Mycket att kolla på...

Fredag fick Turbo ledigt för jag var med på The Show i Lidköping,och gick modell :) !Suverän kväll.
Lördag fick Turbo också vila för då var det jobb... Men min otroligt snälla mamma fixade med stallet,Thanks :)!
Så idag Söndag åkte vi ut på eftermiddagen och Turbo hade motionerat sig själv en stund i hagen idag innan vi kom ut...så han var lite svettig.
Idag var det fixar dag på gården med alla utemöbler så det var full rulle runt omkring stallet plus att det blåste ganska mycket...
Så Turbo hade mycket att kolla på..Ibörjan var han ganska spänd och tyckte barnvagnen var jätte läskig.Vii red fram i skritt och trav....men efter lite galopp släppte det mesta och han gick jättebra :) Travade över tre bommar och denna gången galoppera vi mellan dom två sista,så himla bra gjort :)
Transportträning efter lite mat, På med repgrimman och ledrepet och rätt in i transporten:) BRAAAA , YES :)

Promenad..

Igår Onsdag fick Turbo vila. Jag mockade och släppte ut hästarna.
Idag Torsdag tog jag med Turbo på en liten promenad till kohagen...På med repgrimma och longeringslinan så gick vi iväg...Först gick det bra,men sen blev han banan/spänd och osäker lite små rädd för fåglarna i buskarna...
Promenerade runt i kohagen,gjorde ledarskapsövningar men Turbo var ganska så ofokuserad på mig.
Tanken var att jag skulle se lite hur han reagerade med att gå iväg med mig själv gåendes...men han tittade hela tiden bakåt åt hästkompisarna...Gick tillbaka till stallet och det gick bättre och bättre :)
Ställde in honom i stallet och tog på tömkörningsgjorden och träns, la fram tre bommar på banan också...För det kändes som han behövde springa av sig lite energi utan ryttare på..
Turbo var jätte fin på tömmen och travade över bommarna fint,galopperade väldigt samlat och fint:) Mycket nöjd med hur han skötte sig på volt idag :) Lagom trött och härlig häst efteråt !
Från i höstas på tömmen :)

Skön dag.

Måndag fick Turbo ledigt och jag var bara ute på morgonen och släppte ut hästarna plus att jag mockade alla boxarna :)
Tisdag, Vilken skön dag ! Skönt väder och red ett fartfyllt dressyrpass. Ibörjan var det lite motvals från Turbo men då galoppera vi istället och då släppte många spänningar. Väldigt fin i galoppen idag,och ett stort plus för hans fattningar. Red mellan koner och skänkelvikning från medellinjen och utåt gjorde det mycket bra:)
Skrittade av runt lilla sjön efteråt och vi båda var nöjda med läget :) !!

April Helg.

Sådär en liten uppdatering !

Fredag- Vila för Turbo

Lördag- Emelie hoppträning. Jag red fram honom först innan Emelie anlände:) Träningen gick super duper bra, Så otroligt duktiga båda två:) Idag var träningen att hoppa fram på ett trav kryss med bom framför,sen la vi till ett hinder så det blev stuts,och första gången var han inte rikigt me på att det skulle va stuts,men han fixade så bra sjölv med att lägga in ett extra steg istället för att ta båda hindrena samtidigt...Sen la vi på ett galoppsprång och räcke och sen la vi ytterligare till två galoppsprång oxer..Hoppade över det några gånger väldigt fint,ingen match för Turbo :)

Sen vände vi på linjen och hade oxer i mitten och två räcken först och sist,och nu var det ingen stuts längre utan först ett galoppsprång oxer,sen två galopp språng och räcke ut...Det tredje sista hindret låg runt 1meter och hoppade väldigt fina språng med en rejäl Turboladdning :)

Turbo utvecklas mer och mer,han börjar inse att man måste bromsa sig lite inte alltid har full gas :) Men han är väldigt duktig och lär sig mycket nytt samtidigt som han reder ut mycket själv också. Och det känns som att han är hästen som hoppar allt,hellre river än vägrar :) För den bjudningen Turbo har till hinder är oerhört positiv :) Tack Emelie för att du ställer upp och hjälper till !

Söndag- Skulle ha ridit ut men icke då!! Kom väl lite dum tid,precis vid kvällsmaten egentligen men men !! Kunde inte komma upp i sadeln först,han bara tramsa runt.Så fick hoppa upp på ridbanan istället,då flyger han ut med mig ur utgången nästintill..så då blev jag helt tvärtemot och så sa jag och mamma: Nehe ingen uteritt idag inte,det får bli jogging på banan.... Turbo var väl inte helt nöjd med banan men gick vääääldigt väldigt fint,mjukt och samarbetsvillig. Härligt ändå med ett mjukgörande pass :) !!

Blåst.

Idag Torsdag var planen att rida ut....Men märkte direkt på Turbo när han kom i full galopp till mig att han var laddad...
Inne i stallet var han på tårna emellanåt,och jag bestämde mig för att strunta i uteritten och longera istället,så han får springa av sig lite energi iaf:)
Longeringen gick jättebra:) Lyssnade väldigt bra och gick jättefint i alla gångarter. Turbo var på mycket gott humör och nyfiken idag...Skrittade av runt gården och det var massa spännande saker,djur och människor..  !
Lovely !!

Ny vecka :)

Härligt med ny vecka:)
Det har hänt mycket saker de sista dagarna...Vi har sålt bästa volvon,och kör nu en gammal mercedes. Våran katt Knubbis har flyttat till landet,och vi ska flytta till ett hus i början på sommaren :)

En liten uppdatering av nya veckan:
Måndag- Turbo var på sämsta sura humöret !! Red ett dressyrpass och första 20min var det vi mot varandra,men sen släppte han mera och avslutade när han gick som bäst :) Tror att han hade sträckt sig eller något för han hade lekt cirkus häst i hagen på söndagen...haha :)

Tisdag- Kom ut sent till stallet. Tog på repgrimman och gjorde NHövningar.Gick väldigt bra:) Turbo var super duktigt. Gick helt lös efter mig och var lugn och fin:)

Onsdag- GALOPP Träning:) Var ute i stallet på morgonkvisten .. Tog på hoppsadeln och idag körde vi galoppträning,varv efter varv och så himla duktig:),Han älskar verkligen att få galoppera, Fantastiska häst !

Jag hade lagt ut tre trav bommar också,den första med långt avstånd och den andra med kortare avstånd,det gjorde han med guldstjärna:)
Idag red vi tillsammans ett kanonbra ridpass:) Massor av galopp och otroligt fin :)

FY !

Fyfan !! Sen i torsdags kväll har jag legat helt utslagen i maginfluensa !!!!! Blä. Och på allt detta också så har min mobil gått sönder och vi har sålt våran fina bil,känns både bra och sådär !
Men nu börjar jag må bättre...Mamma har varit i stallet och skött om min underbara häst.
Tack mamma,du är bäst. :)

Onsdag/Torsdag .

Igår var det en förjävlig dag !! Och jag har bara mig själv att skylla....
Hade utsläppet och alla hästarna skötte sig super. Mockade i hagen,bytte vatten m.m Satte mig en stund i hagen och Turbo kom till mig och kolla läget:) Han fick vila Onsdag.
Vid halv nio var jag klar med stallet och tänkte att jag skulle åka och hämta lite fler hinder till hoppträning på Torsdag. Ringde till Emelie som hopptränar Turbo och som jag ska låna hinder av...

Började med att backa emot transporten,och körde in i handtaget med bilen så det blev märke på fina bilen...
När jag var tillbaka så skulle jag parkera transporten,då kör jag först in i stuprännan sen så när jag tror att jag allt är sin ordning och jag har tagit av transporten från bilen....DÅ märker jag att transporten börjar rulla mot bilen !! Herregud tänker jag vad fan är det som händer...Jag försöker stoppa transporten eller nått...ja då åker den rätt ner i backen !!!! Då visade sig att hjulet hade åkt ur spår eller ja hur jag nu ska förklara...
Helt ensam var jag också...men kom på att gårdsdrängen är hemma,så knackade på och han hjälpte mig så allt blev bra :)
Så ska jag köra iväg då får jag kärringstop !!! Vilken förmiddag. Pust...

Men idag Torsdag då var det andra grejer :) Utsläppet och mockning,sen tog jag in Turbo som kom till mig och var på strålande humör:) Skrittade fram honom innan Emelie kom och började rida Turbo. Och vi har en hoppstjärna i stallet :) Jättebra ridit av Emelie och jätte fint hoppat av Turboooo :) !! Det går framåt och han har lärt sig mycket,Otroligt fina språng,idag hoppade dom lite högre hinder och en bana på det :). Mycket bra !!


Två dagar på ny vecka.

Hoppas ni har haft en bra påsk, antar att dom flesta har ätit massa mat och massor av godis :) !!
Måndag- Mamma hade utsläppet och Turbo fick vila.
Tisdag. Tråkväder !! Jag åkte ut till stallet vid 9, tänkte rida ett joggingpass på banan med trav bommar..men Turbo var på riktigt surt humör så fick bli longering istället...
Ibörjan ganska så sur och lite seg,men sen gick det mycket bättre. Väldigt fin i galoppen :)
Skrittade av runt lilla sjön och idag flög änderna upp rakt framför honom,dom kom underifrån bron...
Lite läskigt precis i stunden men sen traskade vi vidare :)
På med nya regntäcket så får vi se hur det funkar ! :)

GLAD PÅSK :)

Påskdagen bjöd på en härlig uteritt med sällskap av mamma och äldsta ponnyn. Jätte skönt väder och hästarna lunkade på framåt,lugna och glada :) Över broar och runt stora sjön, träffade på Bambi också,
Kikade in dom för en stund sen framåt igen :)

Hans galopp,är en kraftfull galopp :)

Torsdag och Fredag fick Turbo en välförtjänt vila efter hoppträningen. :)

Idag påskafton, utsläppet i det fantastiska påskvädret. Sol men snö..men iaf bra snö,alltså ingen kramsnö och det är ju inte halt under :)
Mockade och gjorde snyggt. Har köpt nya stigbyglar så jag har ett par till varje sadel. Blev givetvis samma som jag redan har, Bow Balance från Sprenger :) Bästa på marknaden,tycker jag !!

Red ett helt sjuuuuukt bra ridpass idag:) kan absolut säga att det var den bästa galoppen,kraftfullt och framåt..
En WOW upplevelse igen,och som vi har tränat. Helt oerhört bra, Bästa Turbo :)

Väldigt fin i traven,övergångarna,samarbetsvillig och framåt.
Jag är jätte,mega super glad med dagens ridpass ! :)
Skrittade av honom runt sjön på gården !
GLAD PÅSK !

Grym hopphäst :)

Idag onsdag dags för hoppträning :) !! Min otroligt duktiga kompis Emelie hopptränar Turbo ca 1 gång i veckan. Jätte kul och jätte intressant och självklart väldigt bra för Turbo :)

Träningen idag var en serie på först räcke,stuts till ett till räcke och sen ett galoppsprång räcke :)
Andra sidan banan ett enkelt räcke,med i början en markbom.

Idag testade vi ett nytt bett, ett pelhambett och nya hopptränset :) Och wålla Turbo ser ut och är en riktigt grym hopphäst :) Emelie tyckte det var stor positiv skillnad idag från första gången, och första gången är ju alltid första gången...
Turbo var mer samarbetsvillig idag och laddad till tusen men också på ett mer kontrollerat sätt :) Framåt men inga konster på vägen.... Emelie sa att hon aldrig ridit på en sådan bestämd häst och med en sådant humör..haha !! Men oerhört lärorikt.

Dom red fram och det såg bra ut, hoppade fram på räcket och gjorde det snyggt. Gick sen över till serien och första gångerna flög dom näst intill över dom två första, eller Turbo tog ett större galoppsprång såg det mer ut som,och det var nog lite för lågt för han skulle ta i... Höjde sen då gjorde dom det riktigt bra båda två:) Det andra räcket hade Turbo väldigt fina språng på och fin bjudning :)

Grym hopphäst, och jag är väldigt stolt över honom !!
Transportträning:Repgrimman på och rätt in längst fram i transporten 8av10 gånger plus att han backade lugnt och fint ut på mitt kommando :)
Bästa Turbo.

Morgon träning

Utsläpp imorses klockan 7. Mockade och fixade snyggt i stallet, gick och hämta Turbo och gjorde iordning honom för ett dressyrpass på banan:)
Ibörjan en del testing för att försöka slippa undan och visa att han också vill bestämma...Men efter lite galopp gick det bättre och han slappnade av mer och mer,vi jobbade tillsammans :)
Gött såhär på morgonen med träning och solen skiner,hästarna betar vid sidan om banan och änderna,kanadagäss och alla andra sorters fåglar badar :)

Stor,mittemellan,minst och yngst :)

Härlig ridtur i skogen nu på kvällen :)
Jag och Turbo yngst och störst med minst och yngst,men äldst :) Alltså jag och Turbo hade sällskap av den yngsta tjejen i stallet på den äldsta ponnyn:) Red en runda runt sjön och i björk skogen,gick jättebra:) Hästarna skötte sig så himla super duper bra, Mycket stolt över Turbo :)

Så kan det gå...

Helgen har jag och min sambo varit på VANN spa,så gött :) !! Turbo har fått vila Fredag och Lördag,mamma har varit ute och mockat m.m. Tack Mamma :)
Idag Söndag var jag riktigt rid sugen så åkte ut till stallet runt 6 på kvällen då det hade slutat snöa........
Trodde jag ja....När jag precis ska börja rida så blir det värsta snöstormen, JIPPI!!! :(
Men aja så kan det gå..det var ju bara att träna på, Turbo var ganska ofokuserad för dom grejade i stallet och ja vädret var ju så usch..
Men efter en stunds små tjaffs och bråttom i steget så lungade allt och alla ner sig och han gick i fina gångarter:)
In i stallet, och ja då kommer solen !! Så typisk att det just ska snöa massor när vi ska rida på banan.. Men så kan  det gå,och jag är nöjd med Turbo :)

RSS 2.0