Super Stjärna :)

Åkte ut till stallet på morgonkvisten Mamma & Pappa hade varit skjysta och släppt ut hästarna tidigt imorses:) Tack!!

Mockade och gjorde iordning allt. Tog in Turbo som var väldigt lugn och glad. Red ett markarbetespass på banan med mycket galopparbete. Först tre bommar på diagonalen och sen en galoppbom på andra diagonalen. Super fin idag, Turbo ville verkligen arbeta och var jätte duktig. Underbart fin galopp,både ökad,samlad och över bommen:) Red mycket varierat i både trav/galopp med volt,ökning,samlad,snett igenom m.m. Skrittade sen av på banan och härlig frisk skritt, vi båda var super nöjda efter passet.
En riktig super stjärna!

Nytt bett!

Uppdatering!
Söndag, dressyr på banan med ett par hopp över hinder:) Super laddad men så duktig och fin:)
Måndag fick Snurbo vila. Var ute i stallet och bytte vatten & gav min stjärna mat, Nöjd kille !!

Idag Tisdag har jag köpt ett nytt bett så kallat Baucher. Testade det med att ta ett dressyrpass på banan. Till en början ganska motsträvig och lite smått stel. Men efter galoppen så blev det mera go och fart i Turbo, Jobbade tillsammans och gjorde väldigt fina övergångar. Mycket nöjd med hans tre gångarter som var luftig,power och mycket bakmuskler:)
Mamma red gamle hästen också så vi skrittade av tillsammans på banan. Bettet kändes helt ok, får testa ett par gånger till. Men som sagt Turbo verka tycka det var ok och jag fick en bra känsla.
Nu börjar hösten komma så hästarna är nu inne på nätterna och verkar trivas toppen :)

Uteritt mor&dotter :)

Lördag morgon och dags för uteritt med bästa mamma:) Mamma har inte ridit på ett par år nu men det satt allt i ryggmärgen, fixade gamle hästen utmärkt.
Skritt och trav tur runt björkskogen,härliga och glada hästar:) Dom hade någon slags skjutövning i närheten så Turbo tyckte skotten var lite mystiska och högljudda men var super duktig:)
Underbar morgon på hästryggen!

Tog fram transporten också och Turbo gick galant på !! :)


En vecka i Augusti.

Tisdag dags för dressyrpass på banan. Lite smått träningsvärk från söndagen tror jag,så ville nog helst slippa jobba och bara springa fort i galopp...Men icke! Jag hade ju tänkt att arbeta mera skänkelvikningar och galopparbeten,Men nöjde mig med några varv på volt och samlad/ökad galopp och likadant i trav och skritt. Nöjd med han med det jag krävde av honom,ändå på gott humör :)
Onsdag villa.
Torsdag hoppträning med Emelie, Bästa passet hitills igen:)! Superduper mega bra:) Ibörjan väldigt pigg och lite ofokuserad,men sen fick dom pricken över it och det gick som en fartfylld dans över hindren och runt lilla banan vi byggt:) BRAVOO!!

Idag fredag vila,endast smörj med insektssalva och borstning.Nöjd häst:) Nöjd ryttare :)
Red ut på gamle hästen idag med en tjej i stora stallet,härligt med galopp och samtidigt föra diskussioner:) !!

Uteritt yngre och äldre !

Fredag & Lördag fick Turbo vila. Jag jobbade och mamma var på tävling.

Söndag,var det städtime i stallet. Mamma gjorde super fräscht i sadelkammaren och dom andra tog sina boxar. Jag kom efter jobbet vid 18 tiden. Red Turbo ett markarbetes pass med några skutt på hinder:) Vääldigt laddad,men lyssnade fint och var samarbetsvillig även om det var jobbigt.. Var väldigt konstigt väder ute,varmt och klibbigt så fick bli duschen efteråt.Gööött :)

Idag måndag,var det min tur för stallet städ. Jag gjorde rent Turbos box och krubba m.m Herregud vad smutsigt det är men skillnad och fräschare blev det:)
Sen så fick jag med mig med lite peppning,den äldre damen i stallet,som äger den äldsta hästen i stallet på en skrittur runt bron och sjön. Det var något hon och jag med kommer leva på länge,jätte härligt :) Uppskattar skritturer och bara lunka på,prata om allt möjligt eller bara tystnad och njuta av allt man har :)

Galoppa i skogen.

Idag Torsdag, red jag ut med stallgänget idag igen:) Denna gången, jag på min Turbo,Mamma&dotter på deras två hästar. Red samma runda som igår fast åt andra hållet..
Turbo var ganska trött nu på morgonkvisten och han låg och sov så sött när jag kom.

Red iväg och idag var det mycket galopp i skogen,jätte roligt:) Turbo var idag häst nr 2. alltså jag galoppera bakom en häst och lät honom inte gå förbi utan han fick vara duktig som nr 2:) Men bra fort gick det...tjooho:) ! Sen när vi skrittade hemåt gick vi först och jag lät Turbo skritta på i sin egna takt. Glad & Framåt.
Duschning och massa gott gräs efteråt.Mums !!

Update!!

Lite update här...!
Lördag vila. Söndag hoppträning med Emelie. Och det går framåt vill jag lova. Riktigt duktiga:) Hoppade fört två markbommar med 3meter emellan,sen ett galoppsprång räcke,sen ett galoppsprång oxer ut, Ett vanligt enkelt räcke på långsidan,sen på diagonalen ett plank som vi satte lite högre än dom andra hindrena. Turbo är väldigt lättlärd,som att kommer han fel första gången,vet han om det och det går klockrent nästa gång dom red emot:) Super fina.

Måndag,gick vi runt sjön..Jag,mamma,och snurbo. Lagom skönt.Sen körde vi lite transportträning och han gick rätt på.Fantastiskt!

Och så kom Tisdag,Världens bästa Tisdag!! Red ett dressyrpass på banan,i dressysadeln och med dressyrbett och träns. Ibörjan var Turbo lite loj och tyckte att golf bilen som han sett 248 gånger,var lite läskig.Så jag tänkte jaha,ska han vara på detta humöret idag.Men joggade igång honom,och sen sa det bara WOW,WOW,WOW shiiiit :)! Han lossnade helt,hade ett bra stöd,skjut från bakdelen och rygg, Ja de va helt amazing känsla. Alla gångarter med guldstjärna för galoppen. De va som vi dansade på stället i samlad vacker galopp vi två tilllsammans.Sååå underbart:)! Så var supersuper nöjd,gjorde några skänkelvikningar och dom gick ju perfekt dom med:) Travade av och sen skritt på lååånga tyglar givetvis,och massa massa massa beröm till min stjärna.Detta passet var det bästa på 2år ! :)

Turbo fick gå in och äta och jag svabbade av honom samt smörjde lite med kräm.
Gick på transporten ett par gånger och duktiga häst gick rätt på:)!
Underbar Tisdag:)

Idag Onsdag, Uteritt med hela stallet:) jag på Kassi,Emelie på Turbo och lilltjejen på sin lilla ponny. Hästarna skötte sig utmärkt,och dom gick som tåget...Turbo ,Snabbast och längst fram:) Träffade på travare som var ute på och motionerades,var ett rba tag sen vi träffade på dom på uteritt,men hästarna kollade nyfiken och traskade vidare. Så ska de va :) !!
Tillbaka i stallet,blev det dusch och kräm på. Och god Kraft mat till Turbo och betes gräs till dom andra.
Trevlig förmiddag:)

Bra känsla.

Onsdag, hämtade vi tillbaka dressyrsadeln som varit på förstorning:) Så nu är hans sadel 32,5 tum. Och vi är träningsredo! Satte mig upp och började rida, Men Turbo kändes inte hundra,han var spänd,ofokuserad och gick emot min skänkel flera gånger. Tanken slog direkt att nähäpp,han gillar inte sadeln... Jag vidare och efter ca 30min nöjde vi oss och han var avslappnad i skritt och trav. Hm underligt tänkte vi och jag ringde min kompis Emelie och undrade fall hon kunde rida ett pass på honom i dressyr. Och härlig som hon är, så ville hon gärna det idag fredag.

Torsdag fick Turbo vila.
Och idag Fredag kom Emelie och red ett dressyrpass på Snurbo. I början var han ganska stel,men gick väldigt bra i slutet och Emelie rider grymt bra:) Vi uteslutet sadeln och resonerar att han hade en dålig dag i Onsdags...Finns sånna dagar med!! Turbo var jätte nöjd och go efter passet:) Mys i stallet med smörjning av hovar,tog tempen och smörjde in med salva för myggen och bliningarna!!
har idag köpt Bvitamin i jästform och gav honom det i krubban,me det dög inte...han tyckte det lukta äckligt!!
Jaga tänkte ja..nu får jag väl köpa en annan sort då,men äh vi försöker någon gång till:) Men fick blöta ner betfor igen och gav honom kraften ute och då var det smarrigt:) Goooding !!

Blåst & Spänst !

Måndag fick Turbo vila, Han brukar alltid få vila efter hoppträning..Motionerar gör han så bra själv i jätte hagen:)

Så idag tisdag,Blåst och regn men jag och lilltjejen i stallet gav oss ut på en tur. Turbo var ganska spänd runt hela rundan,men samtidigt ganska loj...Alltså pigg i huvudet men seg i kroppen kändes det som. Men emellanåt var det vanliga Turbo,som när ankan flög upp under bron brydde han sig inte och han arbetade på bra:)
Ville känna på honom lite mera så tog några trav lite galopp varv på banan..och mamma kollade också. Men han kändes fin:) Vår teori är att han behöver kraft nu när vi är på G igen...Vi ökar med Kraften succesivt ! Annars väldigt gött att rida ut och få frisk luft. Turbo var på rikitgt myshumör så mycket puss med mulen:)


Tävling& Minnen

Liten uppdatering !
Torsdag jogging på banan med bommar. Super kul tyckte Turbo som kändes fin. Lite seg startad men sen var vi 1 :)
Fredag vila
Lördag vila. Idag var jag med Emelie i Mariestad på hopptävling. Hon startade 1.05 och 110. Gick bra, första klassen blev dom placerade och i andra rev dom ett annars nöjda,glada och trötta:)
Fick uppleva lite minnen från ponny tiden,då man tävlade Juniaden i Mariestad, Bra tävlingsplats. Då gick det inte så bra för oss vill jag minnas men roligt att tävla ändå:)
Lång dag på tävling,så Turbo fick vila & det verkade han nöjd med, Gav han mat och bytte båda tunnorna med vatten.
SOL SOL SOL, så gött !!

Back !

Härlig härlig semester med godmat,havet,stranden och goda drinkar i Grekland. :)
Turbo har stor trivts med sin gigantiska hage i tre veckor.Han har nämligen fått en lika stor hage till:) Min mamma och min kompis Malin har tagit hand om min stjärna.

Red första passet i Måndags, Han var väldigt fin och nöjd:)
Vila söndag och idag Tisdag longerade vi. Han var ganska trött,och ville inte riktigt till hundra..men han var duktig:)
Transport tränade lite också,och han gick rakt på :)
Fantastiska häst !

RSS 2.0