Tömkörning/utveckling

Tömkörningspass! I början var Turbo full av energi så han fick galoppera på ett tag så han blev lite lugnare...
Gjorde jättefina galoppfattningar och hans galopp är så himla stor och vacker :) Turbo blir väldigt stark emellanåt och man måste ha starka armmuskler :)
Utveckling på Turbo:
Då (Maj)- Spänd och explosiva galoppfattningar,krävde man något blev han mer spänd och situationen svår för både den som håller i tummarna och Turbo själv. Kunde också bli sur när han blev tillsagd  och rusa iväg...Svårt att slappna och tänka på hur/vart han skall sätta sina ben...
Idag November- Går som en klocka ! Underbart fina galoppfattningar, Samlad och bär upp sig på rätt sätt,vill jobba,jobba,jobba rejält bra stöd i tummarna :) Fina övergångar! Idag kan tränaren kräva mer av honom och han svarar bra och förstår utan att bli spänd elle rusa. Träning ger resultat :)
Jag sitter bara och ler när jag ser min fantastiska häst visar upp sin bästa sida :)
Jag köpte ju som sagt en grimma och SVEA täcke på mässan, Idag var det premiär ! :)
Svea täcket och nya grimman, Otroligt vad snygg han är min häst ! :)

Lugnet efter stormen !

Idag Tisdag var det en dag som lugnet efter stormen. Turbo var jätte trött. Stod och sov på gången när jag greja iordning. Hade lite NH i ridhuset,perfekt dag för det märkte jag :) Det gick väldigt bra, han lyssnade bra och vi kommuncierade med varandra ! :)

Var är snön?

Var är vintern? Var är snön? var är minus graderna???

Vill ha en halv meter snö med 10 minus NU ! Som förra vintern, den var alldeles underbar :)

Igår blåste det storm som nog alla har märkt.Så det var en bra vilo dag för Turbo !
Idag måndag var en bra måndag:) Ett joggingspass på banan,positiv och det var ett lagom pass tyckte båda två:)
Fina övergångar ! :)

Har idag börjat med det nya fodret Grov 125 från kraft, ska se bli spännande att se hur det påverkar .


Ä
ÄLSKAR VINTERN ! :)

S T O C K H O L M

Stockholm International Horse Show !
Jag och mamma åkte upp torsdags kväll och på centralen möte vi upp min kusin. Gick och käkade på Jensens Böfhouse :)
Fredag var vi på Horse show i 13 timmar, från 11 - 00.00 :) Vi gick först på mässan och sen började showen kl 15.00. Mamma vann ju biljetterna till showen mellan 15-18 var bla Agriahoppet och islandshäst. Men vi blev så sugna på att se mer så vi köpte biljetter till kvällen 19-23 och min kusin hängde med då också:) Och jag säger bara det Magiskt,magiskt, Magiskt ! 1 man med 12 hästar,och dom gjorde precis som han sa/ gjorde...
Helt fantasiskt att se på :) Sen var det internationell hoppning och andra små shower med bl.a små shettisar,fjordningar m.m. Var verkligen en riktigt bra hel dag! :)

Skulle inhandla till Turbo:
* Utetäcke
*repgrimma
*utegrimma

Köpte:
*repgrimma
*utegrimma
*utetäcke
*2 böcker om NH
* Sadel/rump värmare
* MH mössa
*MH halsduk
Är mycket nöjd med min shoppning och att jag köpte det Turbo verkligen behövde ! :)
Bilder kommer en annan dag !
Till träningen:
I Torsdags red jag ut på en skrittur,Underbart.
Fredag vila
Lördag efter Stockholm blev det ett pass först på banan i blåsten för dom filmade i ridhuset. Sen gick vi in och jag är super super nöjd med honom idag :)
Han har inte ridits "som vanligt" på några veckor av massa olika orsaker.Mjukstartar och är på G :)
Underbart härliga travökningar,vilket swung ! Jätte fina övergångar skritt- trav -trav - skritt. Höger galoppen gick bra, vänster galoppen Ok. Han har svårar i v.galopp men vi jobbar på.
Mamma gick med honom i ridhuset en bra stund efteråt :) Super nöjd !
Lycklig Lördag !!

Vad håller jag på med !!

Vad håller jag på med? Jag rider ju som en kratta... !!
Herregud !
Idag Onsdag ett pass på banan,fin i skritten. Ska börja trava och jag kommer i otakt och Turbo vill bara sprigna på...
Det var dressyrträning samtidigt som jag red på banan,och jag säger till min tränare att det känns ju inte bra. Då svara hon rid på,mer fart och korta tyglarna ! Rid som du brukar..
Och Turbo travar på fint med en härlig bjudning. Sitter ganska mycket ner och han gör fina övergångar :)
Men vart har min sits och ridning tagit vägen? Ny sadel, jovisst men jag hittar ingen balans och kommer i otakt,stör då Turbo som verkligen vill jobba.
Nöjd med honom idag. Men med mig själv....Börja rid Mikaela !!!!

En erfarenhet rikare

En erfarenhet rikare !
Idag Måndag var jag och mamma ute i stallet på kvällen igen..Hade jobbmöte på morgonen sen satte jag igång att städa här hemma så det passade bra att åka ut lite senare...
Ridhuset idag igen,finns tyvärr ingen lampa på utebanan..Och idag var det dubbellektion i ridhuset alltså två st plus jag...Det var två ston och den ena var brunstig och blev ännu mer när snyggingen Turbo kom in och det andra stoet var lite svår riden så hon var sparka och konstra...
Men Turbo, snygga killen som han är skötte sig mycket bra,han var avslappnad och arbetade på bra. Tyckte väl emellanåt att stona gjorde lite konstiga saker och det var lite stökigt...Så ibland blev Turbo något okoncentrerad och jag med, men vi fick göra så gott vi kunde och jag är väldigt nöjd med honom, En erfarenhet rikare som sagt :) !
<3

Vilken bjudning !

Idag söndag åkte jag och mamma ut på eftermiddagen. Ett pass i ridhuset för att känna på honom och mjukstarta:)
Han kändes otroligt fin från start,framåt,samarbetsvillig mjuk och glad :)

Skrittade en stund på lite volter,travade fram honom och han var riktigt taggad. Började sen samla honom och rida volter ,8volter m.m övergångar skritt-trav och vilken bjudning han har:) underbart !

Hade ett riktigt bra stöd i handen under hela passet och han arbetade på i ett friskt tempo.
Avslutade när han gick som bäst ! :)
Känslan när jag rider och Turbo har en sådan framåt bjudning och är så himla positiv,då ler hela jag ! :)

Jag och mamma sa att det var synd att man inte filmade ibörjan när vi tränade alltså i Mars/April för det är en otrolig utveckling och skillnad så det skulle varit roligt att ha det på film..Tyvärr så tänkte man inte på det då,men det finns ju några bilder.. !

Stalltjänst !

Då vare Lördag och stalltjänst !
Förra Lördagen var jag själv och denna helgen kunde inte mamma heller men det fixade jag galant på egen hand:)
Mockade och fixade i "mitt" stall,det är tre stall på gården och förut har jag mockat ett annat stall,men nu ska jag mocka i det stall som Turbo står i.
Är fortfarande lite förkyld så jag snabba ju mig inte direkt...När jag hade fixat klart stallet tog jag in Turbo och red ut på gärdet,skrittade på långa tyglar och pratade på det var riktigt härligt:) Vi njöt av livet båda två !
Masserade och gosade en stund innan Turbo fick gå in i sin box och äta kvällsmat. För sen var dags att ta in alla hästarna,det gick bra !
Härlig Lördag :)

:)

Glad !
Idag var det dags för tömkörning och en bedömning av Turbos bakben...När tränaren kom in med tömmarna i ridhuset visste Turbo precis vad som var på gång:) Men först fick jag springa med honom,och ja det gick bra.
På med utrustningen och Turbo var Turboladdad:) Skrittade självklart först och sen ökning av gångarterna succesivt och noga koll på stegen. Han såg helt underbart fantastisk ut, bjöd fint,de härligt stora stegen och formen var på sin plats :) Han var så otroligt laddad idag,inga bus men bara så framåt:) Härligt att se !

Tränaren var super nöjd med Turbo. Jag satt på pallen och bara sken som en solstråle när han gick som han brukar plus en aning laddad,helt underbart :) Så det var helt OK med min goding och det känns riktigt skönt,nu kan jag slappna av lite mera:) !

Turbo mår ju bäst av att gå,gärna ganska tufft emellanåt, så han får ta i och göra sig av med all energi han har, nu ska vi bara checka all utrustning och se hur det känns !

Så..Efter lite diskussion så tror vi att den här spända/stelheten han har haft i veckan, kan vara att han är överskottsenergi och blir spänd i framför allt skritten. När han har så stort steg och blir spänd och samtidigt Turboladdad blir steget lite kort,emellanåt lite obalanserat. !
Turbo älskade att bli tömkörd idag och få göra av med massa energi,skum skum ur munnen och så himla snyggt jobbat :D !!!!
Fantastiska Fredag !

Berörd !

Har inte skrivit på några dagar...Har varit lite nere ett par dagar !
I måndags när jag & Frida åkte ut till min goding så var han lite svullen på bakbenen,mest vänster..kändes varm och vi struntade i att rida honom utan vi gick in i ridhuset och gick med honom plus lite trav för att se hans steg. Han tog korta steg med bakbenen och lite ojämnt eller hur man nu ska förklara...Så tråkigt ! :( Blir så ledsen och nere när hästen inte är fit for fight ...
Svullnaden hade lagt sig efter 20min skritt och det blev lite bättre...Mysstund i stallet med lite massage efteråt. Jobbade 13-21 men tack vare Malin och hennes mamma som ställde upp, Tack ! Så lunde jag och mamma åka ut till Turbo vid 20 och kolla honom...Ingen svullnad vid kotan men något varm i både hoven och leden...! Pysslade om honom en stund sen fick han fortsätta äta sitt natthö:) Han är väldigt mysig och positiv det är ju skönt ! Han är inte halt men det är något som inte riktigt är 100....Svårt :S !
Onsdag,jag och mamma åkte ut till stallet på kvällen. Idag var han inte svullen på bakbenen,vi bestämde oss för att jag skulle sitta på han idag och känna på honom i skritt och trav...
Gick in i ridshuset där det var privatlektion,men det gjorde inget. Skrittade typ 30 min på långa tyglar emellanåt arbetade jag honom och han var så himla fin och samarbetsvillig:) Men han kändes lite obalanserad,mest kände jag det i traven. Och min tränare plus mamma kollade på honom plus kände på honom,och hon tyckte att han såg spänd ut,och att det kom från bakdelen/ryggen...Jag har ju ny sadel,kan det vara den? ..Eller är det en sträckning i hagen? ja...den som visste det !¨
Svullnaden verkar vara  på morgonen runt 7-10 på morgonen och det kan ju vara att han nu har kommit in på natten,har ju varit ute från april-november 24/7 och då haft mer blodcirkulation givetvis..
Vi kom iaf fram till att på fredag ska Turbo tömköras,väldigt lätt och enkelt för att se honom utan ryttare på och hur steget och hans form är då...Och börja där för att sen se hur vi ska få ordning på detta bekymmer,är det som sagt sadeln? eller en sträckning?Han är ju väldigt känslig och visar otroligt tydligt och han inte är nöjd med något,och givetvis när han är lyckligast på jorden visar han det med :D !
Idag torsdag fick hovslagaren komma ut och slå på en ny sko,för den andra hade han tappat,han skötte sig kanon bra:)
Blir så berörd när sin häst inte riktigt är 100...Massa mys i stallet och skrittpromenader på banan, bara umgås och gå försiktigt framåt !
<3
Bästa Turbo <3
Kan man äta mobilen?kanske lika god som äpplen... :)

Super Söndag :)

Turbo vilade i fredags. Men jag hade ute en foderrådgivare från Krafft, Tyckte att det behövde Turbo:)
Hon kollade igenom hans snygga kropp:) Hon tyckte att han hade bra hull,såg snygg och fräsh ut,glansig och fin päls,bra musklad bakdel,han är fin men kan absolut bli finare :) Blev väldigt glad att höra att hon tyckte han var snygg,för det är han ju:)
Vi kom iaf fram till att börja ge honom Grov 125 ca 2kg/dag. Jag skulle troligtvis märka skillnad inom en vecka så ska köpa fodret i nästa vecka och starta med det:) Intressant...

Lördag åkte mamma ut till stallet,men hon hade glömt att få nyckeln till sadelskåpet så hon tog Turbo i grimma/grimskaft och körde lydnandsövningar i ridhuset,hade gått väldigt bra:) Thank you mam !

Söndag,åkte ut med mamma och red ett pass på banan, Och vilket stöd jag hade i handen redan från början:) Mjuk och samarbetsvillig,fina övergångar och gick super bra:) Är väldigt nöjd med dagens träning.

Transportträning: Gick rakt på om och om igen:) Stod stilla och lugn/harmoniskt inne i trailern och jag är super,super nöjd med honom:) Backade ut honom på mitt kommando och stannar nedanför rampen och pratade lite med mamma,då går han in helt själv :D !! Fantastiska häst. Massa beröm och massa äpplen till min super bästa häst ! :)

Omväxling..

Idag Torsdag kändes jag mig mycket bättre och chocken hade lagt sig...! Jag tror som sagt att jag blev chockad igår när allt kaos pågick och jag vill ju inte att det ska behöva hända. Jag vill ju min häst det bästa givetvis !

Mamma var inne på Skövde Ridsport idag och köpte ett bettlöst träns från GLOBUS som vi testade. Vi red inne i ridhuset,för ute var det kol svart... Han kändes helt ok på det nya bettlösa och accepterade det bra, Jag är nöjd med honom :)
Både innan och efter ridpasset stod vi och bara gosade,borstade och umgicks som häst och ryttare.
Han var sitt rätta jag idag igen och resten av bomullen fick jag ta ur:)

Turbo är så go, Älskar min häst !!

Fick också en bok av mamma som jag tycker är den bästa unghästboken, Tack mamma :)








Kände mig..

Kan börja med att vi tagit det väldigt lugnt i några dagar för att Turbo har inte velat bli tränsad och då ville jag ha tänderna/munnen kollad innan jag fortsatte med ridträningarna...Har tränat lite NH i ridhuset och det har funkat bra:)
Igår onsdag kände jag mig totalt misslyckad som hästägare! Besviken,arg och ledsen på mig själv.
Jag och en tjej i stallet hade bokat tid med våran vet som skulle komma ut och kolla Turbos tänder och ge lungnade inför klippning...Börjar med att Turbo blir rädd/arg när vet ska sätta sprutan så han hamnar i någon sorts försvarsställning och blev helt blockad !! Han gick rakt över mig och tryckte upp mig mot väggen,lyssnade inte och skulle inte ha någon jäkla spruta !
Men vi gav honom brems och då gick det bättre...Vet fick kolla i hans mun och det såg bra ut,behövde raspa lite på en tand men inget som kunnat påverka honom med att han inte vill bli tränsad.Skulle börja klippa och vi hade 3maskiner men endast EN funkade och Emelie hade redan börjat klippa sin häst som också behövde lungnade..Så där stod jag och Turbo..! Vet sa att han skule vara trött ett bra tag till....men efter redan 1 timma var Turbo pigg och redo för försvar !
Emelie gick med klippmaskinen i handen och han gick till attack, han blir stenhård han ska inte bli klippt,han hatar klippmaskinen! Han är ju häst och vid trängda situationer kommer verkligen hans hästbeteendet fram och han går till försvar för något han är livrädd för,då blir det också så att han blir helt blockad i huvudet. Han tänker inte på vad han gör om man säger så...!
Vi struntade i det,jag vill inte att något farligt händer ! Ställde rätt honom på gången efter att han slitit sig och slitit loss repen och vi pratade lugnt med honom,men fick bara ut bomullen i ett öra..hehe!
Han var grinig och sur resten av den dagen ! Och det förstår jag och jag försöker verkligen komma på något sätt att få honom att accpetera maskinen. För tydligen så även fast att han fått lugnande, så sparar han kraft åt att försvara sig för maskinen och jag vill inte att han ska hamna i otäcka situationer utan han ska kunna lita på mig.
Kände mig väldigt ledsen och hopplös igår !  Han är verkligen super go vid ridning och vardaglig hantering samt när jag tränar NH men vid trängdasituationer finns det ingen spärr.... !
Nu är han ju totalt skit sur på sprutan också...Så nu får han gå oklippt  tills vi finner en bra/säker lösning och en hanterlig hantering vid klippning !
TIPS?

8-4 !

Idag Fredag var jag ute i stallet vid 8. Hovslagaren kom halv nio. Han märkte då att hans strålar på hovarna var väldigt fuktiga,så det kom faktiskt lite blod ur hoven...men det är ju såhär det kan bli när hagarna är nerdränkta i vatten och lera. Men han gav mig tre hovtips som jag ska göra:)
Hovkära
kalk 1 gång/dag
fodertent
Så ska vi se att det han hovar bli bättre. Hans fötter är väldigt fina och då vill man ju självklart att det ska vara så ! Hovslagaren var jätte nöjd med Turbo idag:) Han är ju känslig och krånglar emellanåt men han var mycket nöjd. Det var roligt att höra !
Fick den nya sadeln idag så vi provred den idag:) Vi båda älskar den..Galoppa idag i båda varven och det gick bra. Jag är nöjd över grabben idag, ville ju inte pressa för mycket pga hoven (höger bak) Skrittade av honom runt gården. Bra jobbat idag :)
Grejade i stallet ända till klockan 4. Jag hann med att sko Turbo,rida Turbo,pyssla om min stjärna, organisera i sadelskåpet,fodra hästarna i lilla stallet,mocka halva Turbos hage och prata lite hästsnack med hästjejerna :) !! Fantastisk Fredag.
Hoppsadel Santa Cruz och Dressyrsadel Tekna :)
Jättebra/sköna säkerhetsstigbyglar från Sprenger.
Nya Dressyrutrustningen:) Mycket nöjd !!
Kungen i hagen såg till att mockningen av hans hage blev noggrant gjort ;) Något trött....

En November dag...

Turbo har fått vila Tisdag för då var jag på Rihanna i Stockholm,grymt bra:) !
Onsdag vila.
Idag Torsdag tog vi ett litet pass på banan. Red ganska lugnt och krävde inte så mycket. Turbo gjorde väldigt fina övergångar från skritt till trav och var otroligt fin i skritten:) Jag är nöjd. Skrittade av med att gå runt gården och kolla in läget !
Sen fick jag iden att vi går in ridhuset och tar fram den stora röda bollen. Turbo var nyfiken och gick fram till den och gjorde de han skulle, han puttade fram bollen med mulen och jag gav beröm och godis:)
Släppte han i ridhuset och Turbo gick fram till bollen och lekte lite sen kom han till mig :)
Så go min underbara häst !
Först har jag honom i lina !
Sen utan i ridhuset :)

RSS 2.0