Morgonpass !

Då var det Måndag igen som alla andra säger..Helgen har varit mycket bra ! :)
Morgonpass idag. Va ute i stallet vid 7. Hästarna var redo för käk...Turbo och en till häst får kraft inne och dom andra hö. Sen ut medTurbo först sen dom andra. Gick jättebra :) !
Mockade och fixade med alla boxarna, Tog ner hö och gjorde iordning kraft plus höpåsar till alla hästarna. !
Var klar vid halv tio,tog då in Turbo och gjorde iordning honom för ett NH pass på banan,Han lyssnade jättefin och var lugn och fin:)
I stallet fick han massage och han var så avslappnad och mysig :) Sen ut i hagen igen och umgås med polarna !!

Härlig känsla.


Vi trivs mycket bra i det nya stallet,allihopa :) Turbo är en pärla ! Idag hade jag och mamma utsläppet plus att vi mockade i Turbos box, sen gick vi lite på banan och gjorde ledarskapsövningar,gick jättebra:)
Avslappnat och tryggt !

Stolt hästägare !

Äntligen !!
Då var flyttdagen här :) Idag fredag flyttade jag och Turbo från Stall Sjöudden till Stall Hushagen, och det känns riktigt bra :) !
Vi gick med honom dit för det ligger i princip på andra sidan stor kullen... Han är ju så himla skötsam när vi är ute på promenad.
Jag gick med honom i början och sen tog mamma över. Och dom två tillsammans har verkligen byggt upp ett ledarskap, Turbo litar på mamma till 110,och det märktes direkt när mamma tog över. Dit ska vi också komma, Lika viktigt med träning på hästryggen som på backen !
Släppte ut honom i hans nya hage..först var höet mer intressant. Sen var de nya kompisarna intressanta:) Gick fram och hälsade på varandra snyggt och trevligt :) Allt gick väldigt bra.
Turbo sprang runt och hade uppvisning i hagen på ett mycket vackert sätt :) Så snygg han är ! Han och dom andra hästarna var ute till ca 17 och då tog vi in dom. Lite spänd när vi kom in i stallet men släppte det och han käkade och pratade med sin nya granne :)
Stolt hästägare !!



Träning.

Idag Onsdag var det dags för Malin träning. Tog ridhuset idag...Värmde upp som vanligt, han var lite hängig i handen i början. Malin sa åt mig att rida ordentligt alltså,lirka med fingarna hela tiden så jag inte blir hängande och stark i min hand,sitta tungt och luta mig bakåt och ställa honom utåt på långsidan och inåt i hörnen. Det gick bra och han förstod mer och mer :) Så, så ska jag rida !!
Nöjd med honom idag och han var duktig som tog till sig mina hjälper :)
Tack för hjälpen Mallan :) !!

Snooow

Härligt det är med snö :) Så gött att rida ute i friska luften och Turbo älskar det också:) Red på banan idag,tänkte först rida ut men jag fick göra iordning honom i andra stallet idag, för i mitt stall höll dom på att grejja med vatten och värme. Turbo var inte så jätte förtjust till andra stallet,han har kanske inte dom bästa minnen därifrån (klippning och raspning av tänder). Men jag pratade med honom hela tiden och gjorde iordning honom som jag brukar... !
Så han var lite spänd, så det fick bli banan men han gillar det med :) Inga krusseduller idag utan travade på fint och han kändes positiv och hade verkligen arbetsglädje till hundra:) Galoppa några varv i båda varven,i Vänstergalopp gick det inte så snabbt men fick knappt stop på honom för han ville bara fortsätta och fortsätta:) Travade och höll hans hjärna aktiverad vilket behövs och han trivs bäst med att arbeta på det sättet, Innan han fick långa tyglar arbetade jag honom i skritten, halter och volter och gjorde det mycket snyggt :)

Underbart.

SNÖ :)

Söndag. Mamma var ute hos Turbo och gick med honom ca 30min.Hade varit så mysigt :)
Idag måndag.Å äntligen lite snö:) Red på banan där det var ganska mycket snö, vi älskar det båda två:)
Skrittade fram honom som vanligt,sen trav och bara någon liten stuts sen fram och han gick klockrent hela passet.Väldigt samarbetsvillig och fina övergångar. Längde jättefint i traven och att det var snö var riktigt roligt :)
<3

Lördagshopp

Jag och mamma åkte ut till stallet vi elva idag:) Hade bestämt med en tjej i stallet att vi skulle rida ihop, ta fram några hinder och markbommar:)
Skrittade fram som vanligt,gav skänkel för trav men icke då...men fortsatte att rida som vanligt med stöd i handen och drivning och han förstod läget och accepterade det :) Travade mycket idag och han kändes väldigt arbetsvillig och framåt. Red med det nya kulbettet som funkar mycket bra:)
Red sen över tre markbommar typ 3 gånger i varje varv. Sen sa mamma kom på de här lilla krysset..så svarar jag nä jag är nöjd med bara bommar..men ändrade mig direkt och sa inget utan jag och Turbo hoppade över krysset...Behöver göra så ibland så jag inte hinner tänka !!

Fortsatte att rida över de två hindrena på varsin långsida och han är ju så,så underbar att hoppa:) Styrde mot hindret i trav,härlig bjudning men inte het,hoppade fint över och landade i galopp :) Fantastiska häst !
Nöjde mig när han gick som bäst...travade av honom och han kändes väldigt fin och vi alla tre är väldigt nöjda med dagens pass :)

Nöjd.

Torsdag...Hade svårt att bestämma mig om jag skulle ut och skritta eller ridhuset. Men med tanke på att han är full av energi så blev det ridhuset...
Jag och en annan tjej red ihop..hon hoppade med sin häst. Till en början var Turbo lite små stuttsig,men dirket en liten volt och sen fram så accepterade han läget. Travade på i fin form och blev mycket trav idag och en fin avslappnad trav. Några övergångar sen var jag nöjd. Skrittade av honom ute och han var något tittig men gick bra :)

Ler med hela kroppen :)

De sista två dagarna har ju Turbo varit väldigt överladdad och svår att rida.. Så idag onsdag fick han gå ett välhbehövligt,positivt tömkörningspass:)
Han hade en fin bra framåtbjudning och ville arbeta redan från början..La in några galoppsprång också för han var verkligen Turboladdad,men på ett snyggt och trevligt sätt.
Min tränare berömde honom mycket och galoppen var extra fin idag, och den bästa V.galoppen han sett på honom,Å va härligt det är att höra:) Turbo såg verkligen så glad ut och han hade en sån arbetsvilja att han knappast ville sluta galoppera:)
Jag är så himla nöjd med dagens pass,det behövde han och jag känner mig så glad i kroppen och stjälen när jag har låtit honom få springa av sig den energi han inte riktigt vet vart han ska göra av...Ler hela jag och det tror jag Turbo gör också :)
Älskar dig min häst !

Överladdat häst,osäker ryttare !

Idag samåkte jag och Malin ut till stallen. Först hennes,hon mockade och red sin häst...såg väldigt fint och sansat ut:)
Åkte sen till Turbo och tog in honom...Vi skulle prova ett nytt bett på Turbo som jag skulle få köpa av Malin,ett kulbett.
Malin testade att tränsa honom och det gick över förväntan otroligt bra för att ha krånglat ett antal gånger...Hon gav mig ett litet knep och det ska vi testa :) Ibland är det bra när någon som varken känner Turbo eller Turbo henne och gör så :)

Till ridningen: Skritt bra..trav dåligt ! Turbo var otroligt överladdad och har varit det dom två sista gångerna..och det han gör är det han gjorde för ett år sedan ca..Stannar upp kickar med benet och går fram/bak..a konstig att förklara men jag hamnar iaf i en osäkert läge. Jag spänner mig,tappar balansen och höjjer händerna..Istället för att fortsätta rida som vanligt. Men detta sitter i mig sen han krånglade så och det är lite obehagligt...Malin var med och jag red för henne och du Malin,ska ha ett stort tack för hjälpen !

Hon gav mig många bra tips bla att börja göra skänkelvikning :)Jag har många gånger tänkt på nya saker,men sen fastnar man lätt ...tycker jag i det som går så himla bra och är trygg i det. Jag måste våga gå lite längre,lite hela tiden för att utvecklas och komma över min osäkerhet.
Men aa det gick ju inte alls idag med trav så jag hoppade av,tog av sadeln och släppte honom fri !!
Det behövdes ett par repor sen var vi klara :) !!
Bettet funkade alldeles utmärkt,han gillade det så jag köpte det och det sitter på ridtränset ! :)



Inte riktigt som vi tänkt oss...

Hm..idag blev ridningen inte riktigt som jag och mamma trodde..eller vi blev lite frågande !!
Tog in turbo och fixade iordning...gick sen in i ridhuset idag igen...men aja ibland blir det så. Vi måste rida ute mera,saknar uteridninge
Skrittade fram honom och han började sen arbetade,såsmåningom började vi trava och han hade ett härlgit swung. Började arbeta på volt kändes fin och positiv. Men sen,vet jag inte vad som flög i honom....Han skulle inte galoppera eller jo det skulle han men inte lugnt iaf..
Min tanke var att han skulle få galoppera "fritt"alltså jag står upp från första början, men han stutsa på stället och sparka bakut och bråka..Jag gav mig inte,så han gav sig och fortsatte trava...gjorde några bra ökningar och fattade galopp först i Vänster,gick bra gjorde fina fattningar,men lät honom inte springa så långt...för han var lite väl het i galoppen.
Red över i höger varv...började stutsa och var väldigt motvals. Men fick honom att göra en fin fattning och gjorde om det ett par gånger,sen sista så lät jag honom galoppera på..kanske inte den snyggaste stilen på mig som ryttare men han var glad, lite för glad en gång för då brascha han i hörnet och tyckte det var jippi tjooho...Tänkte att jag skulle göra en till fattning,men han bråkade lite väl mycket så jag ville få ner honom i lugn harmonisk trav och det gick bra. Nöjde mig sen :) !!
Liten fundering:
Tankarna bara rullar för fullt i både mitt och mammas huvud om orsaken...Kanske inte ska gå in för mycket i varför träningen blev som den blev...Men det var så länge sen han gjorde såhär så jag kommer inte äns ihåg sist....Att reflektera över orsaken !

Våran tanke är att han är ganska så laddad,och mest i galoppen för det är det bästa som finns att galoppera. Och idag tog så red jag inte till 100% ,finns inga ursäkter varför jag inte gjorde det...för han behöver mitt stöd från start till avslut hela hela tiden ! Men idag ville jag att han skulle få springa av sig lite och "sluta" väl då rida så han tog chansen...Han ville så gärna galoppera men inte arbeta utan bara springa fort...och det funkade inte riktigt idag utan det blev en allt för stor laddning. Och han har heller inte gått riktigt hårt som han brukar så han har mycket energi. Och annars när jag rider och skall träna galopp..då rider jag fram honom i skritt och trav,sen när han är mjuk och fin börjar jag galoppera,men idag tror vi att jag väntade för länge så han orkade inte muskulärt hålla ihop sig utan han skulle sätta fart bara...
Självklart kan hästar få sina ryck och jag tror att jag & mamma var så inne i att han gått så himla bra det sista, att vi förträngde hans busiga,envisa humör ! Men man lär sig på sina missar  och nu ska jag bara tänka framåt och lära mig att alltid rida från början till avslut !! Ge honom det han behöver,mitt stöd för en bättre ridning !


Härlig Uteritt i sommras.Längtar till värmen !

Markarbete.

Lördag ! Stalltjänst med bästa mamma :)
Grejade i stallet och gjorde snyggt. Tog sen in Snurbo som stod och sola sig :)
Idag hade jag och mamma bestämt markarbete och lite toleransträning. Skrittade fram honom som alltid och kortade sen upp tyglarna,direkt började han smaska på bettet och ville jobba,härligt:)
Travade fram honom,och han kändes väldigt fin i traven med...började med agtt trava mellan koner i båda varv givetvis..
Sen ökning på kortsidan och korta på långsidan,att korta var jobbigt tyckte Turbo ! Men gjorde det snyggt...
Mamma hade lagt tre bommar över medellinjen och tre bommar på långsidan...började med dom på medellinjen, travade mycket fint över med bra bjudning och stegade på...Travade sen över bommarna på långsidan och samma där,riktigt fint över :)
Tolernas träning var att mamma vände på stolen som står i hörnet och hängde min jacka över den,var väldigt skuggit också just där,mamma krattade och fixade när jag red,jag hade musik på (har börjat rida med musik på och det funkar bra) och sen hängde mamma sin reflex jacka på stolen,lite läskigt först men sen var det ok :)
Avslutade när han gick som bäst och travade av på halv långa tyglar i och massa beröm,så otroligt nöjd över världens bästa häst. :)

Bettlöst

Inte skrivit på några dagar..men har heller inte ridit på några dagar..! Red senast ute i underbara snön. För sen blev jag dunder förkyld...så har inte orkat. Mamma var ute i torsdags och gick med honom i ridhuset plus massage,hon var nöjd och jag oerhört tacksam för hjälpen:)

Fredag den trettonde är det ju idag...Jag tog faktiskt studenten fredagen den trettonde och studenten är en av mina bästa dagar:)

Japp japp..Åkte ut till stallet,även fast huvudet nästan exploderar av värk...men lite frisk luft gör bara nytta. Tog in Turbo som stog och käka..var inte riktigt meningen att störa honom,brukar försöka undvika att komma ut när han äter men men...Gjorde iordning honom och fixa. Idag kände jag för att ta det bettlösa tränset, hade ju ändå ingen ork till större arbete.
Blåser ju emr än storm ute och spegeln i ridhuset darrade...Skrittade fram honom på långa tyglar,sen lite trav i fri form och valfritt tempo,gick bra pigg och alert:) Arbetade honom sen i skritt,volter,åttor,serpentiner,stora/små svängar,halter,ökning och minskning av steget m.m Efter en stund släppte han i kroppen och blev avslappnad och gick i en fin form. Det är ju väldigt annorlunda att rida bettlöst tycker jag, och jag kräver inte att han ska gå i samma form som han gör med bett,det blir emr den låga formen men viktigt är att han itne hänger i handen,och det gjorde han inte..idag var Turbo väldigt samarbetsvillig med detta på så jag är nöjd med honom :)








Ett måste !

Snön har kommit hit för en dag :) !! Då är jag bara tvungen att rida ut i snön ! Det är ett måste.
Jag är förkyld men ingen feber,,,men ville så gärna ut och rida i den underbara snön ! :)
Ut till stallet och in med Turbo,som var på bra humör. När vi skulle rida iväg så krånglade han...det var väldigt länge sen han gjorde det ! Men styrde honom iväg och han lunkade på...lite små spänd men framåt. Red iväg en bit sen ut på gärdet och gjorde mamma olika övningar,Turbo var otrolig fin i handen och arbetade på i samlad form :)
Var ute och skrittade i ca 30 min och vi båda älskar snön,det är en sak som är säker ! :)

Mamma.

Fredag var mamma ute hos Turbo och gick en lång promenad med honom,hade gått jättebra:) Träffat andra hästar,men skött sig så bra ! Mamma masserade också Turbo efteråt :) !!

Lördag-vila

Söndag,Mamma åkte ut till Turbo och gick med honom i ridhuset och hade ledarskapsövningar,gick jättebra:)
Tack Mamma !

Idag måndag, Ridpass i ridhuset...ville egentligen rida ut men tänkte att jag skulle känna på hoonm nu när han inte har gått pass i helgen.
Han var pigg och något tittig,men väldigt go i kroppen och ett gött stöd i handen :) Mest skritt idag. Nöjd med dagens pass :) !

Galopp,Galopp,Galopp :)

Idag Torsdag var bästa mamma med i stallet. Tog ett pass i ridhuset...utebanan är fortfaranade blöt.!
Turbo var väldigt stark och "hänger" i handen..övergångar hjälpte inte och inte halv halter heller...Och mamma sa att han verkade ha mycket överskottsenergi,så vi fattade galopp och galopperade,galopperade och galopperade :) Turbo fattade höger så fint,och han bara galopperade på i ett härligt jämnt tempo varv efter varv:) Underbara häst !
Vänstergalopp gick också bra men han var nog lite trött efter den högra galoppen så tog det lite lugnt...Travade över några bommar som mamma lagt ut,tyckte Turbo var jätte roligt:) Travade också slalom mellan koner ! Mycket nöjd med min stjärna idag,galoppen är verkligen något i häst väg:) Helt fantastiskt !!
Mamma berömde oss för våran träning med galoppen,och tyckte Turbo gjorde jättefina fattningar och såg fin ut i galoppen :)
Självklart blev han väldigt svettig efter passet,så mamma torkade honom med halm:) Först undrade Turbo va mamma höll på med, men sen stod han och njöt :) Lovely.

Fullt utrustad !

Har inte skrivit på några dagar... !! Har varit och firat nyår i fjällen,riktigt riktigt nice :)
Uppdatering:
Nyår Torsdag-måndag fick Turbo vila.
Tisdag-pass ute på banan,hade tänkt ett litet lagom pass..mjukstart efter jul och nyår..Men det var vi inte två om..! Turbo var väldigt laddad och hade mycket energi,så det var bara att rida på och få honom trött. Mycket travökningar,fina sådana :) Nöjd !
Onsdag- Dags för skoning,och nu är Turbo fullt utrustad:) Snösulor i alla fyra och fyra brodd i varje sko,så nu snön är du väldigt välkommen :)!! Idag stod Turbo som en ljus och bara njöt när han fick nya dojjor,det gillar jag !:)
Tänkte först inte rida,men äh jag tog på honom sadel och allt och gick in i ridhuset...Pigg och framåt,väldigt stark idag så fick göra lite övergångar,halter och ökningar så släppte det emellanåt,men tror ocjså att han lite väl mycket energi just nu...Men galoppen gick riktigt bra:) Mycket nöjd,stor och härlig med bjudning !

RSS 2.0