Det går framåt:)

Är jättenöjd med dressyrträningen idag:) Vilken klippa han är !!
Värmde upp utan att tänka på formen utan bara att han fick trava på runt fyrkanten och han stega på riktigt fint,vilken känsla när han sätter igång i traven:)
Började sen jobba på volten och lite olika övningar. Sen dags för galoppen,började med höger och säger bara en sak: det går bara bättre och bättre :) Så himla glad !! Klockrena fattningar plus att vi galopperade på i en fin galopp i bra tempo:) Idag galopperade han verkligen så bra:) Det är jätte roligt när man känner att träning ger resultat. Nu har jag ju också köpt ny sadel och idag red jag med boots på...känns  positivt:) !

Skrittade av honom,sen gick jag med honom en 15 min. Stretchning och sen ut i hagen för att mumsa mat:D !!

Kollat in nya ridbyxor som jag skall köpa, på Skara Hästsport zoo.


Top Turbo !! :)

Tufft pass !!

Idag var det dags för stalltjänst igen..efter att ha fixat i stallet blev det ridning i ridhuset. Mamma var med och hjälpte till:) Tog fram några bommar som vi travade över...först gick det inte men sen fattade han att det var bommar han skulle över och inte fortsätta på volt:) Lite testning givetvis...det är ju ponny i honom haha !! Jag ger mig aldrig och Tillslut gav han sig och gick fint över bommarna,gjorde bra galoppfattningar och slappnade av:) Skrittade av honom på utebanan i det underbara vädret:D !! Det går sakta men framåt i galoppen, höger fattar han felfritt :) !




Uteritt nr 2 !

Har ju promenerat med Turbo mycket runt omkring nya stället...

Men idag tog jag och Turbo sällskap av Elin och hennes sto på en uteritt. Vi bestämde oss för att ta en skrittur för att hennes häst är precis igång satt efter sjukdom och Turbo har ju aldrig ridit ut i skogen på nya stället.

Red en runda på ca 1timma skrittade mest men lite trav emellanåt:)
Träffade på FÅR och det var ju dom farligaste djur någonsin sett !! Så vi gick runt en lada för att slippa gå typ 1meter ifrån fåren...var lite fladdrig och spänd ibörjan men sen gick det bättre och bättre. Den sista stora gården hade kossor,och givetvis precis när vi skrittade förbi höll ju korna på att slåss om vem som skulle ut från ett litet kryp in först...väldigt läskigt tyckte hästarna och där stod vi och kom inte någonstans..men tillslut kom dom på att det var inte så farlig...skrittade vidare och dom slappnade av:)
Mötte mycket konstigt ute idag,lastbilar,stora gårdar med mycket saker och konstiga saker,människor runt knuten,stora gråa stenar och ja något större jord hög också !! Men vi var väldigt nöjda med våra unghästar:) Turbo var väldigt fin och lätt i munnen,arbetade på jättebra:D !!


vår promenad.

Promenad i vårsolen är ritkigt härligt tycker både jag och Turbo. Tog en runda på ca en halv timma. :) Påvägen hem vare medvind,hej va det gick :) !!









Lydnad !

I helgen har Turbo fått ledig och haft det gött i hagen:) Mamma var ute hos honom,då kom han gnäggande mot henne:)
Idag måndag gjorde jag iordning några bommar och konor (slalom),stop när jag stannar o.s.v..
På med tränset sen var det lydnad som gällde, och han är super duktig,lyssnar på min röst och gör som jag säger-det är jag som bestämmer :)  Han skötte sig utmärkt,samtidigt som det var en annan häst inne i ridhuset. :) !!


BÄST !:)

Dressyrträningen idag gick hur bra som helst:) så himla glad ! Provred i en ny sadel,och han gjorde klockrena galoppfattningar:) Den sista i höger varv var helt felfri, åh gud vad glad jag blev och både mamma,min tränare blev jätte glada:) Märkte positiv skillnad direkt:) Han är så himla bra lilla plutten,fick massa morötter och en stor kram efteråt:D !!
Släppte ju ihop Turbo med den lilla B-ponnyn och det gick jättebra:) Bästa polare nu !!


Galopp :) !!

Något som stör ?

Har lite funderingar kring Turbos beetende. När jag rider ut så vänder han och ställer sig på bakbenen,sparkar bakut och vägrar gå dit jag vill..Nu har han också börjat med att hoppa och stutsa inne i ridhuset..Inte bra! Tror att det kan vara både unghästfasoner och att sadeln ej är den bästa. Han är ganska så öm i ryggen och när sadeln trycker på blir det väl obehagligt..det är en fundering men ska prova en ny sadel imorn och hoppas det blir bättre:)
Hårdträning är det som gäller nu, dressyrträning/ridhuset 5 gånger i veckan är det som gäller, han kommer inte undan den lilla plutten...

Idag släppte dom ihop Turbo med deras B-ponny,undrar hur det gick???
Imorn är det dressyrträning :) !!


Uteritt nr 1 :)

Idag var det dags för första uteritten på nya stället:) !
En liten bit bort finns det en rundbana som man får rida på. Skrittade dit och han var lugn och fin,började trava på rundbanan och han gick kanon:) Efter efter ett varv var det galopp,självklart lite hopp och stuts men sen lugna han ner sig och gick bra, gjorde ett galoppombyte av sig själv också:) Bröt av när han gick som bäst, fortsatte i bra tempo ca 2varv till:) Han är så himla redig,helt nytt men går som en klocka förbi allt:)
Stretchade honom efteråt och det tyckte han var riktigt gött. Provade två sadlar men ska prova imorn igen med ett annat järn i så får vi se !!





torsdag-lördag

Torsdagen blevb det en skritt tur efter dressyrpasset dagen innan. Riktig fin natur och längtar tills när man kan börja rida bland alla kullar och små stigar:). Turbo var framåt och nyfiken.
Fredag skulle jag ta en jogging tur i ridhuset men något störde honom denna dag, så han ville inte alls. Och då är det ingen ide att krångla med honom,så jag skrittade ca 30min mjukgörande och avslutade självklart när han gick bra och slappande av :)
Lördag var det dags för stalltjänst mellan halv ett och fem ca. Mocka,släppa in 21 hästar,fodra*3,mamma hängde med idag och hjälpte till,tack mamma:) Vi hade en timmas uppehåll då blev det longering med inspänningstyglar,gick bra och han lyssnade fint :) Skrittade av honom med en promenix utomhus:) !!

Bäst hitills:D

Idag var det dags för dressyrträning :) ! Gick kanon bra, bästa gången hitills:D Så stolt över min lilla pärla. Travade hur underbart  samlat och fint som helst:) Red för första gången med remontgrimma idag och han var mycket nöjd:) Min tränare sa också att han gick bäst hitills idag. Galoppen var felfri den sista fattningen och så himla arbetsvillig och underbar häst att rida idag :) !!

Ska kolla på ny sadel till Turbo,lutar åt en Wintec ! :) Och inspänningstyglar skall jag inhandla i helgen, det behövs vid longeringen !!

Premiär för longering i ridhuset :)

Har varit ute i stallet vid 7 de senaste dagarna, riktig gött att vara ute i stallet tidigt och sen har man hela dagen framför sig:)
Idag var det dags för premiär för longering i ridhuset.Turbo har ridit i ridhuset typ 5 gånger men just idag var speglarna lite extra intressanta,självklart måste han ju spegla sig och kolla hur snygg han är :) Gick med honom några varv i början sen körde vi igång på volten,men fick förflytta oss emellanåt för han skulle bara kolla sig i speglarna haha:)
Travade en stund i båda varven,var nästan lite seg så fick hämta longeringspö,då fick han mera fart framåt. Gjorde en galoppfattning själv,hejochhå det var skutt och bockningar sen lugn igen och tillslut lugn trav, så gjorde han i båda varven men avslutade men fin galopp. Travade av honom sen skrittade jag av honom en stund:). Han lyssnade bra på mig vid olika gångarter :) Duktiga häst !!


Puss snygging :)

Spännande !

Tog en promenad runt krokarna kring nya stället. Turbo var riktigt nyfiken och tyckte allt var jättespännande :). Han har nog också gått och blivit kär, i stoet som han bor med i samma stall och dom går också bredvid varandra i hagarna:). Står och nosar på varandra och pratar lite,så gulligt !
Han verkar trivas bra och är glad och nyfiken på allt och alla,Känns riktigt bra:) !!
Dom som släpper in/ut  säger att han är lugn och trevlig och att det går jättebra:) !




På promenad i knutarna runt Stall Sjöudden:)


Top Turbo i sitt nya hem :) ! Och nya täcket :)

Flytt !! :)

Idag söndag, har jag flyttat Turbo till min tränare Lisa. Det känns riktigt bra:) Släppte ut honom i en hage bredvid alla andra hästar,skötte sig exemplariskt lilla Turbo:) Fixade iordning med grejerna i stallet. Sen åkte jag och mamma förbi Skålltorp och kollade dressyrtävling och käkade pannkakor:) Åkte sen tillbaka till stallet för att kolla läget med Turbo när han hade kommit in i sin nya box..Han verkade vara glad och nyfiken :D !!

Hemma igen kollade vi sadelskåpet som jag skall köpa av en kompis och några täcken bl.a. ett regntäcke. !


Härlig galopp i den djupa snön :) !!

Mjukgörande !

Idag red jag Turbo på banan, det behövdes ! Började med att skritta fram honom,sen jobbade jag med honom på olika volter stora och små,gick runt grushögarna och han var ganska stel i början men efter lite trav så släppte det. Han lyssnade jättebra och tyckte nog att det var roligt att jobba idag:)


Underbara häst :)

Morgon ridtur idag igen:)
Turbo var lugn i stallet när jag gjorde iordning honom,stod helt stilla när jag satt upp och stod helt stilla när jag spände jorden:)
Skrittade iväg och han kändes himla lugn redan från start, red 45min rundan fast andra hållet idag,han var på jätte bra humör och krånglade inte en enda gång och var jätte avslappnad:)
Travade nästan hela rundan,gick kanon bra lugnt och fint:) Vilken underbar häst han är :)!!
Skrittade hemåt på långa tyglar och han var super lugn :) !!


Kort från den vinter 2010 !!

TÅLAMOD!!!!!

Red 45min rundan idag ! Turbo bestämde håll idag och det gick jag med på..
Efter typ 50 meter börjar han krångla, vända och snurra och dumma sig.Sen gick han framåt typ 50 meter till gjorde likadant igen...sen typ 4 gånger till på en sträcka av knappt 1 km ! Men tålamod,tålamod, TÅLAMOD är vad som krävs av mig. Jag vinner fighterna men han är inte på humör alls när han krånglar så !!
Men sen går han kanon resten av rundan,blev nästan bara skritt men han kändes fin och tuggade bra på bettet och var samarbetsvillig, Avslutade med bra trav  sen lite ställning åt båda håll,bra gjort Turbo:) !!

RSS 2.0