Laser.

I tisdags fick Turbo laserbehandling:) Var intressant att följa och Turbo njöt tillslut...Han var verkligen avslappnad och förstod vad det handlade om. Vilken skillnad det blev på en gång med laser, coolt ! :)

Turbo var stel och öm i en del av bakpartiet och båda bogarna, men inget i ryggen den var en fläskfile:) Fick rådet att träna på som vanligt och ge gärna massage efter träningspasset,behövs kanske 2 gånger till behandling men annars såg han jätte fin ut:)




Sällskap ! :)

Idag hade jag och en tjej i stallet bestämt att vi skulle rida ut ihop:). Blåste en del idag och Turbo är ju lite tittig då..Vi red runt rundbanan och sen en sväng på jättefina vägar i skogen,höll bra tempo. Turbo kändes bra men han var självklart väldigt nyfiken på allt. Kompisen han hade med sig var en trygghet :)
Det är mycket roligare att ha sällskap när man rider ut,man "sitter" och tjötar och hästarna arbetar på men är samtidigt avslappnade och tycker det är roligt att springa ihop och tävla vem som är längst fram :) !

Vädret är helt fantastiskt och vi red och kollade på den underbara utsikten.


Vilken utsikt :)

Underbart.

Idag hade jag och mamma stalltjänst. Underbart väder ute,tshirt på !
Har inte kännt mig så säker på Turbo när jag rider ut ensam,han krånglar en hel del. Så idag följde mamma med som sällskap,och han gick på jätte bra:) Travade runt lite i fårhagen,kuperat och bra:) Han kändes kanon bra. Mötte moped och bilar,han brydde sig inte nått om det,så ska det vara:). Han vände heller inte en enda gång,inte äns känningar på att han skulle fundera på det !
Va ju riktigt varmt idag,så den timman vi var borta blev han svettig, så duschade av honom innan han fick gå ut i hagen igen,massa morötter :) !
Skulle tagit kort idag men glömde kameran i stallet !

GLAD PÅSK :) !

Sammanfattning!

Jag har inte skrivit på länge här på bloggen, har ju varit så fint väder så vem sitter vid datorn då? !

Det går framåt med Turbo och det känns väldigt bra:) Galoppen blir bättre och han arbetar på jätte fint.
Har ridit på utebanan när det har varit så underbart väder:) Longerat över bommar, Häromdagen var vi några stycken i stallet som löshoppade. Turbo förstod vad som gällde och fixade det galant:) ! Hoppade inte några höjder utan mest för variation och träning:) Turbo tyckte det var jätte roligt men behöver fin slipa lite på hoppa mer i mitten,drar sig gärna åt höger (väggen). Men avslutade med ett kanon fint hopp:) !!

Han har blivit mer lugn och NU har jag börjat rida honom,alltså börjat driva fram honom,han ger efter och det blir ridning av det:) !Han känns avslappnad och gillar att jobba ! :)



Vi gjorde det :D

Dressyrträningen idag är den bästa hittills:D Han har aldrig gått såhär bra:) Vilken underbar känsla det är när han går så himla bra:) Galoppfattningar klockrena,galloperade samlat och fint på volt kändes kanon:D !
Längde fint på stegen, gjorde fina serpentiner. Klockrent alltihopa :)
Fick jätte mycket beröm av min tränare och självklart också Turbo för sitt steg:) !!


Turbo ?

Jag har ju alltid sagt att Turbo har rätt namn :) Men idag var Turbon inte laddad...men han gick kanon ändå:). Galoppfattningarna klockrena:) !! Längde riktigt bra i traven, bra gjort.
Underbart väder idag :). Blev lite väl varmt att rida med fleecetröja. ! :)

Köpt nytt täcke idag med, det fick bli ett ofodrat regntäcke. Nice !

Känns bra:)

Fantastiskt väder idag:) Red för första gången på den fina ute banan, Turbo gick som en klocka:). Trodde faktiskt först att hann skulle tycka det var lite små roligt med alla hästar runt omkring,men det var tvärtom...han blev bara lugnare av alla hästar runt omkring, han gillar banan kändes det som:). Dom hade fixat med hagarna idag,så han hade sprungit ganska mkt i stora men nu större hage, så han var lite seg idag men var väldigt samarbets villig och längde fint på stegen:)

Typiskt så har hans nya täcke gått sönder.....så idag fick han gå utan täcke men det var ju helt underbart väder 15 grader varmt:) Underbart !!



Stoooooora hagen:)

Uppe igen:)

Idag red jag Turbo för första gången sen jag ramlade av...! Först var jag rätt nervös men mamma var med och vi tog det lugnt. Han gick jättebra och slappnade av när jag slappnade av:) Har just nu en låne sadel, riktigt skön att rida i. Känner mig stolt över att jag satt upp igen:)!!

Det var vårkrattning på gården idag så vi krattade,gjorde iordning i stallet,rent och snyggt:) ! Så ska det vara.
Efteråt bjöds det på kladdkaka och annanas paj,mumms:)






Händer inte mkt

Har inte kunnat rida på en vecka för att sadeln är på kontroll och att jag har haft ont i höften !!
Men hoppas jag kan börja rida till helgen....Turbo är lugn på promenaderna men i hagen springer han som en tok:)!!

Nytt !

Åkte ut till stallet för att gå en stund med honom,lite spänd men Ok. Givetvis har täcket gått sönder så fick åka till hästaffären och köpa ett nytt....det är ju snart tid för honom att gå utan täcke men men utgifter,utgifter.... !!
Fick gå en stund utan täcke och han såg ut att njuta :) !!


Nya täcket på !!



Läskigt !

I onsdags ramlade jag av Turbo för första gången. Det var inte hans fel utan den jäkla sadeln,otur ! Stiglädret lossnade från sadeln och då tappade jag balansen samtidigt som Turbo började galoppera, så då ramlade jag av och slog huvudet i väggen och vänster sida. Fick åka ambulans till akuten,men som tur var gick allt bra :) lite mörbultad bara. Läskigt när man är med om något sånt här,usch !
Så nu har man åkt ambulans för första gången plus fått huvudet röntgat. Och nu har jag lämnat in sadeln och dom skall kolla upp den !! Detta får ju bara inte hända med en ny sadel.
Turbo mår bra och var lugn :)

Ska ta det lugnt ett tag, har ju varken någon sadel eller hjälm. Får träna från backen istället :)

RSS 2.0