Premiär.

Idag söndag,stall tjänst. Bytt dag denna helgen! Min sambo var med mig och gjorde ett mycket bra jobb med mocking,fodring och allt vad stalltjänst innebär:)
Idag var det också premiär för mig att köra hästtrailer:) Mycket stolt över mig själv och fick beröm av åskådarna:) Den här gången var det ingen häst i,tränar ibörjan utan...! Ska åka iväg på onsdag med Turbo så då blir det premiär åk med häst:) !
Ridpasset idag var i ridhuset, två andra red sina hästar samtidigt men Turbo tyckte bara det var bättre än själv:) Skrittade en stund sen började vi arbeta,gick på volt,snirklar m.m Travade några varv och han gick super bra :) Så duktig min lilla häst:)
Ska lägga till också att han tappat ena framskon så tog det lite extra lugnt, hovslagaren kommer imorn... !

slooow.

Hösten närmar sig..och jag har blivit rejält förkyld !! Lördag longerade jag Turbo på utebana,gick sådär. Han var inte riktigt på humör, och han gav inte med sig heller & inte jag heller. Jag vann tillslut och han släppte loss:) Han bjöd fint framåt och arbetade med ryggpartiet. ! :)
Söndag fick han vila. Måndag var mamma ute och tog en promenad med honom,det hade gått bra:).
Tisdag vila.
Idag onsdag skrittade vid ca 40 min på utebanan,och han gick kanon bra:) Övade på halter,mjukgörande volter och att rida rakt fram mellan A och C...Tänker framåt och dressyrbanor:)

Bästaste Turbo:)

Bäst är han :) ! Idag red jag och en kompis ut på en härlig kvällsritt. Var ju ca 2månader sen vi red ut...Å det gick så himla bra:) Turbo var lite små spänd med inget att hänga upp sig på, travade fint och arbetade med formen riktigt,riktigt bra:) Han är bäst,skötte sig jättebra och det var en väldig skön kvällsritt,vacker solnedgång och det var lagom härligt väder ute:)!

NICE !

tur att det inte regnar....

Igår onsdag regnade det ju inte lite, det öste ner ! fick typ köra i 80 på motorvägen för man såg 0 !
Turbo var jätte blöt,så vi (jag och mamma) tog in honom i stallet och torkade av honom,gjorde iordning honom och gick in i ridhuset. Det var lektion där inne men vi kunde skritta runt en halv timma ca, lite små nervös var han emellanåt. Tyckte det var konstigt också när en annan häst kom in i ridhuset...men det gick snabbt över och vi fortsatte skritta runt. Sen gick vi en bit ute på vägen och det gick bra:)
Sen fick han gå ut i hagen igen,gött för det regnade inte mera..!

Kommunikation.

Idag Tisdag tog vi ett pass på ridbanan. Igår vilade han och söndags longerade jag honom i ridhuset,lite spänd där inne så vi tränar på att vara där inne med en positiv känsla:)
Ridpasset idag gick jättebra, Arbetsvillig från start och travade riktigt snyggt. Bra stöd i handen och jag försökte verkligen tänka på min sits,huvud,skänkel,hand och vad jag ger för signaler. För kommunikationen mellan häst och ryttare är otroligt viktigt,ger jag fel signaler så funkar inte våran kommunikation. Idag kändes det att han tog emot mina hjälper och signaler,svarade med att göra rätt :) Turbo fick massa beröm. Gjorde några galoppfattningar och det gick bra,han är lite framtung men det ska vi få bort med träning:) !

Fortsätter utan martingal. Känns som om Turbo har mognat en del under sin lilla semester.Och givetvis jag med,har varit mycket att ta in för båda två under våren,arga miner,glada miner,men det har varit väldigt lärorikt :) ! 
Massa TÅLAMOD !! :)


Mycket nöjd.

Idag Lördag, och stalltjänst med mamma:) !

Turbo låg och sov när jag skulle fodra lunch men reste på sig när han såg mig och ja givetvis maten.
Grejade i stallet och tog en macklunch med mamma i solen,härligt:)
Sen tog jag in Turbo/snurbo och gjorde iordning honom,fixade till hans man och svans så han var extra snygg nu till höstens träningar:)
Mamma och jag hade tagit fram tre bommar och ett rättuppstående hinder. Jag red fram Turbo,utan martingal idag med,nu kör vi ! Han kändes riktigt pigg och röda näsborrar hade han..Gjorde ett par galoppfattningar i båda varven och det gick bra:)
Travade sen över bommarna,travade riktigt snyggt över,så som det ska vara :) ! Travade sen över ett litet hinder några gånger och det gick jättebra:), är jätte nöjd. Så vi avslutade där och jag travade av honom, han skötte sig jättebra och båda två tyckte det var roligt att ta några skutt såhär i början efter en skön semester:) !!

Två pass.

Två pass har det blivit sen jag kom hem. I tisdags blev det skritt i ridhuset för att banan var jätte blöt. Idag fredag red jag på banan,men han var snigel idag. Trött och ville nog inte jobba så hårt...men red utan martingal och det gick bra,galopperade lite och han gjorde det fint:) Sen orkade vi inte mera så vi skrittade av och han fick massa morötter,jag drack vatten ! sen fick han sin mat i hagen och efter det ställde han sig och sov min lilla häst:) !

Riktigt fint !

Idag var det dags för att sitta upp...sa ju att jag skulle vänta några dagar men kunde inte hålla mig..! Hoppade upp på hästryggen och skrittade runt på banan en bra stund,Turbo lunkade på och det kändes bra. Tog tyglarna och kände hur han var i handen ochsådär...började sen trava lite smått och han gick riktigt fint :) Va glad jag blev.! Travade några varv i båda varven,utan martingal och han kändes verkligen super bra:).Lyssnade fint på mina hjälper och var fin och samarbetsvillig:) Underbara häst !

Lite små rund:)

Idag Lördag var jag ute i stallet och träffade min underbara,goa häst:) Han stod vid grinden när jag kom,han såg ut att ha längtat efter mig:) Gav honom morot och pussar, tog in honom i stallet och "kollade igenom honom" borstade och grejade. Han barfa njöt och jag var jätte glad att få se honom igen:) Han var lite små rund,men tror att han har haft en underbar semester:) Tokig i gräs som han är fick han lite mera innan det var dags för hagen igen. Ingen ridning idag..Vi har båda semester ett par dagar till:D !

Lång semester:)

Hej!
Har inte bloggat på ett tag för jag har varit på resande fot...
Turbo har haft lång semster,ska börja lite lagom nästa vecka, skriver mer då !

SEMESTER !

RSS 2.0