Uppdatering!

Har varit dåligt med uppdatering på bloggen men här kommer en sammanfattning av veckan som varit !
Longering i ridhuset, Ridit på utebanan där vi har vi tränat halter,övergångar skritt-trav-trav-skritt,cavaletti på böjt spår,cavaletti snett igenom,galoppfattningar,samlad galopp och i slutet av veckan skrittade vi ut en runda,han har gått riktigt bra och han har känts väldigt fin i kroppen :) !
Har masserat honom efter ridpassen och det gör honom gott. :)




Inomhusträning.

Idag Söndag var det riktigt skit väder ! Så vi gick in i ridhuset och hade inomhusträning. Var väldigt spänd de första 20 min så jag med honom och sen hoppade jag upp.Fortsatte att skritta på långa tyglar,så småningom kortade jag upp dom och började arbeta honom på olika volter. Mamma var med, så vi tog fram tre bommar som vi la på medellinjen, bara för att han skulle få något annat att tänka på än att regnet öser ner på ridhus taket. Han gick jättebra och slappande mer och mer av, det sista gick han lika bra inne som han gör ute:) ! Så ska det vara.

Ska försöka träna mera inomhus,bara skritta runt så han får en positiv känsla av att vara inomhus.Träna,träna,träna är det som gäller !

Såbra:)

Turbo har vilat två dagar för jag har varit på personalresa och firat folk som tagit studenten:) !
Så idag red vi på banan, min sambos mamma och syster kom förbi stallet och kollade när jag red:). Han kändes såbra ända från början, gick jättebra i alla gångarter:) Efteråt red min sambos syster på Turbo,det gick fint, var duktiga båda två, skrittade,gjorde halter och svängde åt olika håll utan att jag höll i:) Bra gjort.

Dom tyckte att han var jättefin och att jag hade gjort ett bra köp. Vi passar bra ihop tyckte dom,
Och det håller helt klart med om.Turbo är bäst :D !!

Alerten !!

Det gäller att vara på alerten:) ! Jag tog utebanan idag igen för igår gick han ju sådär..så ville arbeta igenom honom ordentligt idag. Ibörjan var han lite väl pigg och lyssnade inte så bra, han vände någon gång åt ett annat håll på volterna..men fattade sen galopp och galopperade bra länge i båda varven,gick kanon:) Och efter det så släppte han helt och gick klockrent resten av passet, travade ganska mycket efteråt på volter,serpentiner och ökad trav/samlad, och red igenom honom i skritten och tränade på halter,han var jätte duktig:). !!

Efter ett bra pass på banan var han mer än värd,att få massa god mat och gräs givetvis.Masserade honom efteråt som massören har sagt åt mig att göra helst efter varje träning,och han älskart :)

Inte idag...

Inte idag...Turbo var inte alls sugen på att jobba idag. Var väldigt spänd och ofokuserad,bara krångla ibörjan. Men efter en stund med lite tempoväxkling med trav så släppte det lite. Red ca en timma och mesta dels skritt för han lyssnade inte såbra i traven idag..vet inte varför men han var inte på humör idag,kanske sprungit och busat hela natten...

Masserade honom efter ridningen och det gillar han verkligen:). Fick sitt käk och sen ut i hagen igen. ! :)

Hårtpass med bra lösning !

Dressyr lektion idag. Vi klarade oss ifrån åska och regn så vi kunde rida på utebanan:)
Han går hur bra som helst, Fick jätte mycket beröm för hans positiva utveckling:) Det är stor skillnad. han är en riktigt go häst att rida:)
Idag på träningen var det galopp på volt som var kruxet, han gör jättefina fattningar men när vi ska in på volten så drar han åt andra hållet ! Alltså om vi galopperar i höger varv,när vi kommer till den öppna delen på volten så sticker han åt höger, jag hinner inte med att bromsa direkt. Men jag fortsätter och fortsätter,tar till spö men fortfarande knas, Sen så blir lösningen att Lisa tar fram longeringslina och longerar oss i lina runt på volten, han drar ett par gånger men tillslut så ger han sig och galoppen blir klockren:) Han är väldigt duktig och jag ger honom massa beröm,Men det är jag som inte rider honom utan när han börjar dumma sig så slutar jag rida...jag "tappar" honom,tappar balansen och det blir fel. Jag ger honom fel vägledning i ridningen. Blir förbannad på mig själv,men Lisa puschade på mig och vi lyckades:)

Jag måste bli mer koncentrerad och fokuserad i galopp på volt. Förut har det ju varit helt tvärtom i ridningen, och jag är kvar lite i hans gamla beetende. Stannar upp honom för mycket istället för att låta honom springa på. Men med träningen så blir det bättre, och jag är verkligen jätte nöjd med Turbos utveckling:)

Igår / Idag

Igår måndag hade vi ridhusträning...jag longerade Turbo med inspänningstyglar endast i skritt inne i ridhuset. Han är lite spänd där men det går bättre och bättre, bara massa träning !! Han gick jättebra och efter en ca 30min var han  avslappnad och han fick massa beröm:)

Idag tisdag red jag dressyr på banan, gick riktigt bra:). Han är har blivit väldigt mjuk och följsam i munnen och det blir en helt annan ridning. Galopperade jättefint och arbetsvillig. I slutet tränade vi på att stå still,gick bra:) Duktig häst!
Efter passet fick han  käka massor av gott gräs:)

Postivt skillnad. :)

Red idag på banan och han har ju fått sina tänder raspade:). Det var en positiv skillnad, nu när jag red honom var han mer mjuk i munnen och följsam och det kändes jätte bra:) Givetvis så tycker han nog också att det var gött att få iordning i sin mun:). Arbetade på trav ökning och skritt-trav trav-skritt gick jättebra, han vet nu vad han skall göra och det blir fina övergångar:)

Snart ska hästarna gå ute dygnet runt, SOMMAR :D !!

Raspning !

Idag Lördag stalltjänst. Det var också dags för Turbo och några andra hästar i stallet att få sina tänder kollade. Turbo hade några vassa tandsabissningar men det slipade han ner, sen så börjar det komma två tänder längst bak och det såg bra ut, han önskade oss lycka till :)
Måste bara påpeka om shiiiit vilken mun hästar har, det är rejält med tänder och en lång mun, där får det plats mycket gott gräs, mums:) Turbo fick ledigt idag,var lite slö efter raspningen...

Älskar sommaren ! :)

Blandning ! :)

Igår Torsdag hopptränade vi för mamma :) Långsida travbom 2.50 meter innan ett kryss sen 1 galoppsprång och ett rättuppstående. Turbo är en stjärna i hoppningen, han lär mig :). Bjuder jättefint på hindrena,lyssnar bra efter hindret och jag kan samla upp honom igen innan nästa hinder:) Han landar gärna i v.galopp men avslutade när han gick som bäst- landade i höger galopp:) Han var riktigt laddad och busade lite emellanåt i galoppfattningarna men vad gör man? Roligt att se honom taggad för hoppning:) !

Idag fredag var det uteritt planerat i schemat med en tjejkompis från stallet,vi brukar rida ut någon/några dagar i veckan. Våra hästar går riktigt fint ihop:). Men idag var Turbo inte på humör eller ja, han var typ "rädd" för allt...lila blommor,gröna stora löv ochsåvidare....red några varv runt rundbanan,skulle rida mkt galopp men han krånglade ju så fick bli mer trav än galopp, men gick bra i galoppen ändå. Avslutade med att rida i höger varv och han slappnade av mer och mer och jag var lite spänd jag med, varför vet jag inte för han är oftast väldigt duktig ute med sällskap:). Men alla,människa som häst har ju sådana dagar...men jag gillar honom ändå min lilla Turbo :) !!

RSS 2.0