Vintern är här och det innebär....

Vintern är här! :) Kul tycker jag och otroligt vackert.
Och med vintern kommer kyla väldigt kall kyla. Så nu får vi hålla stallet stängt, slita å bära på flera liter vatten till hagarna plus att fylla på ett par hinkar för kvällen. Men det hör till när vintern och kylan kommer. Jag gillart, och med all detta slit blir man ju starkare :)

I lördags fick Snurbo ledigt, mamma red Grettir på banan hade gått fint.
Söndagen, Bea red Turbo och jag Grettir på en mysig och fartfylld ridtur i underbart landskap. Grettir är som en raket ute i skogen, Turbo likaså och han fick gå bakom i början..det blev så! Sen fick han gå först och då var han mer än nöjd och alla gångarter för båda hästarna var raska och fina:)

Måndag kväll, Ut till stallet med mamma. Mocka,fixa mat och vatten m.m In med hästarna, fixa 7 höpåsar åt våra två. Ut med hästarna på gången, jag gjorde iordning Turbo för ett tömkörningspass på banan, han var trött och vilade på gången. Broddarna sitter på, Yes:) In på banan och Turbo var super duktig på tömmen. vi skrittade mest med lite trav emellanå och jag fick tillochmed lägga på tömmen för att han skulle trava på,händer ju mer sällan! Nöjde mig efter en stund och han Turbo var redo för att gå in och käka vidare samt sova :) Grettir fick ledigt!
Mallan åkte med oss hem för hennes bils däck hade smällt...Typiskt! Men inga problem Mallan hade en plats med oss hem. :)

Idag Tisdag. Ja ännu mera snö och dåligt väglag ut t stallet... Gav hästarna mat, ut i hagen med morgonpåsarna och fyllde på med vatten. Hästarna gillar snö :) Dom går i raskt tempo ut till hagarna!

RSS 2.0