Det räcker..

Turbo fick vila i går måndag,stormen Dagmar satte stop....Mamma skulle gått en promenad men struntade i det !!
Idag tisdag är det väl lilla Dagmar.,trodde bildörren skulle blåsa av när jag öppnade den.....
Körde förbi RosEns och köpte Kraft till Turbo:) Idag var han inte så pigg på att komma in...Tänkte först rida på utebanan men äh vi gick in i ridhuset och jag red barbacka en stund,härligt :)
Massage och morötter till min goding !

Juldagen !

Julafton var super mysig:) Turbo fick grimma och grimskaft,2kg morötter :) Och hoppas ni alla hade en fin jul.
Idag är det Juldagen och jag och mamma åkte ut till stallet på eftermiddagen. Red i ridhuset. I början var han väldigt pigg men samtidigt inte alls sugen på arbete...Och jag förstår honom och det är mitt fel,för jag missade att groven var slut i Fredags så tyvärr får han vara utan grov tills på tisdag. Märkte av det idag med att han inte var lika positiv. Travade fram honom i fri form och började arbeta honom allt eftersom...Mamma ställde ut 4 koner som vi red slalom i trav,gjorde han mycket bra.Gjorde också några ökningar och det också mycket bra. Så jag är nöjd med honom idag även fast han inte hade alla energi som behövdes men det är ju jul och då får man ta det lite lugnt med träning :)


Barbacka premiär :)

Fredag och dan före doppare dan var det premiär för att rida barbacka på Turbo:)
Och han älskade det:) Började arbeta direkt , var jätte snäll och höll bra tempo. Positivt överraskad :)
Vilken häst jag har ! :)
GOD JUL ALLIHOPA HOPPAS NI FÅR EN HELG FYLLD MED GLÄDJE :)

Det lever jag på länge..

Igår Onsdag red vi ett pass i ridhuset. Kändes fin från början,väldigt samarbetsvillig :)
Tänkte att vi skulle träna mycket galopp idag och så blev det,fantastisk galopp:)
Började i höger varv (det lättare) tog galoppen direkt,rullade över fin från trav och galopperade på i en otrolig fin galopp:)
Gick till vänster varv och första fattningen var sparkut,men andra var mycket bra och han galopperade på fint i vänster också:) Var väldigt väldigt nöjd så travade av honom i låg form och skrittade av honom ute. Så underbart:)

Detta kan jag leva på länge, otrolig känsla :) !!



En väldigt pigg häst :)

Turbo vilade i söndags och måndags hade mamma ledarskapsövningar ute i snön:) Hade gått bra.

Idag Tisdag red jag i ridhuset. Som sagt så har han ju inte gått på två dagar så tog det lite lugnt...eller ja försökte iaf :) Turbo var väldigt pigg idag och låg på rätt bra. Men gjorde några övergångar,volter och ökningar så blev det bättre:) Var nöjd efter ca 25min arbete (exclusive skritt) så gav honom långa tyglar,men Turbo tyckte inte att vi var klara utan cheva på i bra skritt och ville bara mera:) Så kortade upp tyglarna och travade en stund till och sen skrittade jag honom runt i volter så han kom ner i varv..Nöjd med dagens pass. Min pussgurka !!

Kan väl också skriva om bästa låten 20111220

T.I feat Christina Aquilera med Castle Walls !

Han bara vill och vill :)

Turbo bara vill och vill arbeta,bli riden bara få arbeta loss. Underbart ! :)
Fredag- Ridpas på banan,gick mycket mycket bra, Lite stark i början men släppte sen var längesen vi red på utebanan...Galopperade mycket idag i ganska fritt tempo/form, vi börjar så :) Skrittade av runt gården.
Lördag: Stalltjänst dax !! Red ut på en skrittur med mamma. Lite små spänd och hade mycket energi. Helst bara springa jätte fort. Men krävde att han skulle lyssna givetvis så blev mest skritt... När vi rider ut så villl jag emellanåt rida som jag brukar rida på banan eller ridhuset,bara att vi är ute i skogen. Turbo blir ju självklart mycket piggare men dressyr kan man rida ute i skogen också :) Red slalom mellan träden,halter,övergångar m.m gick bra :)
Fick långa tyglar påvägen hem...pigg och glad. Variation !!
Tog några varv i trav på banan och direkt så släppte det tunga i handen och han började arbeta med hela sin kropp,gav mig ett rejält bra stöd :) Han fick också springa i fri trav för att sträcka ut och hade gött :)
Väldigt nöjd med min stjärna idag. Mamma gav mig tips och råd för min ridning och träning.!!
Min stjärna !
Kärleken till min häst är obeskrivlig <3

I love my horse :)


Tisdag hade vi ledarskap i ridhuset,tror inte varken jag eller Turbo kände för någon ridning. Han är klockren i kommunikation och vi visar ömsesidig respekt mot varandra :)

Onsdag vila för Turbo.

Torsdag: Pass i ridshuset,lite små grining när jag gjorde iordning honom..Men det försvann sen i träningen. Positiv ,samarbetsvillig och ett härligt stöd:) Idag galoppa vi ett par varv,gick bäst i höger men är nöjd med vänster också:) !! Jag sa högt för mig själv: sitt ner,spänn magen, ljumskarna och rid!! Det funka fint :) Turbo var riktigt duktig...Travade sen av honom i låg form och skrittade av utomhus. Så nöjd :)
Love my horse !

Mycket,Mycket nöjd :)

Mycket Mycket nöjd med Turbo idag :)
Hade tänkt ridbanan först men Turbo ville inte dit så vi gick in i ridhuset istället...
Och han gav mig ett bra stöd redan från start och började jobba som bara den:)
Travade fram honom och då var det spöken vid entren till ridhuset men red förbi ändå...Arbetade mycket på volt idag,små och stor volt. Han var lite stel i vänster men fick loss honom men övergångar skritt-trav.
Skrittade på långa tyglar en stund sen korta jag upp honom för att testa en rejäl travökning,och shiiit va underbart fint han ökade:) Så så himla himla bäst :D !! Otroligt va bra han gick i båda varven,så nöjde mig och var jätte jätte nöjd, travade av honom i lågform och sen skrittade, tog en liten skrittrunda på gården :)
Smörjde in hovarna och strålarna idag men hovtjära och matolja, !

Solen stiger upp...

Turbo har fått vila fredag och Lördag !

Vilket fantastiskt väder denna söndagmorgon:) Jag och mamma åkte ut till stallet och gav oss ut på en underbar morgonrunda..såg solen stiga upp,det var råkallt och frost men så vackert:) Turbo kändes fin,pigg och lite smått busig idag... vi båda älskar att vara ute i skogen och öronen är spikat rätt fram hela tiden,så ska det vara :)

Idag var det många som va ute och gick med och utan hund,gick fint förbi !
Tränade på halter längs med vägarna och lite volter,skummade massor från munnen och Turbo gav en jättefin bjudning :)

Söndags morgontur och mys i stallet med helkroppsmassage för Turbo,Lovely !!

Min häst, Han är bäst <3 !!

Som alla andra hästägare så tycker alla att sina egna hästar är dom bästa !
Och jag är självklart en av dom som tycker att sin häst är bäst :)

Idag Torsdag var det tänkt att jag skulle hoppträna i ridhuset men hade tyvärr ingen bil..så fick vänta på att mamma kom hem så vi kunde åka ut lite senare..
Vi kom ut vid halv 6 och då var det lektion i ridhuset men vi fick också plats. !
Skrittade fram en stund sen började jag arbeta honom och han var riktigt fin och arbetsvillig:)
Travade i ganska fri form,övergångar skritt trav och ökningar. Bra jobbat idag, Är väldigt väldigt nöjd :) Mamma tyckte också att han var väldigt samarbetsvillig och jättefin i traven !
Uppskattar jätte mycket att mamma är med och hon ser oss träna på olika saker,och hon ger tips/råd.
Love you mam !
Högerregeln och skritt innanför spåret, Tack !

20111207

Jag blev så glad när det började snöa i måndags:) Gick hemma och sjöng jag ser det snöar,det är så roligt hurra:)
Tyvärr kunde jag inte rida igår i det underbara vädret för jobbade...!

Men idag onsdag åkte jag ut till stallet. Snön..ja det är ju lite kvar. Tänkte skritta ut så försökte på med brodden först på fram men det gick inte..bak gick bra så där fick han 2brodd i varje och så gav vi oss ut ! Men attans attans...vi fick vända redan efter ett par hundra meter för han fick så stora snöstyltor,så de var bara att inse att det inte var någon bra snö.. :( Men Turbo tyckte nog att jag gjorde rätt som vände:)
Påvägen kom det en travare i full fart det var inte någon höjdare tyckte Turbo utan blev lite sprattlig ett tag men lugnade ner sig,och jag pratade med honom och klappa..

In i ridhuset men först banka ur styltorna...Turbo stog jätte redigt och väntande :)
Idag var det lite testning från Turbo sida..Skulle vända lite där jag inte ville men bara i början...
Mycket trav idag och tuggade/smaskade på bettet så skummet skvätte :) Efter en stunds samlad och fin trav så släppte jag på tyglarna och lät honom sträcka ut och trava på i valfritt tempo, han var jätte duktig och sprang på i ett och samma tempo och var jätte glad :) Härligt att släppa lite och göra något helt annat i ridhuset än bara vara samlad och att krav ställs !
Jättenöjd med dagens ridpass. :) Skrittade va honom och samtidigt var en annan tjej i ridhuset med sin häst så vi tjöta ett tag medans vi skrittade våra älskade hästar !!






Delad tur :)

Vilket härligt väder :) Äntligen lite vinterstämmning med frost och en skinande sol :)

Skrittade ut på gärdet för att rida fram i det vackra vädret:) Gick sen in i ridhuset...ridbanan var ju frusen...Hade kunnat nöja mig med att skritta ute på gärdet men jag tyckte att det var lika bra att ta ett mer ordentligtpass och igår var vi ju ute och skrittade :)
Turbo var hel nöjd med läget, gick in i ridhuset och började trava och han gick kanon bra idag:) Ett otroligt steg och han jobbar så sjukt bra och han använder hela sin kropp för att ge bästa swunget :) Underbara häst !

Jättenöjd med min Lurbo idag :) Innan hagen fick han käka gott gräs och förstås massa äpplen.. !


En riktig klippa <3

Mys Söndag !

Sätter mig och bloggar lite om helgen efter en riktig smarrig Thaikyckling gryta, Rejält starkt men mycket gott :)
Lördag: Stalltjänst med bästa mamma. Var ju storm plus regn och jag hade vår jacka och keps...inte riktigt rätt klädd kände jag !!
Grejade iordning i stallet och fixade.
Tog in Turbo och Lördag bjöd på ett ridpass inomhus...Brr vilket väder ! Turbo var jätte fin från start,ett otroligt bra stöd i handen och ett riktigt go i formen:) Travade och gjorde lite olika övningar, Övergångar,halter m.m Gick väldigt väldigt bra:)
Började med H.galopp och var en ok galopp...avslutade när han tog fattningen bra, men det är verkligen galoppen vi måste träna på.
Efter galoppen travade jag av honom och var jätte nöjd med min stjärna idag :)
hade sällskap i ridhuset av en annan tjej och hennes häst..så blev lite hästsnack när vi skrittade av ! :)
Söndag: Kom ut vid 3 till stallet. Mamma var med och vi hade bestämt oss för en skrittur. Red en bit på ca 30 min,skritt på långa tyglar och Turbo var så positiiv och framåt:) Härligt,härligt.
Skrittade runt på lite volter ute pågärdet också, Turbo kändes så underbart fin, Väldigt mjuk och samarbetsvillig :) !
Mys i stallet efteråt med helkroppsmassage för Turbo,äpplen och smörjde in hovarna. Mys <3

Var det gäller hans nya täcke tycker jag det är jättebra, Kan verkligen rekommenderas !
Och han har ju börjat på nytt foder,som det känns nu så tycker jag han orkar mer för varje pass och mera positiv till arbete :) !





Torsdag

Torsdag och en riktigt storm dag ! Planen var att skritta ut efter gårdagens tömkörningspass..men ändrade det för jag vill inte ha vi ska få en gren på oss !!
Skrittade med det bettlösa bettet 30 min på långa tyglar ute på banan i stället. Kändes bra ! :)
Fredag vila !

RSS 2.0