Uppdatering

Söndag:Turbo fick vila och vi Släppte vi ut hästarna påväg till Göteborg och Göteborg Horse Show,och såg Young Riders final och Rolex cup med världs stjärnorna :) Marco Kutcher tog hem segern,och bästa svensk blev Angelica Augustsson och som jag och mamma gick förbi på mässan :)
Shoppade lite på mässan: Ridunderkläder,gummityglar och provade ut en jacka Arcus Lite Jacket röd färg, från Mountain horse som jag ska beställa,mycket snygg och sen ska vi beställa ett regntäcke från SVEA täcket som vi också kollade ut på mässan :)
Efter showen gick vi och åt på en jättegod Italiensk resturang på Söder,har varit där ett par gånger och super gott :) !! Superduper dag med bästa mamma i Göteborg :)
Måndag: Utsläpp, och vila för Turbo.
Tisdag: Bompass på banan. Har ju fått tillbaka min sköna hoppsadel som jag red i första gången igår:) Mycket annorlunda från att ha ridit i dressyrsadeln i 4 månader... Men den är ju guldvärd. Och sen har jag inte Sprengers säkerhetsstigbyglar på hoppsadeln,utan jag har mountainhorses,och har man väl köpt sig ett par Sprenger så vill man inte ha något annat,dom är bäst ! Så det blir att köpa ett par till Sprenger och sälja dom andra. På banan var det fedan framme 3bommar på volt,så vi red över dom några gånger,snyggt och bra. Sen tränade vi lite galoppfattningar,gick bra efter 3 försök..Han var ganska tittigt idag och det är väl förståligt när änderna badar och flaxar bredvid,en tränings sak ! Red lite olika övningar i trav,mycket på stora volten idag. Nöjd med min goding :)
Tisdag: Utsläppet plus mockning och fodra. Tar ju som sagt sin lilla tid,och idag var det ny bal som jag fick greja iordning med också.. Turbo går utan täcke för andra dagen den här månaden,super gött ! Efter morgonmaten så tog jag in turbo och gjorde iordning honom,han är så mysig på gången att göra iordning,sköter sig bra :) Gick till banan och värmde upp som vanligt,ställde mig upp i fältsits och lät honom trava av sig lite energi:) Började sen arbeta honom och mycket halvhalter. Idag var min tanke att han skulle få galoppera,galoppera av sig :) Och så blev det, Började med V.galopp och första fattningen var en rejäl fattning så jag tappa lite hållning,men fortsatte med några fattningar och sen fick han galoppera ett par varv,gjorde samma sak i H,varv och så underbart bra:) Pust en stund,sen galopp igen och väldigt snyggt :) Travade sen lite övergångar skritt-trav trav-skritt. Var mycket nöjd och travade av i låg härlig,fin form :) Ett riktigt gött pass för oss båda :)

Solig,blåsig Lördag.

Solig Lördag,men blåste väldigt mycket tyvärr..
Kom till stallet vid 11,mockning plus lunch. Planen var att rida först,mocka sen ! Men Turbo sprang som en tok i hagen så han fick göra det,så mockade vi först.

Tog sen in honom,och gjorde iordning honom för ett pass. Joggade igång honom som jag brukar,och han kändes mjuk och fin:)
Emellanåt strejka Turbo,och tyckte det var alldeles för jobbigt att arbeta i samlad form. Så då stutsa han lite och gick inte fram för skänkeln,utan han trippa typ fram. Medans emellanåt gick han jättebra:) Idag krävde jag också att han skulle gå ännu bättre i formen och steget,och då är det ju ännu mera kämpigt...
Vi höll på en stund,han skulle gå framåt för skänkeln och inte trippa på stället och samtidigt i stadig fin form. Travade honom också i lågform med härligt swung. Ner till skritt och arbetade där en stund, med bla vända rätt upp i snygg rak linje,sen skulle jag trava av honom och då krångla han lite,men saktade av när han slappnade av. Skrittade en stund i lågform sen gav jag långa tyglar,och då var han som ett ånglok. Fick proa och proa tills han sen gick i lugn avslappad skritt :) Gick med honom ett par varv innan vi var helt färdiga !! :)

Ibland kommer sånna här dagar med test från hans sida,och mer krav från mig. Då tycker jag det är viktigt att ge beröm och sen avsluta när hästen gör det man krävt,och vara nöjd. Och ibland innebär det lite krångel i början,men viktigt är att som ryttare inte låta hästen bestämma !!




Tillsammans är 1 !!

Freeeedag ! :)

Morgonpasset i stallet, utsläpp och mockning ! Tar sin lilla tid,men passar bra då Turbo hinner äta upp sitt morgon hö ute i hagen för att sen arbeta.
Gjorde iordning honom och han var lugn och fin. Pass på banan idag,första gången bara vi två. Idag var en sån där,inte jobba dag utan springa fort..
Skrittade fram en bra stund så han lugnade sig lite,inte hade så bråttom. Började sen trava och göra lite halv halter emellanåt. Travade på volter och olika bågar,lät honom sen springa i fri trav och jag stod i upp i sadeln :)
Efter det gjorde vi ett par galoppfattningar,vi började i vänster varv. Turbo gjorde fina fattningar men fel galopp...om och om igen försökte vi och så fattade han rätt:) Beröm!
Bytte varv och gjorde en klockren första fattning,rätt galopp och stadigt:) Galopperade i samlad fin form.Oerhört glad:)
Travade en stund till och gjorde lite skänkelvikningar. Mycket nöjd med galoppen idag, avslutade med att trava av honom i låg form i ett jogging tempo. Skrittade av och sen in i stallet,och få massa morötter, Bra jobbat ! :) Tillsammans är vi 1 :)
Det är så otroligt viktigt att som ryttare göra rätt med hjälperna,samma sak varje gång !!

Vackert morgon landskap.

Finns inget dåligt väder,när man är rätt utrustad !

I Tisdags fick Turbo vila.

Igår Onsdag struntade vi att det regnade och blåste ute, vi tog på oss den bästa utrustningen och vi var redo att möta regnet och blåsten.
Turbo hade täcke och huva och jag hade regnställ på och så red vi :)
Min stjärna till häst kändes väldigt fin redan från start. Varken jag eller mamma hade stora förväntningar med tanke på vädret...men han skötte sig mycket mycket snyggt. Han brydde sig inte om det tråkiga vädret utan ville bara arbeta och var endast fokuserad på att göra ett bra jobb :) Och det kan man verkligen säga att han gjorde !
Hade ett rejält swung från bakdelen,jättefin i munnen och vääääldigt positiv :) Vi gjorde mycket travökningar som vi båda tycker är så kul :) Arbetade mycket med svängar,stora/små volter,korta / länga steget !
Tror att Turbo tyckte det var bra att ha huva på sig,han kunde fokusera och inte bry sig om regnet och blåsten som kunde varit ett störningsmoment... Åh vilket underbart ridpass :) !

Idag Torsdag hade jag utsläppet. Innan jag tog ut Turbo ställde jag honom på gången och borstade av honom plus att jag tog ryktstenen på honom,och det bara han äääälskar :) sen ut i den nu gröna hagen,i det vackra vädret och premiär för utan täcke :) SOL !!

Träden dansar !

Uppdatering !
I helgen har jag jobbat långhelg,alltså fredag-måndag !!
Men på Lördag var mamma ute och myste med Turbo plus luncha. De gick på banan och gjorde ledarskapsövningar,allt gick bara bra och han skötte sig mycket snyggt :) !!

Idag Måndag var det en dag som träden dansa. Mamma och jag var i stallet vid 17 tiden,mockade och fixade mat och sen tog vi in hästarna. Turbo fick käka en stund sen ställde jag honom på gången och gjorde iordning honom medans mamma klia honom bakom örat och han var super lugn:)
Planen var att rida men det blåste ju så sjukt mycket så vi valde longering,ett bra val ! Turbo var ganska ofokuserad emellanåt på linan,men det var också mycket runt omkring som var intressant bla gick hans kompis iväg på en ridtur plus att det kom massa bilar på gården och änderna !! m.m
Longerade i typ 25min sen nöjde jag mig med honom när han gick mkt bra, skrittade av sen in i stallet.

Ibland kommer sånna här dagar och då är det viktigt at tänka om när det gäller träning ! :)

Gårdagen idag !

Hej på er alla glada människor !!
Tänkte börja med gårdagen. Jag och mamma hade insläppet plus mockning. Jag kör fodret och mamma mockar,teamwork !
Tog sen in hästarna, den ena hästen blev skrämd för något precis när mamma skulle leda ut honom så båda två halka ner i den djupa snön,men det gick bra ändå !
Turbo fick käka lite innan det var dags för att göra iordning för ett pass på banan. Han var väldigt cool på stallgången :)
Joggade fram som jag brukar med skritt och trav. Väldigt pigg häst idag å kul med massa ny snö:) Idag tränade vi på övergångar och att korta steget i trav,oj va jobbigt det var men jätte duktig häst:) Galoppa lite också i båda varven som gick hur bra som helst:)
Sen prövade skänkelvikning i båda varven och han gjorde det bäst i höger varv men helt ok i vänster,vi är på rätt väg :) !!
Travade sen av honom i låg och fin form ,sen långa tyglar och skrittade av ! Väldigt nöjd men min lilla pålle !

Idag Torsdag, hade jag själv lunchen plus mockningen. Kom ut vid 11 så började med att ta in Turbo och göra iordning för ett jogging/longerignspass. I början på stallgången stog han inte helt stilla men med lite ledarskapsövningar så stod han som ett ljus sen:)
Skrittade fram på banan som vanligt, la honom sen på lina utan inspänningstyglar och fick trava i fin trav på volt. Turbo verkade tycka det var jättekul,framåt och glad:) Travade utan inspänningstyglar en stund,men så blev han lite sur på mig när jag krävde något så då fick det bli inspänningstyglar en kort stund lite trav sen fina fina galoppfattningar,trava av honom i lågform sen skritta vi av med tillsammans med att pölsa i snön :)
Mycket nöjd med Turbos träning idag:) !

Tror Turbo tyckte det var gött att få springa lite mera fritt idag..Alldeles sådär lagom avslappnad efter passet :)
Pålle pålle <3
Turbo älskar sin stora härliga hage:) Högst uppe på kullen !

BÄST :D

Igår måndag hade jag och mamma insläppet plus mockning. Uppskattar verkligen när jag och mamma är i stallet,roligt och mamma lär mig mycket !!
Tog in hästarna, Turbo käkade en stund sen tog jag ut honom på gången,han stod som ett ljus och myste med katten Arne idag:)
Gjorde iordning för ett dressyrpass på banan. Skrittade fram som jag brukar,travade igång honom och han hade ett otroligt steg från start:)
Joggar igång honom i lågform och stegvis börjar jag arbeta honom på volt,ökningar och minskningar av tempot och länga/korta steget,halv halter,serpentiner och andra krumilur bågar:) 
Han var ganska stark igår men kändes så himlan bra ändå...Vet ju att han är sån i början nu när vi mjukstartar.
Travade väldigt mycket och vid en travökning rullade in självmant i galopp:) Underbart.
Fortsatte sen med ett par galoppfattningar i varje varv och han var klockren,en riktigt stjärna :) Jag sken som en sol hela jag och mamma var super nöjd:)alla tre var super duper nöjda !! Turbo är bäst. Travade sen lite till och gjorde olika övningar. Ville testa skänkelvikning i trav,kändes som att det skulle gå bättre och visst var det så:), han gjorde  skänkelvikning på långsidorna så jäkla bra !! :)
Var så super duper nöjd med honom och hans otroliga samarbetsvilja och travade av honom i lågform,och sen långa tyglar och se skritta vi av.

Sånna här pass gör mig oerhört stolt ,Man bara går och ler ! :)

Idag Tisdag, Utsläppet !Trodde jag hade mockningen också men det hade jag inte..men mockade de andra 2 boxarna av bara farten ändå :) !
Idag får Turbo välförtjänt vila ! :)

Läser en bok av Sven Forsström-horsemanschip från grunden, den är magisk ! Klockren. Kan verkligen rekommenderas !!


Stolt ! :)

En helg i februari !

I fredags så åkte jag och mamma ut, vi hade insläppet och mockning. Mamma började mocka och jag hämtade in Turbo,men han kom inte till mig i hagen...konstigt tyckte jag men gick fram och hämta honom. När vi hade gått igenom grindöppningen så drog han iväg i full fart, till de andra hästarna och sen tillbaka in i hagen och var jätte stissig !!
Jag gick in och hämtade honom igen och vi öppningen igen så kasta han sig bakåt,men denna gången var jag beredd och kunde hålla honom...Han måste ha blivit skrämmd för något i buskarna typ fasaner eller något annat djur..
Inne i stallet var han väldigt spänd men lugnade sig mer o mer..det var tänkt att jag skulle rida men vi longerade istället. På banan var han väldigt spänd emellanåt och tyckte allt möjligt var läskigt. Men jag nöjde mig när han slappnade av och vi gick in i stallet igen !
Lördag. Lunchpasset och mockning. Jag och mamma gick och hämtade mitt sadelskåp i förra stallet medans Turbo käka lunch. Pratade med Emelie som red i ridhuset. Drack varm choklad och käka macka innan vi tog in Turbo. Idag gick det lite bättre men han var fortfarande spänd,men idag kan det ha varit för att de skjutit lerduvor bakom krönet. I stallet väldigt stissig. Ut till banan och det var som natt och dag i hans beetende. Han var cool lugn och avslappnad. Hoppade upp efter en stunds skritt, började arbeta och han kändes fin,något stum i handen men med olika övningar så släppte han mer och mer så avslutade när han gick riktigt riktigt bra:)
Det kändes jättekul att rida idag och han var väldigt glad och samarbetsvillig,men han la också in lite små test för att kolla om han slapp arbeta... Det är en sådan period nu,testing med allt möjligt !! Gjorde jättesnygga travökningar,tror nog det var en av dom bästa :)

Torsdag.

Torsdag och morgonpasset i stallet med utsläpp,mockning och fodring. Idag fick Turbo vila,mjukstartar ju lite :)
Andra tjejen som hyr i stallet är bortrest så jag har hand om hennes två hästar. Idag fick det bli borstning och det tyckte dom var riktigt gött:) Två små ponnier å så söta !
Missade att skriva igår att mamma var ute i tisdagskväll och Turbo hade varit supermysig och det hade gott jättebra. Ledövningar på banan och massage i stallet. Ni är bäst !

I sadeln !

Idag Onsdag hade jag och mamma insläppet plus mockning. Maten och allt var klart i stallet så vi behövde bara mocka 2 boxar !

Tog först in Turbo så han fick käka lite betfor innan vi gjorde iordning honom för ett pass med mig i sadeln :)
Att tränsa honom "som vanligt" går mycket bra nu igen :)
Gick först på banan sen hoppade jag upp...

Skrittade och kände på honom och började såsmåningom trava och han var väldigt positiv till arbete, var mycket samarbetsvillig och kändes otroligt fin :) Red mycket volter/åttor och små krumelurer och han svara bra på mina hjälper.
Red ca 30min och avslutade när jag var riktigt nöjd med honom, och han fick trava av i låg mjuk form och var avslappnad :)

Skrittade av honom och sen in i stallet, Arne var där men gick bra ändå. Mamma är väldigt duktig i att hantera hästar måste jag påpeka, dom blir så lugna när hon är med , Underbart :) !!
Sen fick Turbo gå in och käka resten av hans kraftfoder och mumsa på höet. Vi tog in de andra hästarna,gjorde iordning och sen åkte vi förbi Skållltorp och kollade en stund på Frank Kutcher träningen !!

Kyla.

Igår måndag fick Turbo vila. Han är välförtjänt lite mini semester emellanåt :) Inget hets här inte !!
Idag Tisdag: Stallet på morgonen,släppte ut hästarna,mockade,fixa med maten och gjorde snyggt. När jag var klar vid halv tio så var min tanke att jag skulle greja lite med Turbo och gå på banan,men han hade inte ätit upp sin frukost än så jag lät honom va ! :)
Mamma ska troligtvis ut till Turbo senare idag och pyssla lite :)

3 fina,gångarter på lina !

Liten helguppdatering !
Fredag-vila
Lördag-vila
Har jobbat båda dagarna så han fick bara vara, gött de med tycker han allt :)
Idag Söndag åkte jag ut till stallet vid 2, mockade boxarna och fixade iordning med allt. Tog sen in Turbo och var lite bättre på stallgången idag, Katten Arne var på loftet...
Longering på schemat idag med inspänningstyglar. Skrittade fram honom och började så småningom trava på. Kom fyrhjulingar med släp förbi men brydde sig inte nått :)
Han var väldigt posititv till arbete och gjorde fina övergångar och fina ökningar,fin i galoppen, ja han var riktigt fin i alla tre gångarterna på lina :)
Mycket nöjd med min stjärna idag. Skrittade av, och gick sen in i stallet där han stod lugnt och fint :)

Mer högt än lågt !

Torsdag ! Åkte ut till stallet vid 11...tog in Turbo som var mer högt än lågt på stallgången idag, Katten Arne skrämmde honom ett antal gånger med att hoppa upp bakom honom och emellanåt gå framför honom och Jama !!... Så Turbo var inte lätt att göra iordning inför ett longeringspass på banan och idag med inspänningstyglar !
Men tillslut så satt allt på sin plats och vi gick ut på ridbanan...där ganska spänd i början men det släppte sen :)
Travade mycket och i ett fint tempo, skummade ur munnen och han jag är nöjd med honom. Tar det väldigt lugnt !
Gick lite bättre att göra iordning honom efter passet,men Arne var fortfarande läskig.
Ut i den underbara hagen och lunch :)

STOR TRIVS :D

Vi stor trivs i nya stallet:)
Igår Tisdag hade jag och mamma insläppet plus mockning. Tog in Turbo först och borstade och kollade igenom honom och umgicks en stund på stallgången, sen var det matdags !!
Idag Onsdag hade jag morgonen. Turbo har bytt hage nu imorses,så nu går han i en stor och härlig hage:) Den näst största !
Märktes väldigt tydligt att han älskar sin nya hage,då han tog en repa i hagen i galopp och sen ställde han sig och käka,nöjd kille :)
Grejade i stallet och gjorde snyggt. Lät Turbo bara va i hagen idag,han trivdes och njöt verkligen så lät honom göra det :)

RSS 2.0