Ny häst.

Fredag så kom det en ny ponny till stallet, hans box är bredvid Turbo.
Jag och mamma hade insläppet, vi var ute i stallet runt 6.  Turbo får vila hela helgen.
Nöjd och glad kille vid insläpp :)

Morgon runda i solsken:)

Torsdag var mamma med i stallet på morgonkvisten. Utsläpp och mockning som alltid.
Kändes som en perfekt dag för en morgon skrittur efter gårdagens träning... Mamma tog med stallets minsta men äldsta ponny med i grimma som sällskap till Turbo Snurbo.  Skrittade iväg i strålande sol och red en mysig runda runt sjön:) Turbo var jätte lugn och trevlig. Skön torsdagsmorgon på hästryggen:) !!
Transportträning:
Idag repgrimma och bredda mellanväggen, han gick raka vägen på och rätt in flera gånger :) Så ska det fortsätta !!
BRAVOOO :)

Hoppglatt ekipage.

Idag Onsdag var vi först förbi Rosens och köpte foderhink och KRAFFT till Turbo Lurbo,Sen ut till stallet och började med att köra fram trailern sen ta fram några hinder på banan..för idag red min kompis Turbo :)
Hon har själv egen häst och tävlar hoppning på högnivå, hon är jätte duktig och red Turbo väldigt bra:)
Först testade han henne en hel del med att sura,försöka bestämma och samtidigt vara vääääldigt laddad:) !!
Men hon fixade honom snyggt och dom kom överrens efter en stund :)
Vi var alla nöjda med dagens hopp pass och hon ska fortsätta hoppträna Turbo framöver, ska bli jättekul och det är väldigt nyttigt och lärorikt både för Turbo och mig.
Jag ska självklart fortsätta hoppa honom som jag gör,men Emelie ska träna honom lite extra :) Och hon kommer att göra det jättebra :)
Transportträning:
Gick bra, In i transporten och backade ut ett par gånger, sen skrittade vi runt lilla sjön, super nöjda och trötta ägare och häst :)
Beställde också regntäcke från SVEA täcket som jag hoppas kommer innan helgen. Har idag köpt ett nytt hoppträns och Magicborstar:) !! Ska kolla på ett annat bett också,rider ju dressyr på kulbettet men Turbo skulle behöva något annat bett i hoppningen...Kanske har jag ett hemma bland alla andra hästprylar.. !! :)

Solig morgon.

Solig ljummen Tisdags morgon. Jag och mamma hade utsläppet idag.
Mockade fixade med maten och gjorde snyggt. Vi tog ett varv och checka så hagen var bra och det var den:)
Turbo får vila idag.


Kan väl också kolla med er här på bloggen,om det är någon som vill ha en svart kastrerad hankatt,Super mysig och IDmärkt. Han vill vara en utekatt gärna på landet :)

Super Nöjd:)

Söndag fick Turbo vila.

Idag måndag hade jag och mamma utsläppet. Gjorde iordning snyggt !
Gjorde sen iordning Turbo för ett pass på banan. Vi hade lagt fram tre bommar på mitten med första på 7meter och den andra på 5meters avstånd. Värmde upp och galopperade mycket,han gjorde det super duper bra:) Travade över de tre bommarna super snyggt,framåt och glad :) Red emellanåt slalom mellan koner också.
Super nöjd:) !!
Transportträning:
Jag och mamma är nöjda med honom idag.
Tålamod,förtroende och tid det krävs ! :)

Barbacka ! :)

Lördag och lunch pass.
Började med att mocka och fixa med mat m.m
Hämtade Turbo som kommer glatt till mig när jag hämtar honom:) Idag var Turbo väldigt trött...Lite träningsvärk och värmen bidrar nog.
Gick in på banan och tog ett varv,sen hoppade jag upp och red barbacka en stund. Idag bara skritt och lite mjukgörandeövningar,halter m.m  Turbo  var jättefin och positiv :)
Efter ridpasset gjorde jag ordning lite i Turbos hage,krattade ihop allt hö som bara ligger på backen och inte gör något nytta och fyllde på med vatten till min goding. Givetvis var Turbonyfiken framme och kollade in läget :)

Klättring.

Vilket underbart väder, Man gör inget annat än är ute och ler :) !!
Idag Fredag red jag & Turbo ut med en tjej och hennes ponny. Vi har aldrig ridit ut förut ihop så va spännande hur hästarna skulle vara...
Red iväg i alen först och sen igenom skogen och över åkrarna,över broar. Sen gick vi in en bit i skogen och hästarna fick arbeta med både huvud och kropp när dom skulle klättra i backarna,neråt,uppåt och åtsidan :) Sen kom vi fram till en stor äng där red vi runt i olika gångarter och njöt av allt underbart:)
Turbo gick väldigt bra,Hästarna skulle bara tävla mot varandra vem som var först :) !! Glad och framåt . Så nöjd :) !
Och första dagen för i år utan underställ !! GÖTT.
FRAMÅT :)

Han är en riktig klippa !!

Idag onsdag åkte jag ut till stallet vid 3,Grejade i stallet och gjorde snyggt. Tanken var att mamma skulle komma runt halv fem...Jag började rida innan mamma hade kommit,och hon blev lite sen så hon kom 5 !
Turbo kändes kanon fin idag:) Samarbetsvillig,positiv och framåt ! Mjuk och go i kroppen :)
Travade runt i olika snirklar och volter. Tränade galoppfattningar, Och han är ju bara för bra,han är en riktig klippa. :)
Banan var ny harvad också..Perfekt !!
Efter ridpasset fick han sin kvällsmat medans vi körde fram trailern. Och dags för transportträning!
Han gick rätt in i transporten efter några gångers "kolla in transporten först"....
Massa beröm till bästa Turbo  :) !!
Perfekt  !

Update !

Nu var det ett par dagar sen jag blogga !!

Fredag & Lördag fick Turbo vila,jag jobbade och mamma skötte stallet:)

Och så kom Söndagen, som vi har väntat :) !! Åkte ner till Göteborg och hämtade en Boj 216EH årsmodell 2011,mycket fin ! Passade på att svänga förbi IKEA också :)

Åkte till stallet efter Gbg. Tog in Turbo och longerade en stund på banan,han fick mest springa av sig all energi. Väldigt fin och framåt:) Efter passet lasttränade vi lite,bara kolla in nya trailern :) Gick bra !

Måndag fick Turbo vila,jag hade utsläppet vid 7 och sen börja jag jobba 9 så han inte rida.
Idag Tisdag,utsläppet och Turbo fick vila idag med. Borstade honom innan han gick ut i hagen :)

Trevligt.

Trevligt ridpass idag Torsdag. Mamma var med i stallet,bästa stallhjälpen :)
Tog in Turbo som var lite laddad idag..blåste ju ganska friskt !

På med huvan och hopp upp i sadeln. Kändes framåt och glad idag...Red mycket svängar,och i slutet på passet övade vi halter både från skritt och trav, lite skänkelvikning gjorde vi också:)
Ett trevligt ridpass idag. Han är ju fortfarande lite känslig i humöret,så ville att han skulle ha roligt hela passet. Och emellanåt ställde jag mig upp och han fick trava på i fin trav...

Turbo,han kan han :)

Underbar Uteritt

Underbar uteritt såhär på morgonkvisten :) Jag och en annan i stallet, hade bestämt att vi skulle rida ut tillsammans idag onsdag vid nio tiden.
Hade utsläppet imorses vid sju,mockade och gjorde iordning innan ridturen..
Red en underbar runda i fantastisk natur,över broar och över ängar,runt sjöar och bland alla fåglar..
Turbo var jätte,jätte duktigt :) !

Galopperade i skönt & härligt tempo. Så underbart ! :) Å det var verkligen super härligt.
Jag bara ler  :)




Lätt.

Måndag !
Insläppet och mocka Turbos box stod på schemat :) !! Mamma var också med.
Tog in Turbo som inte var så topp humör. Han var super super duper duper lerig,tror nog aldrig han har varit så lerig...
Fick borsta en bra stund och en astunden njöt han andra så var han besvärad.
Jag och mamma tyckte att vi kunde ta ett litet lätt pass på banan. Så blev det ! Turbo var ganska grinig emellanåt och andra sen gick han väldigt bra:)
Det känns som att han gärna vill jobba,men så stör han sig på något antagligen pälsen som härjar, han går emot skänkeln och viftar men svansen. Men stor plus för galoppen jättefint idag:) Travade i fri form och fritt tempo mycket idag,ville känna mest hur han var :)
Hade inga större krav på honom,är absolut nöjd. Bamse kram efter ridpasset till mina fina häst !

Spring :)

Underbart,underbart väder :) !! Det tycker vi nog alla !
Lördag- Turbo fick vila. Borstade igenom honom och myste en stund på stallgången innan jag släppte ut honom på morgonkvisten..hade nämligen utsläpp och mocknig igår med mamma :)
Idag Söndag. Fantastiska sol ! Mockade först Turbos box och fixade med maten. Sen tog jag och mamma med oss varsin stol,satte oss i Turbos hage och hade riktigt gött:) Turbo kom fram och hälsade,fick lite banan,och fick massage och han stor njöt:) Var helt avslappnad och blundade. Underbara häst :)
Sen fick hästarna lunch och då passade jag och mamma på att mocka i Turbos hage. Två skottkärror fulla blev det idag.
Turbo fick vila ,det verkar som att han behöver det. Och idag  var han på strålande humör :) !!

Grin Olle !

Fredag. Jag hade lunch passet i stallet och mockade Turbos box och fixade iordning med ny halm så han har det mysigt:)
En riktig grinolle till häst idag. Ville inte komma in för att ridas. Jag sket i honom då och gick in och mockade klart istället. När jag sen gick ut och lunchfodra tog jag honom i grimskaft och gjorde några ledarkskapsövningar med honom i hagen...Ryggning,förflyttade hans bakdel m.m Gick bra ! :)
Sen lät jag honom käka sin lunch,och innan jag åkte skulle kag säga hej till Turbo,Grinolle då med men jag gick fram till honom klappade honom och nöjde mig.
Jag känner mig inte på humör idag,och inte Turbo heller,då är det lika bra att låta bli !!
Han är ju i fällningsperiod nu. Jag ger honom B.vitamin. Någon som har något annat tips?

Häst morgon-kväll

En riktig häst dag idag :)

Slutade jobbet vid 8 morses iför att ta bussen till Skövde. Hämtades upp av min vän Emelie,som skulle träna för Roberto i Hjo.
Hoppningen gick bra. Jag som stod på backen fick med mig mycket bra tips med ridningen. Han var väldigt duktig:) Träningen var 2timmar lång,och väldigt lärorik.

Åkte hemåt först till Emelies stall och lastade ur och fixade,jag fick äran att backa transporten till sin plats,ja det gick väl ganska bra..haha!!
Sen släppte hon av mig i mitt stall. Grejade med höpåsar och tog sen in Turbo,lite små grinig men okej. Mamma kom förbi stallet efter jobbet. Red ett härligt joggingpass på banan,det var alldeles lagom, alldeles perfekt dag för det :)
Först var han lite motvals och gick bara emot,men jag fortsatte rida på som vanligt och ville att han skulle gå i lågform. Sen hittade han sin balans och gick perfekt hela passet ut :) Skrittade av runt gården !!

Återanvändning av dojjor !

Dags för skoning !
Turbo njöt typ hela tiden när hosvlagaren arbetade med hans fötter.  Fick beröm för min goda skötsel av hans hovar :) !!
Både jag och hovslagaren trodde inte våren var här riktigt än så vi körde på 2 brodd fram och 4st bak och sulor runt om,återanvände sulorna,broddarna och skorna,de var alla i bra skick för en omgång till :)
Skulle snön och halkan komma igen så behöver jag inte tveka på att rida och Turbo kan köra race i hagen :)
Släppte sen ut honom i hagen igen, han var jätte duktig idag så han fick vila :)
Njuter av att få fina fötter :)

Två viljor.

Utsläppet och mockning idag. Turbo stod med sitt nya fina röda fleece täcke på i natt :)
Släppte ut hästarna och grejade med alla höpåsar och kraftfoder.
Min vilja var att jag skulle rida barback runt lilla sjön idag,gick mot Turbo och skulle hämta honom, Då vänder han rumpan mot mig och lägger öronen bakåt??..sicken sur en ! Ne då tänkte jag ska du vara på det humöret,okej vi struntar i ridningen men du ska komma med mig in i stallet ! Några gånger gjorde han så sen gick jag fram till honom och kunde sätta fast grimmskaftet,jäkla fasoner !
Lite små grinig i stallet,men jag struntade ju som sagt att rida idag. Jag borstade igenom honom med ryksten och mjukborste,sen fick han massage och det gillade han väldigt mycket. Nöjde mig och släppte ut honom i hagen igen :)

Ett antal höpåsar fyllda,och klart för servering !!

Framåt :)

Söndag,mamma var ute i stallet och släppte in hästarna och mockade. Allt hade gått bra:) Turbo fick vila.
Idag Måndag. Åkte buss till stallet vid 4 tiden, herregud vet inte när jag åkte buss senast...haha ! Tog in Turbo och de andra hästarna fick va kvar ute i det härliga vädret. Idag var han lite små slö både på gången och i början av passet,men han fäller ju något otroligt mycket nu så klart att det påverkar. Ger honom B-vitamin och rykttsten så blir det bättre:)
Idag vare tänkt bommar men det kändes som att han gärna ville "bara" springa framåt i fri form och i en härlig trav och galopp. Så jag ställde mig upp och han började trava i sin underbara härliga trav, varv efter varv. Sen galopperade vi några varv i fri form också,jätte härligt:) Mycket fina fattningar i båda varven riktigt bra:) Sen travade jag honom i fri form igen,ökade snyggt och korta upp sig när jag ville. Lite galopp emellanåt sen trav igen, Turbo gick jättebra:) Super nöjd, och dte är så skönt att bara springa i fri form och nästan fri fart utan massa krav bara framåt,både jag och Turbo sken som solar :)
Mamma berömde oss för galoppen,riktigt bra ! :) Travade sen av honom och han var riktigt go i kroppen,skrittade av utan sadel och med täcke :) !
BÄST !

Faaantastiskt !

Torsdag och Fredag fick Turbo vila. Bara vara ! :)

Idag Lördag, är det en riktigt Fantastisk Lördag. Red Turbo som var fantastisk,fantastiskt väder :)

Mamma var med idag. Tog in Turbo och började borsta....Han hade rullat sig värsta lerpölen plus att han tappar massa massa päls,men gött för honom :)
Idag kände jag för ett dressyrpass på banan med träning galopp. Turbo var otroligt go redan från start, började med höger galopp,3 kanon fina fattningar, vänster fattade han rätt galopp efter 4 försöket typ och gjorde den jättefin:) Travade på olika volter,ökningar,halvhalter, övergångar m.m Och mamma hade ställt ut koner i hörnen så vi inte genar....

Emellanåt lät jag honom bara springa i fritrav och jag stod upp,det älskar han :) Red ca 45min och hela passet gick han fantastiskt :)

Skrittade av honom med att gå runt gården,sen in i stallet för att torka :)Och sen ut i solen och njuta ännu mera ! :)

RSS 2.0