Hästläkare, människoläkare !

Förra gången var det Turbo som var hos doktorn, och idag var det min tur!! Opererade ut min visdomstand, AJ!

Men en liten uppdatering först :)
Fredag och Lördag fick Turbo vila, Jag har varit i Stockholm med familjen. Mallan tog hand om stallet och Snurbo, Tack.
Söndag red Emelie Turbo,hade gått super fint..väldigt pigg & med humör:)
Tack tjejer för all hjälp !!

Idag måndag och operation för mig..Promenix runt sjön med Turbo & mamma :) Tack mamma som fixade med det mesta.

En dag.

En dags vila igår Onsdag för Turbo. Mamma fixade med stallet:)!

Tisdag morgon, jag hade utsläppet. Vid 8 var jag klar med stallgörat och jag tog in Turbo och gjorde honom redo för ett dressyrpass på banan.
Han var väldigt pigg idag, men samtidigt arbetsglad och lättsam. Red en timma ca, idag tränade vi mycket på skänkelvikningar i skritt och trav och övergångar samt halter. Svarade på mina hjälper klockrent :) Min pärla.
Efter passet skrittade vi av runt lilla sjön,super härlig morgon i stallet och på världensbästa hästrygg !


Min fina,duktiga häst!

Min fina underbara häst gick super fint idag:) Markarbete / mentalövningar. Tre bommar på volt, tre på långsidan men 5meter emellan och slalom konor på andra långsidan. Mycket galopparbete,positiv och samarbetsvillig till tusen:) Mamma berömde oss för våran utveckling tillsammans,det värmer! :)
Varenda positiva framsteg från min fina häst får mig känna mig ännu mera stolt och glad för vad vi har arbetat fram tillsammans hitills :) !
Jätteduktig som sagt och Turbo tyckte verkligen det var kul, så ska det vara ! :)

Gick på transporten ett par gånger också, fram på mitt kommando,stanna på vägen och fram igen sen backa hela vägen ut. BRAAAVO :) Kanon bra gjort !!

Mjukstart.

Sådär då va vi igång igen efter några dagars vila för Turbo. Vila efter vaccin och alla intryck är han värd min stjärna! Mamma har haft stallet hela helgen för jag har jobbat långhelg...Tack bästa mammi! :)

Idag måndag blåste det full storm ute..allt bara yrde runt i stallet kändes det som.!!
Fixade och gjorde snyggt i stallet,tog sen in min fina och gjorde iordning. Idag var en huvadag:) Trodde du Turbo skulle vara mer på tårna än han var...han brydde sig zero om all blåst idag:)
Gick med han ett varv på banan som jag brukar innan jag stiger upp, idag var det lite kort med tålamod när jag skulle stiga upp för Turbo men jag väntade tålmodigt till han stod helt stilla och jag steg upp och vi passet började med långa tyglar ett par varv:)
Han var inte riktigt hundra till arbete men efter en stunds trav,övergångar,cirklar m.m släppte det loss i kroppen och han var väldigt fin:) Red ett joggingpass idag med tanke på att han vilat sen i torsdags, Bra jobbat !! :)

Samspel och Känslor!

Måndag red jag ett pass på banan, Började med att skritta runt lilla sjön. Har nu ridit ett par gånger med nya dressyrbettet, funkar bättre och bättre. Lite smått träningsvärk hade nog Turbo denna tisdag,men red ett pass med mycket galopparbete, emellenåt några travkliv över bommar..Han var väldigt fin i kroppen:)
Tog ett strög med transporten efteråt:) Fin fint !!

Tisdag,Vila

Onsdag,ett pass på banan igen med lite skänkelvikningar och en supersuperduperduper fin galopp:) Alla tre gångarterna var väldigt fina, Turbo var med mig i min vilja och vi arbetade på bra ihop:)
Efter passet var planen att vi skulle åka till kliniken för vaccination och kontroll,men planen sprack! Jag var både stressad och noll tålamod så Turbo gick inte på transporten,och efter 2timmars försök med övertygande nöjde jag mig att han stod halvvägs in och gav upp! Ringde veterinären och fick komma förbi en dag när han har gått in:)

Ny dag,nya tag idag Torsdag! Fick hjälp av min lastkompis Jenny, och efter 45 min stod Turbo redo för avfärd mot kliniken:) In på kliniken och fick allt gjort,vaccinerad och godkänt kontroll:) Härlig känsla, och Turbo skötte sig bra..Lite stressad men snäll och lydig.

När vi skulle åka hem igen backade vi emot transporten mot stallarna och Turbo gick rätt in med en gång och vi åkte hemåt:) Massa äpplen och jag är stolt över min fantastiska och speciella häst,med STOR personlighet som man får utmana emellanåt.
Samspele mellan häst och ryttare påverkas av ryttarens signaler och kroppsspråk. Cool ryttare,cool häst.
STORT tack Jenny och Axevalla klinken. Rekommenderas verkligen!
Efter att ha mockat och fixat med allt i stallet igen,red jag ut på gamle herren och hade sällskap av Emelie och Kummin, skön ridtur på 1timma och bara skritt. Nöjd med dagen ! :)

Naturen.

Uppdatering!!Torsdag vila för bästa Snurbo. Käka gräs och hade gött:)Fredag,uteritt med sällskap av min vän Victoria och Kassi. Red en runda vi aldrig ridit förut..Över stora gräskullen och runt björkskogen,super mysigt:) Hästarna var jätte duktiga och givetvis fyllda av positiv energi:) Att ställa sig upp i sadeln,hästarna rullar på i fin galopp,ja det är verkligen något som gör mig glad:)Massa äpplen! Lördag,dressyr/hoppning. Turbo var mycket fin och samarbetsvillig. Lite planer på G...återkommer när det är mer färdigt:)Spännande. Idag söndag åkte jag och mamma ut till stallet på kvällen,vi hade insläppet och Turbo fick ridvila. Men transportträning stod på schemat.. In i transporten,på med bommen och Turbo är redo:) Framsteg & massa beröm till min stjärna.

Foto från idag

Fina häst! :)

Uteritter :)

Uteritter blev det idag:) Gillar när det blir spontant!!
Åkte ut till stallet vid tio,Mockade och gjorde iordning. Hämtade sen in äldre herren i stallet för att ge sig ut oss på en uteritt. Hade bestämt med Emelie som hopptränar Turbo att jag skulle rida upp till hennes stall och snacka lite...Vi traskade upp till Emelie och vi bestämde oss för att rida ut en runda:) Jätte härligt att bara skritta och trava,snacka om hästar och bara njuta. Tog en runda på ca 45min och hästarna var pigga och glada:)
Vi bestämde att Emelie skulle hoppträna Turbo efteråt om hon han och inte behövde åka iväg för att möta upp en lastbil med hästar på ingång..
Vi gick åt varsitt stall och jag gjorde klart Kassi och släppt ut honom igen. Tog in min goding och gjorde iordning honom för ett pass med hoppning. Precis när jag gjort klart Turbo ringer Emelie och hon måste ställa in hoppträningen tyvärr..Men helt ok för det är lugnt. Jag satte mig upp och red ut en sväng istället:) Fick sällskap av en dam i stallet och hennes hund. Väldigt glatt och trevligt sällskap,sånt gillar både jag & Turbo...Skrittade runt stora sjön och Turbo var säker på sin sak och skrittade på i rask takt,duktiga häst !! Han har verkligen mognat och fått mer självförtroende vid uteritter utan hästpolare... Fina fina Turbo!

2012-09-05 @ 15:34:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hösten är här !

Uppdatering!!
Hösten är här,friskt och skönt tycker jag:)

Torsdag&Fredag,Vila för Turbo.
Lördag, Jag jobbade men min underbara vän Emelie ställde upp och red Turbo ett dressyrpass på banan:) I början var han ganska seg men det släppte efter en stund och han var super fin. Tack Emelie!

Söndag, Ett pass på banan igen... Denna dag var Turbo super duper pigg och ja ville väl bara springa fort..Både stark och väldigt laddad idag,var ett tag sen han var såhär laddad. Men red på som vanligt och efter en stunds övertygande slappnade han av och var mycket nöjd:)
Måndag,vila för bästa Turbo. Mamma var ute och tog in hästarna. Hon berättade att Turbo hade kolalt så åt sjön och varit ganska så fundersam...och då kom hon på att jaha..Det måste vara fullmånen som skiner ner i sjön som Turbo tycker är lite spännande men underligt...Sköööning !!

Idag Tisdag hade jag utsläppet. Det är mysigt att komma till stallet på morgonkvisten och hästarna hälsar en välkommen:)
Ut med hästarna,mockade och fixade. Tog in Turbo,som kom till mig i hagen, trodde han skulle vara lite tveksam så tidigt på morgonen,och bara varit ute 1timma.Men han var redo för ett pass:)

In i stallet och gjorde iordning honom,hoppade upp och började med att skritta runt sjön och sen in på banan,där hade jag lagt ut några travbommar. Turbo var väldigt,väldigt fin och samarbetsvillig. Jag är lite små förkyld så blev ett alldeles lagom pass för båda idag:) Fint över bommarna,fina skänkelvikningar och fina gångarter:) Mycket nöjd med min stjärna !!
Massa smarriga äpplen sen ut i hagen igen.
2012-09-04 @ 10:27:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0