Ny runda:)

I Fredags åkte jag ut till stallet på eftermiddagen, tänkte longera Turbo. I stallet var AnnLouise också och hon skulle ut på en skrittrunda, så då haka vi på med:) Vi tog en runda som jag aldrig har ridit förut. Den gick förbi stora gårdar,över is och över diken. Turbo skötte sig utmärkt och han kändes mjuk ocg fin:).
Lördag och söndag fick han ledigt,det behövde han.
Idag måndag är jag tyvärr sjuk,men hoppas jag är frisk till Lisa träningen på onsdag !!
Kan också berätta att jag kommer att flytta Turbo till min tränare Lisa i början på mars:) !

Väldigt mkt unghäst trots !

Idag hjälpte jag Marika i stallet på morgonen. Släppte ut hästarna,gav dom hö och vatten och mockade. Turbo började redan på stallgången att trotsa, och tålamodet är inte alltid så bra varken för mig eller Turbo. Han stod inte still,han tog inte upp benet och han bara krångla. Fick säga till ordentligt ett par gånger och det hjälper lite... ! Iaf tog på all utrustning på Turbo och på mig. Tyson skulle med idag på en tur också tänkte jag så han fick en reflexväst:)

Skrittade iväg och redan från start så var han ju en kanon, skrittade väldigt fort skulle ikapp hunden ! Red en stund innan jag började trava och idag dumt nog av mig tog jag inte martingal för han gick jättebra sist med Tyson och utan martingal,men inte idag ! Han ville bara tävla med honom och han lyssnade inte så bra, drog iväg och vägrade gå i lugnt tempo. Bilar kom och Tyson lyssnade inte han heller och Turbo blev irriterad när jag ropade högt på Tyson,pinsamt ju när människorna typ suckar i bilen för att jag inte har någon kontroll på djuren ! Red in i skogen och där inne var det ju självklart massa massa rådjur. Turbo ställde sig och frös til is typ, Tyson sprang iväg och jaga bort dom:) Gick en bit till sen kom ännu mera och då blev Turbo riktigt rädd och vända och hoppade samtidigt typ, studtsa det och krånglade. Men tillslut gick han framåt och vi kunde fortsätta ut på vägen, började trava och han ville bara springa fortare, och försökte dra mig "ursadel" , lyssnade inte så jag fick sätta mig ner ordentligt och dra tillbaka honom. DÅ lyssnar han hyffsat. Mötte en till bil och när den hade kört förbi trodde väl Turbo att den jagade honom, så han flög framåt sen ner i diket och upp igen. Å nu var jag inte på mitt bästa humör för att bara vara töntig ! Så då fick han skritta i kortsamlad skritt och när han kändes bra så började vi trava och det gick bra. Avslutade med samlad skritt sen långa tyglar och hem till stallet.

Idag var han verkligen unghäst till max. ! Men det är bara att träna och fortsätta framåt :)


Mitt sällskap under ritten :) !

Han är sig själv igen:)

Igår var det nog en dålig dag för Turbo. För idag var han sig själv igen,pigg glad och samarbetsvillig:)
Red ut vid 8 imorses och tänkte ta en längre runda, började med knorren sen 45min rundan. Travade lugnt och harmoniskt lite tittig men det är mkt spännade i naturen,gjorde jättefina galoppfattningar och galopperade på bra:) Red in i skogen där var det väldigt knölit så vi tog det lugnt. Höll igång så gott vi kunde hela rundan, gjorde en till galoppfattning och den gick bra med ett litet skutt men det var nog mest för han tyckte det var kul:) Travade sen i kortsamlad trav och ökad trav kändes jätte bra:) Avslutade med lite böjningar och fick sen långa tyglar och skrittade hemåt :) ! Skönt att han är sig själv igen och att det inte var klippningen ! :)



Turbo på morgon rundan :)

Ingen bra morgon !

Imorses var ingen bra morgon. Marika hade börjat klippa Turbo igår för vi hade kommit överrens om att klippa bara halsen.Att klippa Turbo är nästintill farligt,för han hatar det. Men hon hann med ena sidan så imorses var han bara halvklippt:P Men började göra iordning honom för en ridtur och redan då började hans humör,sur och ville inte alls hålla uppe benen när jag broddade o.s.v. gav oss ut på 45-minuters rundan. Vid första grannen blev han rädd för något i buskarna så han började galoppera,gjorde så två gången på typ 20 meter...
Red vidare och pratade med honom,såg typ 10 rådjur på gärdet men det var inget han brydde sig om utan grästårna som sticker upp, stubbar,vatten ja alla småsaker var spöken och livfarligt enligt Turbo. Men försökte skritta på ändå,bilar körde förbi och det var också läskigt, han var väldigt hård i munnen och ville inte jobba bara springa fort. Fick då skritta emellanåt för att lugna ner honom,satte mig ner en gång i traven då skjuter han ifrån med bakbenen och gör ett skutt framåt. Tillslut sista biten hem slappnade han av och kändes okej. Han var inte alls sig lik idag och var väldigt fartfylld och spänd, resonerade i om han blir såhär när han blir klippt?.

Jag och Marika fortsatte att klippa honom efter ridturen och det gick ganska såbra, lite kvar vid bogen men vi fick avsluta. Ska nu rida honom ett par dagar och se hur han är och är det så att han är som han var idag, ska vi inte klippa honom mera.då är det ju klippningen som gör honom näst intill galen ! Men ville ju gärna klippa honom för hans eget bästa,tränas ju nu och han blir svettig med all päls..Undrar vad han tänker när han beeter sig som han gör vid klippning ? !


pussgurka

Longering igår mjukgörande idag:)

Igår longerade jag Turbo på banan. Skrittade först utan inspänningstyglar och sen med gick bra. Det var väldigt mkt grejer runt omkring så han kunde inte slappna av riktigt,gick sen en bit på vägen för att lugna sig. Masserade honom en stund efteråt, det gillade han:)

Idag skulle vi åkt och löshoppat men det blev inställt tyvärr..! Mamma hängde med ut till stallet och jag red en halv timma på banan i skritt och trav, han kändes jättebra:) Arbetsvillig och fin, han är ju bäst lilla Turbo :)Står nu mera helt stilla vid uppsittning och när jag spänner jorden :) Duktig !



Skrittrunda i strålande solsken:)

Idag tog vi en skrittur på ca 30min, en runda som jag aldrig har ridit förut men Turbo har... Vi red förbi en stor gård med massa traktorer och annan bråte, gick jätte bra förbi:) Skrittade och gjorde lite böjningar,men han behövde inte gå i samlad form utan bara lite mjukgörande och det kändes bra:)Red utan martingal för andra dagen i rad nu och han går väldigt bra även fast den inte är på:) Var helt fantasiskt väder ute,solen lyste,rimfrost på träden :) Han tyckte nog att rundan var alldeles lagom idag, det är ju så himla hårt underlag också så tog det lugnt !
Passade på att ta lite kort på den underbara solen:)










Runda med både häst och hund :)

Igår (19/1) !
Hade inte jätte mycket tid i stallet, skulle börja jobba klockan 1. Men jag gjorde iordning Turbo och satte mig upp, han stod helt stilla:). Rottwailern Tayson ville med på turen också, och det fick han:) Vilken lydig hund han är när han springer med:) Tänkte ta rundan som tar ca 45min. Vi mötte både lastbil och postbil, både Turbo och Tyson skötte sig mkt bra och stannade vi kanten när lastbilen och postbilen körde förbi:). Turbo kändes jätte fin och mjuk:) Travade på i ett bra tempo,han arbetade på bra själv i fin form och han tyckte det var riktigt kul att hunden följde med, så dom kunde ha lite springtävling:)


Turbo i stallet :)

Härlig kvällsritt med trevligt sällskap :)

Tyvärr så blev dressyrträningen inställd idag, Lisa hade blivit sjuk :( ! Så jag och Marika bestämde oss för att rida ut en sväng, AnnLouise i stallet hängde på också:) Turbo stod helt stilla direkt vid uppsittningen,han har förstått att det är ingen ide att krångla ! Va riktigt härligt väder, månen lyste upp jätte bra och helt okej underlag:) Så vi bar oss ut på en sväng i Mariedalskogen, höll arbetstrav hela vägen runt, Turbo gick hur bra som helst:) Han var jätte arbetsvillig, mjuk och härlig:) De andras hästar gick också bra. Gjorde en galoppfattning och den gick jättebra:) Ökade traven på hemvägen och han kändes helt kanon bra :)
Vilken klippa han är lilla Turbo Lurbo :D !!


Turbo efter ritten idag:)


Han ville inte vara med på bild. ! Turbo Lurbo :)

Hästar på rymmen !

Igår ringde Marika mig på kvällen och sa att alla hästarna hade rymt ! Hade precis varit och simmat så åkte direkt, kom bara någon kilometer så ringde Marika och sa att alla hästar var tillbaka i stallet.
Kom till stallet på eftermiddagen idag, då höll dom på att laga hagarna, för 3 hästar hade dragit ner en hel lång sida plus lite till med staket... Alla hästarna hade dragit 2 åt ena hållet och de andra 4 åt andra hållet ! Tillslut fick dom tag på dom och som tur var så är alla hästarna OK, lite småskav men annars bra :) Å skönt är ju det, kunde gått riktigt illa ! Medans dom laga hagarna fick ju hästarna stå inne,så idag blev det ingen ridning. Ville inte sitta på Turbo när han inte varit ute på flera timmar och var bara i stallet som en studsboll. Han skulle verkligen behövt gått idag men ville inte chansa så det var bäst att han fick gå ut och lufta av sig !
Imorn är det dressyrträning för Lisa :)



4av6 Hästar en härlig vinterdag:)

Stalltjänst på is !

Stalltjänst imorses ! Åkte ut strax efter åtta tiden. Isbana igen på vägarna, kan inte denna snön försvinna nu eller detta väder är skit ! Jaja,gjorde iordning hö till hästarna i hagarna, åkte mer bakåt än framåt med skottkärran...när jag släppte ut hästarna kunde jag ha haft skridskor på mig och dom dragit mig ut till hagarna,för usch va halt det var och det blir ju inte bättre när alla hästarna har bråttom ut ! Tog väl en halv timma att släppa ut alla hästarna...en jäkel slet sig, han drog som en dåre och jag kunde ju inte hålla emot eller nått,jag åkte ju bara efter så fick släppa och han sprang iväg en bit sen tillbaka och in i en anna hage, sprang där som en tok med grimmskaftet släpandes SEN fick jag tag på honom och ledde in honom i sin hage ! Vilken morgon ! Mockade och gjorde iordning i stallet. Blev ingen ridning idag, vill inte rida när det är så himla halt och riskera något, så idag fick Turbo vila :)


Skritt tur i mörkret !

Åkte ut till stallet vid fyra idag. Har ju kommit mer snö,så det är ju halt igen på vägarna.... ! Tog på Turbo reflex täcke,benreflex och jag hade både pannlampa och reflexväst.Han stod helt stilla när jag hoppade upp:) Gav oss iväg och tog en liten runda, va riktigt halt ute.Gick lite i den djupa snön också, han kändes helt okej..men han tycker det är obehagligt med underlaget och det kan jag förstå, jag sitter ju som en stel pinne på ryggen också så det blir ju inte lättare ! Det var rätt mörkt ute men pannlampan hjälpte och Turbo skrittade på :)
Mockade och tog in alla hästarna,fixade iordning i stallet och sen hemåt :) !!


Full fart framåt :)

Idag blev det en fartfylld tur i Mariedalskogen:) Tog på Turbo stång bettet och gav oss ut. Vägen var mkt bättre idag och han fick bra fäste. Höll igång nästan hela tiden, galloperade genom hela skogen, backe upp och bake ner i ganska så mkt snö. Turbo kändes kanon bra:) Han tyckte det var lite ovant och konstigt med stång bettet men accepterade det. Glad och framåt, lyssnade på mina hjälper och jag behövde inte "dra till ordenligt" för att han skulle stanna utan han gjorde som jag sa:) Några har lagt ut mat åt djuren i skogen så vid ett ställe såg Turbo Bambi båda stannade upp några sekunder sen sprang båda vidare...ute ur skogen igen travade vi på och böjde honom emellanåt, han var väldigt arbetsvillig och gick på bra:) Träffade på en kompis som vi stannade och pratade med,då fick han träna på att vänta och stå stilla, gick ganska så bra:)
Travade hemåt i lugn trav,gick väldigt bra. Skrittade av honom, hoppade sen av och gick med honom den sista biten:)

* Tänkte också lägga till att det går mycket bättre när jag ska hoppa upp. Han står nu mera helt stilla från första början och jag kan hoppa upp utan krångel :D






MASSAGE :) !

Efter jobbet imorses åkte jag ut till stallet. Vägarna är ju bättre men jag tänkte att Turbo kunde få lite extra ompyssling,så jag tog in honom till stallet och gav honom massage.
Började med att borsta igenom honom, sen pigg borste på halsen-njöt ! Sen började jag massera halsen,bogen o.s.v höger gick bättre än vänster, märkets tydligt på honom när det var mer stelt och gjorde mer ont. Masserade och knånda i ca 20 min...Han stod och njöt och blev mer och mer avslappnad,stod nästan och sov. Jag ville att han skulle bli avslappnad, njuta och "bara vara" :). Kändes riktigt bra att få ge honom massage och att han själv också gillade det och att han kunde slappna av så bra :) !



En avslappnad Turbo :)


Kom till bara till granngården !

När jag gick ut imorses fick jag ju se all snö.Tänkte att det är väl så mkt snö att det inte är halt..smart !
Släppte ut hästarna och gav dom hö i hagen, sen gjorde jag iordning Turbo. Tänkte rida i Mariedalskogen och med stång bett,för att testa hur han känns med det, har inte ridit med det bettet sen i våras. Hoppade upp på hästryggen och red iväg,första halkningen kom ca 50 meter från stallet, hade 4broddar/sko idag också men Turbo fick inte något fäste någonstans på vägen det var snorhalt ! Men vi fortsatte en bit till och han halkade och halkade, typ var femte meter, Så vi vände vid granngården och gick hemåt igen. Det var så himla halt under snön plus att han fick stylter,bambi på hal is med mig på ryggen också, nej jag ville inte riskera något. Tog några voltvarv på ridbanan,men det underlaget var inte det bästa heller...så hoppade av och ledde honom en stund.
Han kändes jätte mjuk och fin,lyssnade och tog det lugnt :) 

Hoppas vädret är bättre imorn !


Harmonisk !

Väglaget är ju som sagt inte det bästa eller lättaste att rida på. Jag longerade honom igår så idag ville jag rida ut, funderade på vilken runda som skulle kunna vara bäst. Skogen-snön ger stylter och isbana, vägarna isbana..men beslutade att ta på 4brodd/sko och ge mig ut en sväng på vägen. Tog rundan som tar ca 45 min om man håller igång. Turbo kändes redan från början väldigt mjuk och avslappnad, vid vissa ställen fick jag prata med honom lite extra så han lugnade sig:). Efter en stunds skritt började vi trava och travade i bra samlat tempo nästan hela rundan. På slutet skrittade vi en stund på kort tygel och gjorde lite böjningar,gick riktigt bra:) ! Sen fick Turbo långa tyglar och vi skrittade hemåt. Han kändes harmonisk idag, lyssnade och gick i ett och samma tempo hela rundan inget krångel :)

Idag skulle ju vi ju åkt på hoppträning men den blev tyvärr inställd pga för få som kunde komma ! Men nästa tisdag är det dressyrträning igen :D !!


Blåsigt väder- Turbo blir ett fladder !

Blåst,blåst blåst ! Det var ett riktigt busväder ute idag. Det var näst intill isbana på vägarna och det blåste ordentligt ute. Så jag skruva i fyra brodd i varje sko och longerade honom på banan i skritt. Började utan inspänningstyglar,sen tog jag på dom efter en liten stund då fick jag en rejäl nock out av Turbo,det var ju inte med meningen men han hoppade till för något och hans huvud slog till min näsa, lite snurrigt där ett tag. Jaja, sen så skrittade han på en stund,travade lite försiktigt emellanåt. Sen blev han väl rädd för något igen så han flög in till mitten...Avslutade med att gå en bit på vägen med lång lina, då blev han ju rädd för något igen och sprang nästan över mig och detta gjorde han typ 3 gånger på 100meter, får nog bli lite uppfostran på den biten-man springer inte på sin ryttare !

Han var nog inte på sitt rätta humör idag. Det blåste ordentligt och då blir han alltid stissig. Han jobbade på bra vid longeringen och lyssnade på min röst, Bra jobbat !
Imorn ska Marika och Top Dream träna för Magnus för första gången på ett par år :) Jag ska följa med och kolla på, Turbo och jag är inte riktigt redo för hoppträning ännu,men det kommer :) !





Ridning i ur och skur ! :)

Idag följde mamma med ut till stallet:). Tänkte först rida barbacka på ridbanan men vädret verkade hålla upp så vi bestämde oss för att rida ut. När jag och Turbo kommer ut på öppna fältet börjar det ösregna och blåsa. Red runt lite på fältet och vägarna,mamma tog lite kort.:) Turbo var som vanligt väldigt pigg och ville helst bara galoppera...men jag skrittade mest på vägen för att lös göra honom och det gick bra. Red ca 45 min och avslutade när han känndes avslappnad och mjuk :)


Longerade honom en stund igår, och det går bara bättre och bättre:) Han krånglade väldigt mycket i höstat med att dra iväg, men nu går det jätte bra:) Både med inspänningstyglar och utan, vilken pärla :)

Här kommer lite härliga vinter bilder :) !!






Vilken klippa han är :)!

Usch..vilket väder det är idag ! Åkte ut till stallet vid ett tiden, tänkte att ta en skritt tur efter träningen igår, Så Turbo får sträcka på sig. Det snöade bara mer och mer men Turbo gick så snällt i näst intill snöstormen. Jag tänkte ta den "lilla" rundan och vet att då måste jag ut på åkern för att runda en gård men det har ju varit plus grader sen minus igen och all snö har ju frusit under så det var IS snö på åkern,men vi kunde inte vända för det var lika långt till vägarna vart vi än gick.. Turbo hoppade mer eller mindre fram samtidigt som han frustade och tyckte det var jätte jobbigt, och jag tyckte jätte synd om honom och berömde honom hela tiden och sa att han var en klippa som verkligen försökte ta sig fram med mig på ryggen. Väl på vägen igen gav jag honom en står klapp på halsen och vi skrittade hemåt, vilken pärla han är :)
Va läskigt det är när det känns som mil till närmasta väg och hästen tar i för fullt och det är jätte jobbigt och underlaget är riktigt dåligt och läskigt. ! Men vilken häst man har, en riktig klippa :)



Min pärla.

Nytt år nya tag:)

Då har 2011 börjat och med det nya tag :) Turbo har tagit det ganska lugnt under vintern 2010, men nu när nytt år har börjat är det dags att börja träna igen. :) Jag och Marika var iväg igår på dressyrträning hos Lisa, det gick väldigt bra för båda två. Men vi kom knappt iväg först,för bilen bara spann med trailern ibak men efter en stund gled vi iväg.
Marika tränade mkt på tempot och jag på att Turbo inte skulle bli för lång utan hålla ihop sig, och så var det ju det där med galoppfattningarna...Först så tänker man ju lagom tempo i trav ger bra och lugn galopp, men fel fel fel lugn trav ger en bomb galoppfattning så istället blir det ökad trav sen galopp, och UPP med huvudet annars blit det ner med huvudet och spark rätt ut med bakbena, men det ska vi träna bort :) ! Jag och Turbo, Marika och Top Dream ska träna varannan tisdag för Lisa, hon är en super bra tränare.

Var och köpte nya ridstövlar idag :) Mountinehorse sport rider svarta, mkt snygga:) Köpte en lädergrimma och ludd till Turbo också,men den var för liten så den får Marikas häst ta så ska Turbo få en annan:) Var uppe på vinden hos mamma och pappa och hittade ett vinrött ulltäcke som passade bra på Turbo, han blev så snygger :D !!

Kortet är efter ett dressyrpass i höstas :)

RSS 2.0