Frisk morgon runda!

Morgon allihopa !
Idag åkte jag ut till stallet vid sju.Riktigt härligt när man väl har kommit iväg,även fast det är tidigt.. Gjorde iordning Turbo Lurbo,han hade inte riktigt vaknat så han stod helt stilla :). Red en runda som kallas Larm rundan, skrittade mycket för jag är inte helt bra i min hals än, men travade emellanåt också,men shiiit va halt det är ute, hade fyra brodd i varje men halt ändå!! Turbo kändes jätte fin i traven väldigt pigg och fin men lyssnade bra :)

Dressyrträningen för Lisa är inställd imorgon men på söndag flyttar ju Turbo dit :) !!



Dit och hem inom en timma!

Igår Lördag åkte jag och mamma ut till stallet,tänkte skritta en långtur. Hästarna hade precis fått lunchen,typiskt! Det var snor halt ute också...Turbo bara vände i hagen när jag skulle hämta honom så vi "sket it" gav honom en kram och morot sen åkte vi hem igen !!

Inte på humör !

Idag kände jag mig redo för att åka ut till stallet. Började redan när jag hämtade Turbo i hagen,han var riktigt sur mot mig. Sen i stallet stod vi och grejade (mamma var med), lite små grining då med...Vid tränsning kunde det gått riktigt illa för både människa och häst,usch va läskigt det var! Det finns en lucka i stallet upp till loftet, den är typ strax framför där man står och gör iordning hästarna.Iaf mamma skulle träna Turbo och han krånglade,fick upp huvudet med bra fart så luckan åker ner i en jädra fart, å där står mamma och Turbo ! Som tur är hinner mamma flytta sig åt sidan och Turbo stod lite längre bak så ingen fick den på sig,shit vilken tur:) Men Turbo blev ju livrädd,slängde sig bakåt sen fick han panik-satt fast sadel och allt på for iväg in till boxen och där stod ju Marika och hade precis mockat så Turbo for rätt in i skottkärran sen skärrad in i hans box loch flåsade..fy det var läskigt ! Lugnade honom och tog ut honom på banan, kollade igenom hans ben och det såg okej ut och kändes okej:)
Vilken tur alla hade som befann sig i stallet, usch hemskt när sånt händer..!

Turbo skrittade jag en kort stund på banan, han var väldigt spänd fortfarande..travade sen i longeringslina och avslutade men en promenad på vägen- stackarn men han skötte sig bra lilla unghästen Turbo :) !
Imorn äre Göteborg Horse shooooow :)!!


Unghästen Turbo i farten !!

På bättringsvägen!

Har varit sjuk sen i fredags och är fortfarande lite små krasslig ! Men jag hoppas verkligen att hostan ger sig snart så jag kan ge mig ut med lilla Turbo. Jag och mamma pratade om att åka ut imorn och longera honom. Han har ju fått en liten semester nu när jag har varit sjuk..men det är nog bara skönt tycker han, blir väl lite små tokig när jag ska börja rida igen..eller så är han sitt lugna Turbo? !

På fredag är det Göteborg Horse Show som gäller, Yeah :)!

Runt i lina !

Igår onsdag ! Är lite små krasslig fortfarande så det fick bli longering för Turbos del. Hade inga inspänningstyglar utan körde utan, han såg fin ut:) Lite små slö,inte likt honom men skönt att han kan vara lugn ibland med:P !
Efteråt tog jag en knäckemacka och han hästgodis, mums :) !



slalom och bommar !!

Idag var det dags för dressyrträning.Både jag och Marika är lite små förkylda så vi tog det lugnt. Träningen idag innehöll slalom mellan koner, och tre bommar (skritt och trav). Turbo kändes bara bättre och bättre:) väldigt pigg, okoncentrerad emellanåt för det var tyvärr en tredje häst inne i ridhuset samtidigt, detta gjorde att Turbo skulle checka läget typ jämt.. men avslutade när han gick som bäst :) !!
Bommarna gick jättebra och slalom var en rolig grej:) Nyttigt för både häst och ryttare !

slalom och bommar !!

Idag var det dags för dressyrträning.Både jag och Marika är lite små förkylda så vi tog det lugnt. Träningen idag innehöll slalom mellan koner, och tre bommar (skritt och trav). Turbo kändes bara bättre och bättre:) väldigt pigg, okoncentrerad emellanåt för det var tyvärr en tredje häst inne i ridhuset samtidigt, detta gjorde att Turbo skulle checka läget typ jämt.. men avslutade när han gick som bäst :) !!
Bommarna gick jättebra och slalom var en rolig grej:) Nyttigt för både häst och ryttare !

Kärlekensdag bjöd på en härlig morgonridtur:) !

Idag är det Kärlekensdag:) !
Åkte ut till stallet tidigt imorses, satt på hästryggen strax efter 7.30. Red mot Mariedalskogen i fantastiskt väder, kallt i vinden men friskt:) Vid en vägkorsning- Hemåt eller Mariedal var det givetvis test. Höger skulle vi men Turbo skulle åt vänster... Han krånglade en bra stund med att stutsa och va sur när jag krävde att han skulle gå åt höger, Men efter en stund gick han så fint åt rätt håll:) Han bara måste testa den plutten! Började trava och han lyssnade bra, tog in mot skogen och travade på. Vid vattnet krånglade han igen,samma visa men gick så fint över efter ett tag och inga bus:) Han har lixom gått där 14450 gånger men ändå måste han testa...!

Travade backrundan som jag kallar den,man rider en bra bit in i skogen sen tar man stora backen ner och lilla upp igen och hemåt. Han tog galoppfattningen jätte fint, blev lite stark men inget krångel:) Gjorde några galoppfattningar till och det gick bra:) Han var väldigt pigg och glad men lyssnade på mig. Kom ut på grusvägen igen och höll tempot, tog en galopp till och den gick jättebra den med:) Han vill verkligen galoppera fort...ibland lite väl fort...!
Travade av honom i fin samlad trav:) Sen skrittade vi hemåt på långatyglar,den sista biten hoppade jag av och gick med honom:) !!



Morgon runda!



Solen lyser på oss:) !

Jogging !

Lördag: Turbo har stått två dagar så jag tänkte ta 45min rundan idag, en lagom jogging runda. Började med att han mötte en shettis och den var väldigt läskig, så blev en böjd banan när han gick förbi, sen fick han rycket och vände om. När jag gav skänkel sparkade han,gick ner i diket ja han var trotsig och skulle inte vända tillbaka. Men han gav sig efter typ 20meter,sen gjorde han samma sak 2 gånger till. TÅLAMOD!!
Marika och hennes häst hade varit på hopptävling i närheten så hon kom ridandes på vägen.Dom hängde med på rundan, travade i bra jogging tempo och Turbo kändes riktigt fin:) Pigg men ändå samarbetsvillig, härligt:) !

Söndag: Seg dag! Åkte ut till stallet på kvällen. Tog in Turbo och gav honom massage en stund och sen en rejälv borstning. Kände inte för ridning idag och blåste mycket ute också så massage passade bra:) !

Snöstorm !

Har ju kommit mer snö nu torsdag och fredag, mer eller mindre snöstorm ute. Igår Torsdag fick Turbo vila för det var sådant oväder, och tänkte att imorn fredag är det ju bra väder igen:) Men icke då, lika uselt ridväder idag med så han får tyvärr stå idag med, men vad ska man göra? Han ska ju stå ca 2 dagar i veckan och nu blev det två på raken..hoppas verkligen det är bra väder imorn så vi kan komma ut på en tur:)

Underbar långritt :)

Vilket underbart väder det är ute :) ! Passade på att rida en långtur idag i detta väder:) Red en runda som kallas Stubbe rundan, den är nog närmare 1 mil ca. Höll tempo nästintill hela tiden och var ute i ca 2 timmar, helt underbart:) Turbo kändes jätte mjuk och fin,samarbetsvillig hela rundan, gick i fin samlad trav och ökad trav,lät honom trava på:) Men han var ganska så tittig emelllan åt,han är ju unghäst...skulle rida över två broar, då passade han på att testa mig: han skulle INTE över utan bara vände och krånglade,men skam den som ger sig. Gick jättefint över efter en stund-duktigt:) ! Tror Turbo tyckte det var jätte rolig runda, har aldrig ridit där förut med honom, var framåt och glad:) Det var så härligt,solen sken och Turbo gick kanon bra:D !!

Igår Tisdag: Skulle idag rida långrunda i Mariedal men då höll dom på att ta ner skog så kunde ej rida där. Red runt på vägarna istället, han var alldels galen och ville inte lyssna,arbeta bara springa snabbt. Men gick ganska bra i slutet. Stretchade och masserade honom efteråt :) !!




Turbo på långritten:)

Lugnt ett par dagar !

Turbo har fått ta det lugnt ett par dagar. Torsdagen efter dressyrträningen fick han vila. Fredagen åkte jag ut på kvällen tänkte skritta en tur,  tog in honom och började borsta efter en stund börjar han frysa stackarn sen så märker jag att han är jätte stel i bakpartiet,Marika börjar massera och stretcha honom. Tog en liten skritt tur på tjugo min och han kändes inte bra, väldig hängig efteråt men antaligen hade han sådan träningsvärk i kroppen...
Lördag tog vi en promenad och jag masserade Turbo en stund, han kändes bättre och njöt av massagen. Jag har jobbat hela helgen så det fick bli en lugn helg.

Idag måndag bar det ut igen:) Tänkte ta knorren rundan fast baklänges..Han var väldigt pigg och hade nog nästan lite vårkänslor för han sprang ju på grus och massa gräs runtomkring:) Skrittade mycket,var ganska så halt inne i skogen, men på vägarna travade vi på. Han var rätt så tittig men det brukar han vara det hållet på turen konstigt..Men avslutade men lite ställningar i både höger och vänster. Försökte skritta låååångsamt men han var ju som sagt hur pigg som helst:) !



Ny masserad :) !!

Duktigt häst :)

Tisdag: Longering inför träningen. Gick bra, lite små stissig men såg fin ut:) Lite massage efter, riktigt gött tyckte Turbo !

Onsdag: Idag vare dags för dressyrträning hos Lisa. Marika är sjuk så jag skulle åka själv. Men ringde till min fantasiska pappa och han ställde självklart upp:) Sist vi arbetade med hästar ihop var på ponnytiden typ 6 år sen:) Han är bäst min pappa:).

Gjorde iordning Turbo, fina täcket och grimman på :) Pappa körde fram trailern och Turbo gick på med en gång, vilken duktig häst han är:). Åkte iväg och kom lite tidigare till Lisa, red fram ca 10 min sen började träningen.
Red mycket på stora mitt volten och tränade på ställningen, i vänster varm skjuter han gärna ut bogen och tvärtom i höger varv.. ! Det sägs ju att hästar oftast har lättare i ett varv och han är lättare i höger tycker jag:). Travade i bra tempo, han har en riktig skön och go trav, ibland blir han gärna lite för pigg.hehe! Red med ganska så korta läder och det kändes riktigt bra. Lisa rekommenderade också en annan sorts nosgrimma,kom inte ihåg nu vad den heter men ska kolla på det. Tog av Turbo hans nosgrimma som sitter runt bettet, vad det nu kallas. Gick ltie bättre,fick mer kontakt med honom iaf:)

Vi höll igång och skulle träna på galoppen.... Gick hur bra som helst,duktig häst:D ! De första tre gånger sparkade han men de sista gick han KANON:D så bra har han aldrig gått på banan i galopp:D. Lisa blev också riktig glad att han gick så fint:) Så stolt över honom. Efter att ha gjort en kanon galopp avslutade vi med volten igen i skritt och trav, han riktigt slappnade av och jag hade inget i handen:). Vilken pärla han är, Turbo:)
Skrittade av och gick en stund sen lastade vi-gick på direkt:) Och åkte hemåt!
Duktiga Häst :D !!

RSS 2.0