Gooding.

Uppdatering!!
Torsdag fick Turbo vila.. Och på fredagen longerade mamma honom för första gången. Det gick jättebra,Turbo var väldigt positiv:) !!
Lördag hopptränade Emelie igen och det gick väldigt bra,framåt bjudning men ändå kommunikation dom två ihop,fint hoppat :) Last träning senare på dagen,gick bra.
Söndag-vila för Lurbo,mamma åkte ut och smörjde mulen och duscha av honom:) Sköööönt sa Turbo !
Och idag måndag tog vi ett joggingpass på banan med tre bommar,5meter och meter. Turbo kände jättebra,samarbetsvillig och mycket energi,men bra energi som han la på att arbeta :)
Min goding:

SOL

Solen gör mig så himla glad,den ger mig massa energi:) Turbo gillar den skarpt också.
Tisdag longering på banan,gick super fint. Spolade sen av honom och Turbo njöt ordentligt :) Har et litet dressyr på banan uppehåll just nu,han var ju ganska trött på det och passar bra nu när sadeln är på inpassning,så vi rider lite annat och andra sorts träningar :)
Onsdag:Hoppträning med Emelie gick fantastiskt bra:) Förra gången kändes det som han tog ett seg tillbaka,idag tog han två framåt :) Hoppade bana med träning svängar,och dom är riktigt duktiga båda två:)
Spolad av honom och smörjde in mulen och la på flugspray ! Massa knott nu tyvärr... Men har världens bästa spray som tur är, Absorbine Ultrashield :)
Transportträning efter att Turbo fått käka sin kvällskraft. Jenny som hjälpte oss en annan gång som jobbar med NH var hos oss. Jag fick visa hur jag gjorde och hur det hade gått hitills,sen tog hon över.Till en början gick det som på räls,men när hon började att stänga dörrarna så sprang han snabbt ut ...!
Hon började då med att han skulle ta ett steg i taget både framåt och bakåt,det tog sin tid...Tillslut hade Turbo ledsnat och började att krångla och ville bestämma själv såsom att gå åt sidan och springa in i transporten samt att vara ganska sur..Men hon gav sig inte och dom avslutade efter ca 2timmar med att Turbo lugnt tog några steg i taget in sen stod han lugnt på transporten. Tyvärr inga stängda dörrar idag,men Turbo visade oss idag att det var han inte redo för,han ska vara ännu säkrare med transporten.
Turbo har ett väldigt stark psyke och vid transportträningen är det viktigt att han tänker till hela vägen :) !!
Pratade om att några hästar i stallet skall gå ute på nätterna också nu men har inte riktigt bestämt mig ännu..Hm. !!

Återblick.

Återblick från helgen !!

Lördag fick Turbo vila efter hoppträningen. Käka massa gott gräs i jätte hagen:)
På söndagen morgon uteritt med Turbos bästis Myrten och Madelene, Super mysigt.

Måndag och ny vecka, Turbo fick ledigt för jag jobba så åkte ut till bara ut och mocka samt fodra.

1 vecka i Maj

Veckouppdatering!!
Det har varit en vecka med mycket känslor... Jag har ridit lite dressyr på banan och longerat.
Tubo har blivit svårare att rida då jag stället högre och intensivare arbetspass,och ibland är det inte alls roligt utan man gråter av att man ej arbetar tillsammans !! Hästen vill en sak och jag en annan....Motgångar kommer emellanåt!
I onsdags var Linda från Skövde Ridsport ute på en uppdatera dressyrsadel uppdrag, Vi mätte Turbo och jämnförde från november 2011 och han har växt  1,5cm över ryggen och bogpartiet med att bygga muskler:) Vilket är jätte roligt givetvis,och det märks på honom... Red en stund också och det är inte konstigt att han varit sur i dressyrsadeln för det har säkert klämt åt , när han har fått mycket mera muskler,Så nu är den på omstoppning och vi får rida i hoppsadeln :)
Torsdag vila !!
Hoppträning idag Fredag. Bana med bågar var det idag...Emelie red fram och Turbo visade sin riktigt baggiga sida från start,men hon rider honom jättebra så det löste sig det mesta:) Idag hade Turbo också en väldigt,väldigt stark vilja till hinder,kanske lite för mycket utan att lyssna på ryttaren..
Några gånger kom dom lite väl fort men Turbo är verkligen hästen som hoppar i alla lägen :)
Amanda som har Turbos mamma kom till stallet och hälsade på. Roligt att höra vart han fått sitt temprament och steg ifrån...Vi ska hälsa på dom också en dag, Vi bor inte alls långt ifrån varandra ju :)
Lastträning några gånger har vi hunnit med också denna veckan,det går framåt. Turbo står nu någon minut tryggt inne i transporten med alla fyra hovar,och backar fint ut på kommando...Nästa steg är att stänga bakdörrarna!

Blåsig fredag,ledig helg !

I fredags slutade jag tidiare från jobbet så jag och mamma åkte iväg..planen var att dressyrträna mn han var hur laddad som helst så longerade istället och la fram tre bommar,som han travade snyggt över.
Emellanåt kom det lite bocksprång och tjut..så bra val att longera!! :)
Lördag och söndag fick Turbo ledigt,mamma hade hand om stallet:)

uppochner,nerochupp

Två underbara uteritter,två dagar i sträck:)
onsdag red jag och min kompis ut..det var premiärtur för henne på kassi i stallet:)
vi red runt björkskogen sen över kullen och tog bron hem igen..hästarna var väääldigt pigga och glada..turbo ville bara galoppera och det fick han en bit,sen bestämde jag fart..han var rätt stark också..red på kulbettet!men han var duktig och det är självklart roligt när dom visar glädje:)

det gick jättebra för victoria å kassi:)Hon tyckte han var stor..hihi!
kan ju också tillägga att det började ösregna när vi suttit upp å gjorde det hela ridturen..och ingen av oss hade regnkläder.....!

idag torsdag red vi ut med sällskap av turbos bästis myrten och madelene. idag va det fint väder på morgonen. red på  pelhambettet idag,vi skrittade iväg in i klätterskogen och gick nerochupp där en stund..sen red vi över bron och runt rundbanan och runt björkskogen..turbo var super duktig,stor skillnad på tempo idag,väldigt fin galopp:) krävde inte mycket idag,skönt ibland de med:)

skrittade hemåt på långa tyglar på våra fantastiska hästar!:)




stjärna.

kan börja med att säga att jag inte har något tangentbord...utan jag får skriva på något provisoriskt med datormusen..så kan bli lite missar.
uppdatering: söndag hoppträning med emelie,denna gång banhoppning med träning svängar. Dom två är otroligt duktiga..emelie rider turbo jättebra och turbo lär sig massor och fort går det,både inlärning och fart :)
Bilderna säger mycket om min stjärna :) de kommer längre ner!
Måndag: Nya skor dags. Vi kom fram till att 8 veckor emellan är perfekt för turbo:) han sa också att jag fortfarande smörja hans fötter för nu är det väldigt torrt ute...turbo skötte sig bra idag:)
transportträning med proffs: en tjej som jobbar med NH kom ut till oss :) jag fick börja med att visa hur jag gör,sen tog hon över..började med att göra lite övningar så turbo lyssbade på henne,först testing från turbo sen släppte han kontrollen och han litade på henne:)
kan berätta hur mkt som helst..men hon stod iaf bredvid lemmen,aldrig inne i transporten. varje gång tog turbo ett steh längre in,han går glatt på menvstannarvhalvvägs in..efter ca 1,1/2 timma visade hon vägen in som alltid och turbo gick rätt in och ställde sig sen avslappnat med alla fyra hovar inne och väntade på att hon backa ut honom :) wow känsla fick både jag och mamma :) min stjärna!
avslutade med att jag höll i repet,och visst gick han på lika duktig som innan,och väntade lugnt tills jag gav honom kommando till att backa,så häftigt:)massa massa beröm till bästa turbo! vi sa nu fortsätta på samma sätt ,fick beröm att jag gjort ett bra grundarbete:)
turbo fick gå ut i hagen efteråt,och jag bara log hela kvällen,så stolt :)
Tisdag:utsläpp,mockade och gjorde snyggt. red turbo ett joggingpass på banan,jätte duktig och positiv till arbete:) Turbo är en stor stjärna i mitt liv :)

Så coool :)

Fredag och Turbo fick vila..det var han verkligen värd efter dressyren. Så det fick bli en putsa tränsen dag istället och mockning plus fodring givetvis:)

Lördag,Utsläppet med mamma:) Frukost i stallet.
Hämtade sen in Turbo och gjorde iordning honom, det blåste jätte mycket så jag longerade honom på banan. Först värmde vi upp utan inspänningstyglar,sen satte jag i tyglarna och Turbo jobbade super fint:) Avslutade med att skritta på lina runt fyrkanten,vilken klippa han är...Förstod direkt ! :)

Vi vägde Turbo idag också..ca 440kg och både jag och mamma gissade på 450 :) !!

Sen var det dags för transportträning,och in i transporten på momangen och så himla duktig:) Massa beröm.
Vi har gett honom tid till att känna sig trygg och han ger tillbaka så det är bara att fortsätta på samma spår :)


VÅÅÅÅREN ÄR HÄR :D

Lite uppdatering :) !

Äntligen har vi fått lite värme och det är ju helt fantastiskt !

Måndag: Jag jobbade hela dagen. Mamma hade stallet, hon gick gjorde ledarskapsövningar på banan med Turbo,hade gott jättebra:) Super cool.

Tisdag: En underbar skritt tur i helt vindstilla och vacker solnedgång,hästarn var super duktiga:) En runda utan några krav :) !!

Onsdag: Tänkte först longera på banan men sen kom den andra tjejen som har sin häst i stallet,och vi red ut ihop:) Red i björkskogen och ner till sjön,så himla underbart. Travade och galopperade med fin framåt bjudning:) Gymnastiserade lite mellan björkträdena :) Hästarna skötte sig jättebra och det var så roligt att rida ut,vi sa båda två att man skulle haft med sig badkläderna... :) !!

Onsdag: Dressyrträning för tränare premiär :)
Idag var det första gången på jätte länge som jag tränade dressyr för någon utifrån..Mamma är ju ofta med men nu är det dags att komma vidare,med hjälp utifrån :) Min jobbarkompis har också hästar,och är oerhört duktig på dressyr,både från backen och i sadeln..Så idag kom hon ut till oss för ett dressyrpass..

Red fram som vanligt,sen började vi med att skjystera min sits,händer och skänkel..Började sen med att skritt och trav på volt och åttor,Turbo tyckte det var sjuuuuukt jobbigt !! Nu kan han inte lura mig med att tro att han går bra men så är inte riktigt bakbenen under...Turbo kan verkligen gå på tygeln och böja på halsen,men när det kommer till arbete och samling då blir det väldigt väldigt jobbigt ;)

Fokuset låg idag på att han skulle gå framåt och ha goo i bakbenen,jag skulle tänka på mina händer,och spänna magmusklerna,ner med låren och kolla framåt.. Och när Turbo vänder rumpan inåt ska jag direkt vrida min axel mot mitten,så jag blir lite som en skruv men oj vilken skillnad,han köper det med glädje:)

Sara står och säger,jag gör och Turbo ger efter och tillsammans är vi 1 :) !!
Galopperade bra i höger varv,men vänster gick inte så bra... Han var antaligen ganska trött och att han ville slippa undan på samma gång..Men vi travade då istället och det var ju jobbigt det med,så några gånger blev han riktigt riktigt förbannad och sparka och drog åt andra hållet !!! Men med rätta hjälper och bra ridning från mig så släppte han och vi avslutade med att vara väldigt avslappnade och fina i båda varven. Är väldigt nöjd med premiären,det jag är mindre nöjd med är v.galopp men vi tränar på:)
Skrittade av och Turbo var skönt avslappnad och så duktig !


Bilder kommer...men har ny mobil och har inte riktigt fått in rätta knycket med att lägga in bilder !!

RSS 2.0