Morgonpass:)

Tidigt morgonpass idag,7.00 var jag i stallet och det var 16.7 grader varmt:) Jag hjälpte till att leda ut den lilla föl ungen och hennes mamma i hagen,hon är ju så söt :)
Sen tog jag in Turbo och gjorde iordning honom,ganska mycket mygg en varm dag som denna...
Red på banan och tränade på lugna galoppfattningar och övergångar trav-skritt och skritt-trav, gick jättebra:)
Efter ett bra pass på banan fick hanl långa tyglar och han är verkligen jätte avslappnad för han går i slllooowww motion...Turbo han kan verkligen slappna av efter ridpassen nu och det är så roligt att se honom så lugn:)

Stannade kvar en stund i stallet för att göra rent vattenkaret och fylla på med nytt vatten, samtidigt så red några på banan,passade på att få lite tips ! :)

Hoppträna !

Idag Lördag hade jag hoppträning för mamma:), satte upp ett hinder på långsidan med en travbom framför och ett likadant på andra långsidan. Och så skulle jag rida som en åtta emellan hindrena:) Turbo var jätte duktig, han är en klippa innan och efter hindrena:) Inte het innan och han springer rakt fram i bra tempo efter hindret:) Min lilla Turbo Lurbo:). Idag var det inte så varmt ute så flåset var lite bättre för min del haha !!
Var riktigt roligt att träna hoppning idag, tyckte nog vi båda:)

Flåååås !

Herregud vilken dålig kondition man har, pinsamt ju !! Träning 24/7 sju dagar i veckan för mig nu..Nä men jag måste verkligen ta tag i min träning. På dressyrträningen idag var det jag som bryta av för jag orkade inte hålla honom samlad i galoppen...usch på mig ! Turbo gick annars väldigt bra,fin stor galopp:) idag var han lite små grinig för skänkeln men accepterade den efter en stund. Red mycket serpentiner och trav på volt,små och stora för att han ska släppa i nacken, det är mest att han inte vill jobba...trotsig tonåring:) !! Men det är ju roligt att han visar sina känslor och har personlighet som kommer emellanåt:) Men mycket beröm ska Turbo ha för galoppen idag, Bra jobbat :)

uteritt i halv storm

Uteritt i halv storm blev det idag. Jag och Elin från stallet hade bestäm att vi skulle rida ut idag, och så blev det. Gikc jättebra. Skrittade runt rundbanan, gött att bara ta det lugnt och tjöta:)


Teknink !

Lördag och på schemat stalltjänst :) ! Gjorde iordning i Turbos hage idag,mockade bort all skit. Behövs göras några gånger per år!

Ridningen: Började med tre bommar på marken som han fick trava över, gjorde det bra. Sen tog vi upp en bom i taget och höjde så det blev cavaletti. Först hade han lite svårt att bedöma avståndet, och jag kunde ha ridit honom bättre men han fixade det själv :)
Efter cavalleti bommarna, satte vi upp ett litet kryss som vi skulle hoppa som snett igenom plus en trav bom framför på ca 2,30 cm avstånd från hindret. Gick jättebra:) Positivt överraskad att det gick så bra:), Trodde han skulle vara mer het både innan och efter hindret,men han gjorde ett jätte bra jobb:) Och jag blev stolt över mig själv att jag vågade, tycker ju hoppning är lite läskigt. Men det är bara att träna,träna & träna ! :)




Söndag fick han vila !

Måndag ridning igen men idag var han inte på bra humör, kanske inte jag heller ?.
Blåste väldigt mycket ute men jag ville köra ett pass på utebanan ändå. Utan martingal (går bättre och bättre). I början ville han inte utan bara massa fasoner för sig. Gick bättre i traven och efter en stund släppte spänningarna och humöret vände,för båda och han gick riktigt bra. Övade på övergång skritt-trav-trav-skritt.
Blåste ju som sagt väldigt mycket och han är inte så gammal svårt med koncentrationen då,men är nöjd med honom idag:)



Tredje gångarten :)

Fredag och en skön ridtur:) Red ut med en tjej från stallet, brukar rida ut ihop :) Våra hästar blir väldigt lugna tillsammans. Red iväg och vädret var riktigt gött,sådär perfekt vid uteritt sol men svalkande vind. :)
Idag så tog vi galopp och det gick kanon bra:) Turbo och jag red först och han tog fattning jättebra:) Galopperade på i bra fart och lugnt gick det också:) Han är så himla duktig min lilla unghäst:)

Påvägen hem tog vi rundbanan tillbaka och bakom buskarna kom det en travhäst med sulky i fullfart, den hästen blev mer rädd för oss än vi för dom,men jag menar det var ca 20 meter kvar till deras stall,skrittar man inte då???
jaja, våra hästar skrittade vidare och fick beröm,för dom är verkligen jätte duktiga:)


Många faktorer påverkar!

Idag, Torsdag, Kom jag och mamma till stallet runt halv sju,sällan att vi åker ut så sent på kvällen men idag blev det så. Hästarna går in runt 7-8 tiden så när Turbo skulle ridas på banan,gick alla andra hästarna in och kvar blev han i blåsten på ridbanan...!
Började trava och så småningom jobba honom på volten,men idag var han okoncentrerad och ville inte alls anstränga sig. Men han tuggade fint på bettet och kändes bra. Några som var i stallet höll på att fixa i hagarna runt om ridbanan,och då blev jag lite spänd att Turbo skulle reagera men det gjorde han inte utan det var jag som gjorde det !! Skulle ta en galopp,men han bara skuttade och lyssnade inte alls på mig, han drog iväg och ville inte alls. Jag blev förbannad på honom-som man inte ska jag vet ! men jag hade inte tålamodet idag-som man ska ha ! MEN tillslut efter lite tjaffs så galopperade han i bra galopp och jag var nöjd med det.
Travade/skrittade av honom när han gick som bäst:)

Många faktorer påverkar-Själv utomhus,när han är van att alltid ha kompisar omkring sig,människor grejade runt banan,jag blev spänd,det blåste typ halv storm!
Så vad har jag lärt mig på detta: Rida inomhus vid halv storm,ej rida så sent, inte blir arg på honom & slappna av i min ridning !!
Nya tag,nästa dag :)

Lite lagom.

Lite lagom ridning har det blivit i några dagar för jag är förkyld, hosta som inte vill ge sig !
Men i måndags var fick jag sällskap av en kompis med ut till stallet :) Jätte roligt.
Jag red en stund på banan o skritt och trav, Turbo kändes klockren:). Sen hoppade min kompis upp på Turbo, flera flera år sedan hon satt på en häst, och då var det på sommarland... Men det fixade hon galant och Turbo var jätte snäll, lite ovant tyckte han nog men han var duktig:)

Tisdags var det lydnan på schemat ! Gick i ridhuset först med grimskaft och grimma så skulle han gå efter mig, stanna när jag stannar,backa m.m på mina kommandon. Sen så släppte jag honom för att se hans reaktion:) Han fortsatte att gå efter mig, jätte duktig. Men så är han ju tonårskille och det luktade så himla gott i hörnen så där blev han kvar...men jag gick ifrån honom en bit och sen ropade jag på honom och då kom han,glad och nyfiken:)
Han lyssnade bra på mig och ser mig som ledaren, Och så ska det vara :) !!



Nyfikenhet.

Har tait det lugnt i helgen. I fredags longerade jag Turbo i ridhuset med inspänningstyglar, går bättre och bättre i ridhuset, det är ju en tränings/vane sak .Han tycker det är lite obehaligt i ridhuset och vill helst vara utomhus med dom andra hästarna,flock djur som dom är ! Longeringen gick bra och han gav efter:)

Lördag åkte jag och mamma ut till stallet. Mamma gick med när jag red Turbo. Han gillar sällskap och sjävklart jag med:)
Red runt rundbanan och han gick jättebra:) Arbetsvillig och skummade jätte mkt i munnen. :)

Nyfikenhet är någonting bra. Det visar att hästen är positiv och alert,vill framåt och fångar många intryck och känslor. Turbo är nyfiken och positiv, Han kollar runt i naturen samtidigt som han arbetar på och är lugn:) Spännande.Nyfikenhet är positivt !









Visar tydligt !

Igår Onsdag hade jag dressyrträning. Har ju berättat om att jag fick lämna in min nya sadel, efter att stiglädret lossna när jag red så jag ramlade av. Har nu fått tillbaka sadeln och igår på dressyrträningen provade jag den igen. Turbo visade jätte tydligt att han inte gillade den, var väldigt stel och inte alls bekväm. Bytte då sadel till låne sadeln som är hur go som helst att rida & Turbo går så mycket bättre i den och han trivs jättebra med den sadeln. Stor skillnad när vi tog på lånesadeln, han slappnande av och var tillbaka till "vanliga" Turbo:)
Så nu ska jag köpa lånesadeln istället ! :)

Dressyträningen gick jättebra:) ! Fick verkligen honom att gå i fin avslappnad,samlad form:) !!
Har köpt ett eksem/flug täckte till honom,Alla andra hästar är bruna/svarta & han är ljusblå,hihi :)

Gött ! :)

Idag fick Turbo sin andra laserbehandling, och känner stor positiv skillnad i både ridningen och humöret vid hantering:) Kan verkligen rekommendera laserbehandling.
Turbo har verkligen gjort framsteg och han både känns och ser jättebra ut,Kvinnan som körde lasern berömde honom för hans fina muskelatur, och att han är så harmonisk :)

Det räckte med 2 laserbehandlingar. Ska träna som vanligt och givetvis ge honom massage:) !!

Stalltjänst !

Lördag och med det innebär det stalltjänst. Idag hade jag hjälp av min underbara sambo,jätte duktig stall arbetare:)
Mockade,gav hästarna lunch & middags hö, fodrade i stallet m.m

Var ju så sjukt varmt idag,men härligt ändå. Red en liten stund på banan,kändes jättebra:)
Tvättade av Turbo efter ridturen samtidigt som han fick käka gott gräs:)

Socialt.

Första uteritten som ägare:) ! Tog sällskap av en tjej och hennes sto, gick jätte bra:) Hästarna var avslappande och lugna,vi pratade om allt möjligt och hästarna gillade läget och skrittade & travade på :).

Det är ju sån fantastisk natur att rida i, bra underlag och utsikten är så vacker.


Nu är han min :D !

20110505- Ägare av Top Turbo :D

Igår var vi iväg på klinikbesiktning och allt var bra,godkänd:) Skrev på alla papper och gjorde klart, nu är han min,bara min häst:) känns jättebra.
Kommer sätta upp mål för oss två och ska bli roligt att utvecklas tillsammans:)

Underbart.

uppdatering.

Dressyrtränade i torsdags, gick jättebra:) Går bättre och bättre med galoppen, och vilken häst det är att rida när han jobbar på med hela kroppen:) Känns väldigt bra och han trivs bra på ute banan. Jobbade mycket med ställningen och formen på volten.

Lördagen longerade jag honom en stund, går bättre och bättre det med:).
Söndag fick han vila men åkte ut och gav honom några morötter !


Dressyrtränar :)

RSS 2.0