Laddad till tusen.



Det var några dagar sen jag red, det har ju varit jul och Turbo har fått lite julvila :). Men idag red jag ut en sväng.Han stod helt still direkt när jag skulle sitta upp inget krångel, men från att vi kom från gården så började han krångla, han vände flera gånger t.om. när folk gick förbi...pinsamt !
Men men efter att vi travade i snön och han fick arbeta både fysiskt och psykiskt gick det bättre. Det var väldigt dimmigt ute så man såg typ 1 meter fram. Han studsade rejält ett par gånger när vi var ute på åkern men sen gick det bättre. Han kändes avslappnad men icke då började han studsa igen och då tänkte jag att vi fortsätter ut i den djupa snön, och jag trodde att Turbo tar den bästa och smartaste vägen men inte då, han hoppade typ jämnfota över en skottad snö hög, att jag inte flög ur sadeln...lite små irriterad på honom gjorde vi ett par volter i snön sen skrittade vi hemåt :) !

Galopp så snön den yr:)

Idag var hade jag planerat att jag skulle ut på åkern och galoppera i den djupa snön,och så blev det:) På väg till åkern hade en bil kört ner i diket och dom höll på att försöka få upp och loss bilen,dom tog upp hela vägen men Turbo gick snyggt förbi:) Red en stund på åkern, Turbo var väldigt pigg och jag lät honom galoppera på i bra tempo. Sen travade jag av honom på vägen och han gick som en klocka:) Masserade och stretchade honom efteråt, han stod riktigt och njöt



Ridpass i gryningen:) !

Var ute i stallet klockan 7 imorses, Hästarna kollade på när jag åt min frukost och fick smaka på min macka och jos men det var inge vidare tyckte dom. Sen på med all utrustning från huvud till svans och från huvud till fötter och ut i snön.
Turbo har krånglat ett tag när jag ska sitta upp, står inte still och kollar på allt annat utom vart han ska stå. Men idag gick det jättebra, och han stod helt still när jag satte upp och spände sadeljorden,Framsteg:)

Skrittade iväg och red en runda som vi inte rider så ofta, och han skulle ju testa mig med att vända några gånger. Men som min westerntränare Kjell har sagt till mig: "Bli inte arg,ignonera att han testar dig,Fortsätt rid framåt och beröm".
Efter lite uppvärmning på vägen red vi ut i den djupa snön och Turbo satte full fart, Underbart :) Han har verkligen ett passande namn, och hellre en pigg häst än en snigel :) !


Ny på att blogga !


Då har man skaffat blogg. Måste erkänna att det känns lite ovant...Meningen med den här bloggen är att jag ska blogga om mig och en häst som heter Top Turbo, en 4årig valack som jag har ridit i ca 6 månader & som jag från och med 1 Januari ska bli fodervärd åt. Tänkte blogga om träningar, tävlingar och utvecklingen för mig och Turbo :) ! Spännande.


Turbo Lurbo :) Top Turbo :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0