och glaaaad:)
Idag tisdag, Nya dojjor på! :)

RSS 2.0